Ανάσα για την Αναγέννηση

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 20:33

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έκανε το χρέος της, νίκησε (1-0) τον Πανσερραϊκό και περιμένει λύση στο οικονομικό και το ιδιοκτησιακό για να συνεχίσει να υπάρχει.

Βαθιά ανάσα για την ΑΣΑ μετά την νίκη της με 1-0 επί του Πανσερραϊκού σε έναν αγώνα που είχε χαρακτηριστεί ως ζωής και θανάτου. Την ίδια ώρα βύθισε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία την ομάδα των Σερρών στο ντέρμπι της παραμονής και απλήρωτων. Χρυσός σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» ο Παπαευθυμίου, ο οποίος στο 54' διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και έσπρωξε την Αναγέννηση Καρδίτσας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο θάνατός σου η ζωή μου είχε χαρακτηριστεί για τις δύο ομάδες το μεταξύ τους παιχνίδι. Εξάλλου, με τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πιθανή νίκη θα τόνωνε το ηθικό και θα αναπτέρωνε τις ελπίδες παραμονής. Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης και του Πανσερραϊκού έπρεπε να τα βάλουν στην άκρη, όμως η αλήθεια είναι πως δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Εξαίρεση ένα σουτ του Καρρίκι λίγο πριν το τέλος (44'), με τον Πολίτη να σώζει την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και τελικά στο 54' έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ. Από βαθιά μπαλιά του Μπιτέλη ο Παπαευθυμίου με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Πολίτη και έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΣΑ.

Τα «λιοντάρια» δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουν. Οι Ενομό, Κάκκο πέρασαν στο ματς για να τονώσουν την επιθετική γραμμή και στο 75' ο Παπουτσογιαννόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα των Σερρών και ένα αχ ακούστηκε από τους λίγους φιλάθλους της Αναγέννησης.

Πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Στέβιτς, όμως ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Σέρβο.

Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι άντεξαν και κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης.

Η νίκη δεν έδωσε λύση στα τεράστια προβλήματα της Αναγέννησης, αλλά οι παίκτες απέδειξαν ότι αξίζει να προσεχθεί αυτή η ομάδα.

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος (86' Μπούσδρας), Ρουσσάκης, Τζέκος, Μπιτέλης, Πλαβούκος (90'+3' Ντάγκρας), Σταματάκης, Κονέ, Βατουσιάδης, Παπαευθυμίου (72' Λεφίδης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Τσελεπίδης (80' Στέβιτς), Τσαμούρης, Ποζατζίδης (66' Κάκκο), Αναστασόπουλος, Ρούσσος, Ναζίμ, Παπουτσογιαννόπουλος, Κρητικός, Πόζογλου (57' Ενομό), Δούμτσιος.

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Καρακώστας (Λάρισας)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - ΟΦΗ 1-1

Αναγέννηση Καρδ. - Πανσερραϊκός 1-0

Παναιγιάλειος - Δόξα Δράμας 1-0

Αιγινιακός - Σπάρτη 2-0

Απόλλων - Άρης 0-0

Τρίκαλα - Βέροια 3-0 α.α.

Απόλλων Λάρισας - Παναχαϊκή 0-1

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Εργοτέλης - Καραϊσκάκης 4-1

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 65

Άρης 64

Παναχαϊκή 54

Κισσαμικός 47

Τρίκαλα 45

Απόλλων Πόντου 44

Δόξα Δράμας 44

Καραϊσκάκης Άρτας 43

Απόλλων Λάρισας 40

Εργοτέλης 33

Σπάρτη 32

Αναγέννηση Καρδίτσας 31

Αιγινιακός 29

Πανσερραϊκός 25

Παναιγιάλειος 21

Καλλιθέα 16

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51