ΑΣΑ: Αήττητο ήταν και πάει...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 18:54

Η Αναγέννηση δεν είχε χάσει μέχρι την Κυριακή (11/2) στο δικό της γήπεδο, όμως η Παναχαϊκή τη νίκησε με 1-2 την Κυριακή (11/2) για τη 16η αγωνιστική και γκρέμισε το κάστρο μας...

Μοναδικές στιγμές! Οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας πήγαν στο πέταλο όπου κάθονται οι οπαδοί της Παναχαϊκής και μοίρασαν νερό, πορτοκαλάδες και όχι μόνο!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είχε χάσει μέχρι την Κυριακή (11/2) στο δικό της γήπεδο, όμως η Παναχαϊκή τη νίκησε με 1-2 την Κυριακή (11/2) για τη 16η αγωνιστική και γκρέμισε το… κάστρο της! Έτσι, οι Αχαιοί επανήλθαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζουν να καταδιώκουν τον πρωτοπόρο Άρη.

Αντίθετα, οι κιτρινόμαυροι, που υπέπεσαν σε πολλά λάθη σε μεσαία γραμμή και άμυνα, διατηρήθηκαν στην δέκατη θέση.

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς μόλις στο 9’ ο Μωραΐτης με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Φωτάκη, έγραψε το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να συνέλθουν και στο 23’ «άγγιξαν» την ισοφάριση, με το δοκάρι του Σουντουρά.

Ωστόσο, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, που είχε για τα καλά την υπεροχή, σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 27’, με τον νεοεισελθόντα Μασούρα (είχε πάρει τη θέση του τραυματία Αργυρόπουλου) να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία Γκέκα και Μπούσδρα και να σκοράρει σε κενή εστία.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη φάση. Ο Μωραΐτης βγήκε φάτσα με τον Γκέκα, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν σημειώθηκε η κλασική ευκαιρία. Και οι δύο ομάδες είχαν κάποια σουτ τα οποία όμως δεν ήταν ικανά να απειλήσουν τους τερματοφύλακες. Σε αυτό συνετέλεσε και ο βαρύς αγωνιστικός ο οποίος όσο περνούσε η ώρα έκανε τη ζωή των ποδοσφαιριστών δύσκολη.

Για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κονέ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Σούλη μειώνοντας σε 1-2.

Ωστόσο, ήταν πλέον αργά, με τους Αχαιούς να παίρνουν τη νίκη και να επιστρέφουν στις επιτυχίες.

Το φιλμ του αγώνα

2΄ Καλό ξεκίνημα από την Παναχαϊκή. Σέντρα του Ελευθεριάδη, κεφαλιά του Φωτάκη στην... καρδιά της άμυνας της Αναγέννησης Καρδίτσας φεύγει λίγο άουτ.

9΄ ΓΚΟΛ 0-1: Φάση διαρκείας στα καρέ της Αναγέννησης Καρδίτσας, σέντρα του Φωτάκη στο δεύτερο δοκάρι και ο Μωραϊτης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

15΄ Διακοπή στο ματς με τον Αργυρόπουλο στον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού. Ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής μάλλον θα αντικατασταθεί...

17΄ Στην θέση του τραυματία Αργυρόπουλου, περνάει ο Μασούρας.

22΄ Εξαιρετική ατομική ενέργεια από δεξιά του Πολυχρόνη, που μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει όμως εκτός εστίας.

23΄ Σπουδαία ευκαιρία για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Σουντουρά μπαίνει στην περιοχή της Παναχαϊκής, σουτάρει η μπάλα όμως βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Σούλη και φεύγει άουτ.

27΄ ΓΚΟΛ 0-2: Λάθος συνεννόηση του Γκέκα με τον Μπούσδρα, ο Μασούρας μπαίνει ανάμεσά τους, κερδίζει την μπάλα και με προβολή στέλνει την μπάλα στην κενή εστία.

40΄ Τεράστια ευκαιρία για την Παναχαϊκή. Νέο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, το εκμεταλλεύεται ο Μωραϊτης, με το πλασέ του από πλεονεκτική θέση να φεύγει μόλις άουτ.

57΄ Σουτ του Πλαβούκου εκτός περιοχής, ο Σούλης σε σωστή θέση μπλοκάρει την μπάλα.

60΄ "Φωνές" του Τζέκου για τράβηγμα από τον Λουμπαρδέα. Ο επιθετικός της Αναγέννησης φαίνεται έχει δίκιο, με την παράβαση πάντως να είναι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής Γκορτσίλας δεν... βλέπει την παράβαση.

63΄ Σέντρα του Ντάγκρα, κεφαλιά του Κονέ φεύγει λίγο άουτ, με τον Σούλη πάντως να ελέγχει την φάση.

80΄ Παράλληλη σέντρα του Ελευθεριάδη, ο Πολυχρόνης στο δεύτερο δοκάρι δεν μπορεί να βρει την μπάλα και να την στείλει προς την εστία του Γκέκα.

88΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλαβούκου, ο Σούλης μπλοκάρει την μπάλα.

89΄ Σουτ του Μωραϊτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αρκετά άουτ.

92΄ ΓΚΟΛ 1-2: Εξαιρετικό σουτ του Κονέ έξω από την περιοχή, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σούλη.

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (46’ Καραγιάννης), Τζέκος (76’ Χαντζάρας), Πλαβούκος, Ντάγκρας (56’ Κονέ).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας (63’ Μακρυδημήτρης), Σωτηράκος, Γκίνο, Αργυρόπουλος (17’ Μασούρας), Πολυχρόνης (84’ Μουστακόπουλος), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

Μοναδικές στιγμές! Οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας πήγαν στο πέταλο όπου κάθονται οι οπαδοί της Παναχαϊκής και μοίρασαν νερό, πορτοκαλάδες και όχι μόνο!

 

Οι δηλώσεις

Σωκράτης Οφρυδόπουλος: “Πετύχαμε σημαντική νίκη σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε καλή ομάδα. Ακόμα μεγαλύτερη η νίκη μας από τη στιγμή που κερδίσαμε σε μία έδρα που δεν είχε ήττα. Είχαμε το έλεγχο του παιχνιδιού κρατήσαμε την μπάλα, είχαμε ευκαιρίες, στο δεύτερο συνεχίσαμε στο ίδιο ρυθμό. Ήμασταν κυρίαρχοι και απολύτως δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς στο σημερινό αγώνα. Μπράβο στα παιδιά μας που ακολούθησαν τις ανάγκες του παιχνιδιού στο 100%. Παίξαμε έξυπνα και με ποιότητα όταν μπορέσαμε και βάλαμε δύο πολύ όμορφα γκολ. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο. Όποια ομάδα το θέλει περισσότερο θα το πετύχει στο τέλος. Εμείς είμαστε ψηλά λόγω της ποιότητάς μας και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό”.

Γιώργος Βαζάκας (προπονητής Αναγέννηση Καρδίτσας): “Άσχημο αποτέλεσμα, ήταν η πρώτη απώλεια στην έδρα μας. Συγχαρητήρια στην Παναχαϊκή για τη νίκη. Χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλά λάθη, δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά πάντα ο προπονητής πρέπει να πάρει την ευθύνη και έτσι έκανα. Δεν μας βγήκε τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν αρκετά καλύτεροι, ήμασταν όπως θέλουμε. Ίσως θα έπρεπε να βάλω νωρίτερα τον Κονέ. Δεν μας βγήκε, δεν κατεβάζουμε το κεφάλι, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, το παλέψαμε μέχρι το 93′ και θα ψάξουμε κάπου αλλού αυτούς τους τρεις βαθμούς. Κοιτάμε το επόμενο”.

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (παίκτης Αν. Καρδίτσας): “Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, κάναμε δύο εύκολα λάθη, δεν παίξαμε δυνατά όπως κάνουμε τις άλλες φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο, είπαμε να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια. Δεν εγκαταλείψαμε το ματς. Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα τα δώσουμε όλα για κάτι καλύτερο στη συνέχεια”.

Αποτελέσματα

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0

Σπάρτη – Δόξα Δράμας 1-0

Αιγινιακός – Εργοτέλης 3-2

Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης 0-0

Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Δευτέρα (12/2)

Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ Κισσαμικός

Επόμενη Αγωνιστική (17,18/2)

Σάββατο (17/2)

Παναχαϊκή – Αιγινιακός

Σπάρτη – ΟΦΗ

Κυριακή (18/2)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καλλιθέα

Άρης – Αναγέννηση Καρδίτσας

Αχαρναϊκός – Απόλλων Πόντου 0-3 α.α.

Βέροια – Παναιγιάλειος

Δόξα Δράμας – Πανσερραϊκός

Εργοτέλης – Τρίκαλα

Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας