Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 13:37

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Καρδιτσιώτισα στην καταγωγή. βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Παπακώστα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βράδυ της τετάρτης ήταν εξοργισμένος με τη συμπεριφορά της κυρίας Παπακώστα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου η βουλευτής άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Καρδιτσιώτισα στην καταγωγή. βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Παπακώστα.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία τη θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βράδυ της τετάρτης ήταν εξοργισμένος με τη συμπεριφορά της κυρίας Παπακώστα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου η βουλευτής άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αλλά και λόγω της αρχικής πρόθεσής της να αποδεχθεί πρόσκληση του κ. Καμμένου να χειριστεί θέματα στο υπουργείο και στη νομοτεχνική επιτροπή που αφορούν ΑμεΑ και συντάξεις χηρείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Παπακώστα, «φωτογραφίζοντας» τη σφοδρή αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε από τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες ποινές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό -και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν στην αίθουσα άκουσε οργισμένος την κυρία Παπακώστα να τον αδειάζει και όταν εκείνη δέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να «συντονίσει» τα θέματα των ΑμεΑ και των συντάξεων χηρείας, προκειμένου να έρθουν ως ρυθμίσεις σε άλλο νομοσχέδιο, ζήτησε τον λόγο για να την αδειάσει και αυτός με τη σειρά του, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑμεΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση και έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά. Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου».

Είχε προηγηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την πρόταση του Πάνου Καμμένου και την αποδοχή της από την Κατερίνα Παπακώστα ως «κολλητιλίκια» και «παιχνιδάκια».

Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και ο Άδωνις Γεωργιάδης έφυγε από τη Βουλή, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για τη στάση της κυρίας Παπακώστα. Και η οργή αυτή έφτασε μέχρι το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στενοί συνεργάτες του επικοινώνησαν με την κυρία Παπακώστα και της ξεκαθάρισαν πως αν δεν προβεί άμεσα σε διευκρινιστική δήλωση, τίθεται θέμα διαγραφής της από τη Νέα Δημοκρατία.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στο ενδεχόμενο να διαγραφεί από το κόμμα της, εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση με την οποία αποποιείτο αυτό που νωρίτερα είχε δεχθεί στη Βουλή. «Όσον αφορά στη συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ.

Όσον αφορά, δε, το θέμα της κόντρας Γεωργιάδη - Καμμένου, η κυρία Παπακώστα γενίκευσε τη θέση της, κάνοντας λόγο για πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες της Βουλής και επεσήμανε ότι πρόκειται για θέση της, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε. Και για να σβήσει τη φωτιά που η ίδια άναψε, κατέληγε στη δήλωσή της: «Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από τη δήλωσή μου».

Παρά τη διευκρινιστική δήλωσή της, ωστόσο, η κυρία Παπακώστα διεγράφη σήμερα (26/10) το πρωί, με επιστολή που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και η οποία ανέφερε: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου».

Πριν από λίγους μήνες η κυρία Παπακώστα είχε απειληθεί ξανά με διαγραφή, όταν με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ζητούσε να αποσύρει η Νέα Δημοκρατία το αίτημά της για «εκλογές τώρα» και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλειδώσει στο υπόγειο τον Άδωνι Γεωργιάδη ως ακραία φωνή.

Είναι προφανές ότι εκείνη ήταν η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυρία Παπακώστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγε με νόημα: «Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό, αλλά κάποια φορά σπάει».