Νίκη - παραμονής η Αναγέννηση (VIDEO)

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 20:50

Η Αναγέννηση νίκησε 2-1 τον Εργοτέλη, έκανε άλμα σωτηρίας και έριξε κάτω από τη ζώνη τους Κρητικούς.

Στο κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής της Football League, η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη και έκανε άλμα σωτηρίας.

Από την άλλη, ο Αιγινιακός κέρδισε με την σειρά του την Καλλιθέα και όπως δείχνουν τα πράγματα το θέμα της παραμονής θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Έτσι, η νίκη της Αναγέννησης επί του Εργοτέλη, η νίκη του Αιγινιακού επί της Καλλιθέας και η ήττα της Σπάρτης από τον Άρη έφεραν τις τέσσερις ομάδες μαζί ισόβαθμες στην τελευταία θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό και όλα θα κριθούν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές στο ποια ομάδα θα συντροφεύσει τις Βέροια, Αχαρναϊκό, Πανσερραϊκό, Παναιγιάλειο και Καλλιθέα που υποβιβάστηκαν και μαθηματικά ενώ βέβαια υπάρχει και το ζήτημα για τις αφαιρέσεις βαθμών από ομάδες που δεν είχαν πλήρεις φακέλου συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύο γκολ στα πρώτα 18 λεπτά, μείωσε ο Τσέλιος στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλίας κράτησαν και απέσπασαν τη μεγάλη νίκη. Ένταση τόσο στο δεύτερο μέρος όσο και στο τέλος, καθώς οι Κρητικοί ήταν έξαλλοι για τις καθυστερήσεις των γηπεδούχων, με Βαζάκα - Γκώνια να τα λένε σε έντονο ύφος.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυναμικά στο ματς, με σκοπό να αιφνιδιάσει την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ήταν, όμως, τόσο απρόσεκτη στα μετόπισθεν η ομάδα του Ηρακλείου, η οποία μέχρι το 18' βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ.

Η ΑΣΑ άνοιξε το σκορ στο 7', όταν ο Χατζάρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρρίκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, την έστειλε στον αφύλαχτο Σουντουρά, ο οποίος από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 12' το κάτι σαν γυριστό του Κονέ πήγε στα δίχτυα, αλλά ο Αφρικανός επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το 2-0 έγινε στο 18', όταν από σοβαρά αμυντικά λάθη των αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Πλαβούκος πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή τους και με σουτ βρήκε δίχτυα.

Ο Εργοτέλης όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε να πιέζει, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Εργοτέλης κατάφερε να μειώσει και να δώσει ενδιαφέρον στο ματς.

Ήταν η σειρά των αμυντικών της Αναγέννησης να κάνουν λάθη στα μετόπισθεν και ο Τσέλιος που επωφελήθηκε από τις κόντρες, σούταρε μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-1 στο 53'.

Σε όλο το β' μέρος, κυρίαρχος ήταν ο Εργοτέλης, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα. Στα περισσότερα λεπτά όλη η Αναγέννηση ήταν στο μισό γήπεδο, αλλά παρά την πίεση, άλλο γκολ δεν έβαλαν οι Ηρακλειώτες.

Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 87' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βατουσιάδης, για μαρκάρισμα στον Ιατρούδη.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Εργοτέλης έπεσε κάτω από τη ζώνη, αλλά εκρεμμούν ακόμη οι αποφάσεις για την αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες που απέτυχαν στην επιτήρηση.

Το φιλμ του αγώνα

96' Ο Νικολακάκης δέχτηκε κίτρινη ενώ ήταν στον πάγκο. Φέρεται να είπε μερικά λόγια στον πάγκο της ΑΣΑ.

87' Ο Βατουσιάδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ιατρούδη.

76΄ Στο μισό γήπεδο η Αναγέννηση, αμύνεται για να κρατήσει το προβάδισμα.

72΄ Μακρινό σουτ του Μπούζα, έδιωξε με υπερένταση ο Γκέκας.

53΄ ΓΚΟΛ 2-1 μειώνει ο Εργοτέλης. Οι κόντρες ωφέλησαν τον Τσέλιο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα.

44΄ Ο Σταματάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

37΄ Λάθος κοντρόλ του Μπούζα, του έκλεψε τη μπάλα ο Κονέ, ο οποίος πριν σουτάρει, βγήκε ο Κατσιμήτρος και αποσόβησε τον κίνδυνο.

18΄ ΓΚΟΛ 2-0 για την Αναγέννηση. Ο Πλαβούκος εκμεταλλεύτηκε φθηνό αμυντικό λάθος του Εργοτέλη, πήρε μέτρα, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε με σουτ.

12΄ Σέντρα του Χαντζάρα από αριστερά, ο Κονέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με... κάτι σαν γυριστό, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

7΄ ΓΚΟΛ 1-0 για την Αναγέννηση. Ο Χαντζάρας από τα αριστερά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρρίκι έκανε με τη μία πλασέ-πάσα στον Σουντουρά, που με κεφαλιά ανενόχλητος άνοιξε το σκορ!

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης (20' λ. τρ. Βατουσιάδης), Τζέκος, Μπιτέλης, Πλαβούκος (74' Καραγιάννης), Σταματάκης, Κονέ, Σουντούρα, Χαντζάρας (85' Μπούσδρας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης (84' Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μπούζας, Οικονόμου, Τσέλιος, Μπουτσάκης, Ιατρούδης, Έφορντ (67' Μανουσάκης), Σταματάκος.

Τα αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής

Τρίκαλα - Κισσαμικός 2-1

Απόλλων - Απόλλων Λάρισας 1-0

Αιγινιακός - Καλλιθέα 2-0

Παναιγιάλειος - Καραϊσκάκης 0-0

Αναγέννηση Καρδ. - Εργοτέλης 2-1

ΟΦΗ - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή 1-1

Δόξα Δράμας - Βέροια 3-0 α.α.

Σπάρτη - Άρης 0-3

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 80

Άρης 79

Παναχαϊκή 67

Κισσαμικός 58

Δόξα Δράμας 57

Τρίκαλα 55

Απόλλων Πόντου 50

Απ. Λάρισας 46

Καραϊσκάκης Άρτας 45

Αναγέννηση Καρδίτσας 40

Σπάρτη 40

Αιγινιακός 40

Εργοτέλης 40

Πανσερραϊκός 33

Καλλιθέα 27

Παναιγιάλειος 25

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Απόλλων Λάρισας

Καλλιθέα - Τρίκαλα

Καραϊσκάκης - Απόλλων

Εργοτέλης - Αιγινιακός

Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος 0-3 α.α.

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Καρδίτσας

Βέροια - ΟΦΗ 0-3 α.α.

Άρης - Πανσερραϊκός

Δόξα Δράμας - Σπάρτη

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Καλλιθέα - Κισσαμικός

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης

Τρίκαλα - Εργοτέλης

Απόλλων - Αχαρναϊκός 3-0

Αιγινιακός - Παναχαϊκή

Παναιγιάλειος - Βέροια 3-0

Αναγέννηση Καρδίτσας - Άρης

ΟΦΗ - Σπάρτη

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας