ΑΣΑ: Ήττα και εμφύλιος στην Καλλιθέα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 21:06

Η Αναγέννηση έκανε κάκιστη εμφάνιση και έχασε με 3-1 στην Καλλιθέα, με τους οπαδούς της να συμπλέκονται επειδή ένας φίλαθλος μας έβρισε παίκτη της ομάδας, κάτι που προκάλεσε επέμβαση των ΜΑΤ...

Ο Γιώργος Βαζάκας αναφέρθηκε σε δύο κακές επιλογές του διαιτητή Σελίμου από τη Λακωνία.

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την Αναγέννηση που έχασε και στην Καλλιθέα από την τοπική ομάδα και μάλιστα με 3-1. Μια Καλλιθέα έχει αποχαιρετήσει μεν αγωνιστικά την κατηγορία, αλλά έδειξε ότι ήταν πολύ καλύτερη από την Αναγέννηση που πήγαινε για να πάρει την νίκη που θα τις έδινε την παραμονή.

Και λέμε αγωνιστικά διότι οι ιθύνοντες της Καλλιθέας θεωρούν πως έχουν βάσιμες ελπίδες παραμονής μέσω... δικαστηρίων, καθώς χουν καταθέσει ενστάσεις κατά της Α.Ε. Καραϊσκάκης και του Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου) που δεν μετέχουν στην κεντρική ασφάλιση.

Την κατάσταση τελικά έσωσαν τα Τρίκαλα που κέρδισαν τον Αιγινιακό.

Σαν να μην έφτανε η ήττα, είχαμε και τον εμφύλιο των οπαδών στις εξέδρες. Όπως μετέδωσε το footballleaguenews, όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση δύο φιλάθλων της Αναγέννησης Καρδίτσας, επειδή κάποιος έβρισε ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ακολούθησε ένταση μεταξύ τους και γροθιά του ενός που προκάλεσε τραυματισμό του άλλου στην μύτη.

Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας που ήταν στην άκρη της εξέδρας δεν κατάλαβαν τον λόγο που έγινε η απομάκρυνση του οπαδού με την βία και πέταξαν μπουκάλια και δύο, τρία καθίσματα, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν στο γήπεδο. Υπήρξαν τελικά μικρής έκτασης επεισόδια, ώστε να επιστρέψουν πάλι στις θέσεις τους οι φίλοι της Αναγέννησης Καρδίτσας και τελικά να επικρατήσει απόλυτη ηρεμία στη συνέχεια.

Ο αγώνας

Στην νίκη με 3-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, η Καλλιθέα αγωνίστηκε χωρίς πίεση μετά τον υποβιβασμό της και μαθηματικά. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν εκείνη που έψαχνε τους βαθμούς από την αναμέτρηση με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά τελικά η Καλλιθέα πήρε μία από τις πιο εύκολες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Football League με 3-1.

Από την αρχή της αναμέτρησης η γηπεδούχος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, άσκησε περισσότερη πίεση και προηγήθηκε στην πρώτη ουσιαστική φάση που έκανε με κεφαλιά του Παπαγγελή (22’).

Ακολούθησε σημαντικό λάθος στην άμυνα της Αναγέννησης Καρδίτσας, με τον Σμυρλή να το εκμεταλλεύεται και να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 36ο λεπτό.

Στο 72ο λεπτό, ο Σμυρλής ολοκλήρωσε ακόμη μια από τις πολλές προσπάθειές του και με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ έγραψε το τελικό 3-0. Σε αυτή τη φάση υπήρξαν έντονα παράπονα από την πλευρά των φιλοξενούμενων για οφσάιντ στη μεταβίβαση και φαίνεται να έχουν δίκιο.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, στο 87ο λεπτό ο Τζέκος με κεφαλιά διαμόρφωσε 3-1.

Το φιλμ του αγώνα

8' Γέμισμα στην περιοχή της Καλλιθέας, κυνήγησε ο Κονέ την μπάλα και κάλυψαν με το σώμα τους οι Συριόπουλος και Ντιακιτέ για να μπλοκάρει ο Πασάι.

18' Ο Μίγγος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα δύσκολα σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης Καρδίτσας.

19' Σουτ του Παπαγγελή μετά από την εκτέλεση κόρνερ για την Καλλιθέα, η μπάλα έφυγε άουτ.

22΄ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Παυλής έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Παπαγγελής με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

31΄ Σέντρα του Παυλή, ο Συριόπουλος έπιασε την κεφαλιά και αυτή τη φορά ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα.

36΄ ΓΚΟΛ 2-0 Ο Γκέτσι άνοιξε ωραία στον Σμυρλή, εκείνος πέρασε τον Γκέκα που έκανε έξοδο και έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία.

41΄ Ο Μίγγος έβγαλε πάσα στον Σμυρλή και το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Γκέκας.

62΄ Σουτ από τον Πλαβούκο εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Καλλιθέας.

67΄ Αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επειδή οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας δεν πέταξαν έξω την μπάλα εκτός για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κόττα που είχε πέσει στην περιοχή της Καλλιθέας με κράμπες.

72΄ ΓΚΟΛ 3-0 Ο Σμυρλής πήρε την μπάλα πλάγια δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με προσποιήσεις βρήκε χώρο και έκανε το σουτ για το δεύτερο του τέρμα.

86΄ Σουτ του Μάκο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Αναγέννησης Καρδίτσας.

87΄ ΓΚΟΛ 3-1 Η Αναγέννηση Καρδίτσα μείωσε με κεφαλιά του Τζέκου.

Οι συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Πασάι, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Μίγγος (61’ Μήλιος), Παυλής, Γκέτσι, Σμυρλής (82’ Καρβουνίδης), Καντέ, Βαλμάς, Κόττας (68’ Μάκο).

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι (82’ Μούτσιος), Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Κονέ, Σουντουρά, Χαντζάρας (56΄ Ντάγκρας), Τζέκος, Μπιτέλης, Πλαβούκος, Σταματάκης (60’ Βατουσιάδης).

Βαζάκας: «Τρομερά διαιτητικά λάθη»

Ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας στάθηκε σε δύο λάθη του διαιτητή, που σύμφωνα με τον ίδιο αν οι αποφάσεις του ήταν διαφορετικές, τότε το παιχνίδι απέναντι στην Καλλιθέα μπορεί να είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Παράλληλα, τόνισε ότι ο θεός αγαπά την Καρδίτσα, καθώς οι συνδιεκδικητές για την παραμονή έχασαν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Βαζάκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα (3-1)τ ης Αναγέννησης Καρδίτσας με την Καλλιθέα.

«Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά στα πρώτα 15 λεπτά, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ από στημένη φάση. Το ίδιο έγινε και με το δεύτερο γκολ. Χάσαμε ένα ημίχρονο, χάσαμε τον έλεγχο, περιμέναμε να τελειώσει το παιχνίδι, γιατί οι παίκτες έχασαν την αυτοσυγκέντρωση. Ήθελαν πολύ να κερδίσουν για τη σωτηρία μας. Χάσαμε τα υπόλοιπα λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού, παίξαμε με δύο σέντερ φορ. Θεωρώ ότι υπήρξαν δύο κακές επιλογές του διαιτητή. Μία το οφσαιντ που έγινε το 3-0 και μία το πέναλτι που δεν έδωσε και θα μπορούσε να γίνει στο 85-86 το 3-2 και θα μπορούσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και να αλλάξει. Όπως άλλαξε και στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που τελειώνει στο 93’ ή στο 96’, όπως σήμερα. Ο διαιτητής σήμερα έκανε διαιτητικά, τρομερά λάθη. και νομίζω ότι εκεί χάλασε την εικόνα του παιχνιδιού. Δίνω συγχαρητήρια στην Καλλιθέα, γιατί παίζει και πολεμάει μέχρι τέλους, παρότι έχει πέσει. Αυτό δείχνει αξιοπρέπεια.

Εμάς φέτος ο θεός μας αγαπάει. Έχασαν και οι άλλοι αντίπαλοι, παίζουμε τελικό την Τετάρτη. Για εμάς είναι μονόδρομος η νίκη με τον Εργοτέλη για να πετύχουμε τη σωτηρία μέσα στα αγωνιστικά πλαίσια».

Για το εάν είναι κρίσιμα και τα υπόλοιπα παιχνίδια, εκτός από αυτά που έχει να δώσει και η Αναγέννηση Καρδίτσας.

«Είναι όλα. Για εμάς είναι το παιχνίδι της Τετάρτης. Ο Αιγινιακός παίζει με την Καλλιθέα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Η Καλλιθέα, όπως παίζει, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Αιγίνιο. Αν πάρει αποτέλεσμα, νομίζω ότι η ζυγαριά θα κλίνει προς το να πέσει ο Αιγινιακός. Όπως το πρόγραμμα της Σπάρτης είναι πολύ δύσκολο. Παίζει με τον Άρη και έχει δύο ματς μέσα στη Δράμα και τον ΟΦΗ. Είναι όλα λεπτομέρειες. Για εμάς είναι μονόδρομος η νίκη την Τετάρτη για να πιάσουμε την Σπάρτη και από εκεί και πέρα ψάχνουμε για ένα βαθμό στα επόμενα δύο παιχνίδια για να πάρουμε την κατηγορία. Τα δικαστικά δεν θα τα πω. Είναι άλλο κομμάτι, δεν είναι δικό μου θέμα».

Ο Μανώλης Ρουσάκης δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είμαστε πολύ καλοί μετά που δεχθήκαμε το γκολ, παρότι ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν μας βγήκε, χάσαμε και κάποιες φάσεις, μας αδίκησε και λίγο ο διαιτητής και ήρθε το αποτέλεσμα όπως ήρθε.

Το θέμα είναι ότι ακόμη η σωτηρία είναι στο χέρι μας και κοιτάμε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τότε είμαστε μέσα στο στόχο».

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Απόλλων 2-1

Τρίκαλα - Αιγινιακός 1-0

Απόλλων Λάρισας - Παναιγιάλειος 3-2

Καλλιθέα - Αναγέννηση Καρδ. 3-0

Καραϊσκάκης - ΟΦΗ 1-2

Εργοτέλης - Πανσερραϊκός 0-3

Αχαρναϊκός - Δόξα Δράμας 0-3 α.α.

Παναχαϊκή - Σπάρτη 2-1

Άρης - Βέροια 3-0 α.α.

 

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 77

Άρης 76

Παναχαϊκή 66

Κισσαμικός 58

Δόξα Δράμας 54

Τρίκαλα 52

Απόλλων Πόντου 47

Απόλλων Λάρισας 46

Καραϊσκάκης Άρτας 44

Εργοτέλης 40

Σπάρτη 40

Αναγέννηση Καρδ. 37

Αιγινιακός 37

Πανσερραϊκός 32

Καλλιθέα 27

Παναιγιάλειος 24

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51

 

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Τετάρτη 16-5-2018

Τρίκαλα - Κισσαμικός

Απόλλων - Απόλλων Λάρισας

Αιγινιακός - Καλλιθέα

Παναιγιάλειος - Καραϊσκάκης

Αναγέννηση Καρδ. - Εργοτέλης

ΟΦΗ - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή

Δόξα Δράμας - Βέροια 3-0 α.α.

Σπάρτη - Άρης