ΑΣΑ: Ούτε στη Σπάρτη σκόραρε...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 20:42

Η Αναγέννηση επέστρεψε στην αγωνιστική δραστηριότητα και έχασε και στην Σπάρτη με 2-0, χωρίς να σημειώσει και πάλι γκολ και πλέον είναι πλέον μόλις 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με την έναρξη του αγώνα Σπάρτη – Αναγέννηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Τέλος δεν έχουν τα πάθη της Αναγέννησης που μετά την νίκη επί του Καραΐσκάκη στην Καρδίτσα και τα δύο τρίποντα στα χαρτιά, επέστρεψε στις ήττες και μάλιστα από την Σπάρτη, βασική της αντίπαλο στην μάχη της παραμονής.

Η ΑΣΑ έχει πάρει διαζύγιο με το γκολ και πλέον σκοράρει μόνο στα άνευ αγώνος παιγνίδια! Άραγε, πως θα φτάσει αυτή η ομάδα στη σωτηρία; Φυσικά, υπάρχουν οι εντός έδρας αγώνες και αν κερδίσει ορισμένα τα παιγνίδια στην Καρδίτσα, μπορεί να φτάσει στη σωτηρία.

Οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στο πρώτο ημίχρονο και υποχώρησαν στην ενδέκατη θέση και είναι πλέον μόλις 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με την έναρξη του αγώνα στη Σπάρτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Στα του αγώνα, ο Εμίλιο Φουρτάδο αναδείχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης της Σπάρτης με την Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού ήταν εκείνος που με τα δύο γκολ έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας της Λακωνίας (2-0) και της χάρισε τους τρεις βαθμούς έπειτα από επτά ματς χωρίς νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 35χρονος επιθετικός ήταν πολύ δραστήριος και στο 18ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σπάρτη με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσιφόου. Σε αυτή τη φάση δημιουργήθηκε αναστάτωση στην εξέδρα. Η μπάλα πήγε μέσα στην εστία, αλλά τα δίχτυα ήταν σε κακή κατάσταση και κατάφερε να τα τρυπήσει, με αποτέλεσμα να κυλήσει εκτός και οι φίλοι της Σπάρτης να υποθέσουν πως χάθηκε η ευκαιρία. Η αρχική αμηχανία και οι λίγες φωνές για την ευκαιρία που χάθηκε, έγιναν πανηγυρισμοί και ο διαιτητής της συνάντησης ζήτησε τον λόγο από τους βοηθούς του που δεν είχαν κάνει σωστό έλεγχο.

Λίγα λεπτά αργότερα και χωρίς στο μεσοδιάστημα να δημιουργήσει ευκαιρίες η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Φουρτάδο μίλησε και πάλι με διαγώνιο σουτ αυτή τη φορά μετά από ωραία κεφαλιά - πάσα που τον έβγαλε σχεδόν μόνο στην περιοχή στο 36ο λεπτό.

Ο Γιώργος Βαζάκας εκτός από τα παράπονα που είχε για τους ποδοσφαιριστές του έκανε και στον διαιτητή της αναμέτρησης κι έτσι είδε το δεύτερο ημίχρονο από την φυσούνα του γηπέδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έμεινε σε υψηλό επίπεδο, αλλά οι φάσεις έγιναν σαφώς λιγότερες, με την Σπάρτη να χάνει τις περισσότερες και την Αναγέννηση Καρδίτσας να μην μπορεί να βρει ευκαιρίες για να επιστρέψει στο ματς. Η επιστροφή στις επιτυχίες δίνει κουράγιο στους γηπεδούχους των πολλών προβλημάτων και βάζει σε περιπέτειες τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είναι πλέον στο +2 από τη ζώνη υποβιβασμού.

Το φιλμ του αγώνα

4' Ευκαιρία για τη Σπάρτη! Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Φουρτάδο σπάει αριστερά στον Δεινόπαπα, που πασάρει στον Νιάρο και εκείνος σουτάρει από την μικρή περιοχή, με τον Γκέκα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

10' Καλή στιγμή για τη Σπάρτη! Σέντρα από δεξιά, ο Φουρτάδο δεν μπορεί να βρει τη μπάλα, εκείνη στρώνεται στον Ράνο, που σουτάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Καρρίκι βάζει σωτήρια το πόδι του και απομακρύνει.

11' Σουτ του Παναγιώτου εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

17' ΓΚΟΛ για τη ΣΠΑΡΤΗ! Φαρμακερή σέντρα του Τσιόφου από τα δεξιά, ο Φουρτάδο πιάνει την κεφαλιά και σκοράρει για το 1-0! Προς στιγμήν όλοι στο γήπεδο πίστεψαν ότι δεν υπήρξε γκολ καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τα δίχτυα, που ήταν τρύπια, και έφυγε πίσω από την εστία!

36' Δυνατό σουτ του Δεινόπαπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.

37' Ευκαιρία για την ΑΣΑ! Ο Τζέκος πασάρει με το κεφάλι στον Κονέ, εκείνος, πιεζόμενος, μπαίνει στην περιοχή αλλά σουτάρει πάνω στον Μακρυωνίτη.

38' ΓΚΟΛ για τη ΣΠΑΡΤΗ! Βολέ του Μακρυωνίτη, ο Φουρτάδo στην πλάτη της άμυνας, γίνεται αποδέκτης της μπάλας από κεφαλιά - πάσα, βγαίνει τετ α τετ με τον Γκέκα και τον νικά με δεξί διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 2-0.

44' Ευκαιρία για τη Σπάρτη! Κόρνερ του Δεινόπαπα από αριστερά, κεφαλιά του Φουρτάδο άουτ.

55% - 45% υπέρ της Σπάρτης η κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο.

46' Αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΣΑ ο Γιώργος Βαζάκας.

47' Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για την ΑΣΑ, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά. Εκτελεί ο Πλαβούκος με το δεξί, άστοχος.

55' Ευκαιρία για την ΑΣΑ! Σέντρα του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, κοντινό πλασέ του Καρρίκι, άουτ.

56' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σπάρτη! Ωραία ενέργεια και σέντρα του Τσιόφου από δεξιά, ο Δεινόπαπας πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά ο Γκέκας αποκρούει εντυπωσιακά.

59' Κόρνερ για την ΑΣΑ, δεν αποφέρει κάτι.

62' Ευκαιρία για τη Σπάρτη! Κόρνερ του Παναγιώτου από δεξιά, ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΣΑ και ο Γκέκας σώζει το αυτογκόλ.

71' Φωνάζει για πέναλτι η Σπάρτη. Ο Δεινόπαπας προσπαθεί να κάνει την ντρίμπλα - ρουλέτα, πέφτει στο έδαφος αλλά ο ρέφερι λέει «παίζετε». Δεν τον βρήκε ο Βατουσιάδη, σωστή απόφαση.

75' Ο Πλαβούκος περνά κάθετα στον Κονέ, που γυρίζει, σουτάρει αλλά στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

79' Ευκαιρία για τη Σπάρτη! Ο Γουόρντεν γυρίζει ωραία μέσα στην περιοχή, κάνει το σουτ, λίγο έξω από αριστερό δοκάρι του Γκέκα η μπάλα.

90' Κόρνερ για την ΑΣΑ, περνά ανεκμετάλλευτο.

90+2' Κόρνερ για τη Σπάρτη, απευθείας άουτ.

Οι συνθέσεις

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Σάββα, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Δεινόπαπας (78' Γουόρντεν), Τσιόφου (65' Δονδοτσάκης), Ράνος, Φουρτάδο (60' Γραικός).

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Καραγιάννης (87' Μπούσδρας), Βατουσιάδης, Σταματάκης, Μπιτέλης, Πλαβούκος, Κονέ (89' Παπαευθυμίου), Τζέκος (81' Χαντζάρας).

Τα αποτελέσματα

Βέροια - Αιγινιακός 0-3 α.α.

Αχαρναϊκός - Τρίκαλα 0-3 α.α.

Πανσερραϊκός - Κισσαμικός 0-2

Δόξα Δράμας - ΟΦΗ 1-1

Σπάρτη - Αναγέννηση Καρδ. 2-0

Άρης - Παναιγιάλειος 5-2

Παναχαϊκή - Απόλλων 0-0

Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας 3-1

Καραϊσκάκης - Καλλιθέα 1-0

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 64

ΑΡΗΣ 63

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 51

AOX ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 46

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 44

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 43

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 43

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 43

ΤΡΙΚΑΛΑ 42

ΣΠΑΡΤΗ 35

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔ. 31

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 30

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 29

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 28

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 21

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 16

ΒΕΡΟΙΑ 5

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -51

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - ΟΦΗ

Αναγέννηση Καρδ. - Πανσερραϊκός

Παναιγιάλειος - Δόξα Δράμας

Αιγινιακός - Σπάρτη

Απόλλων - Άρης

Απόλλων Λάρισας - Παναχαϊκή

Εργοτέλης – Καραϊσκάκης

Τρίκαλα - Βέροια 3-0 α.α.

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.