15 οι νεκροί της θεομηνίας στην Αττική...

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 20:38

Συνολικά, 15 άνθρωποι – δώδεκα άνδρες και τρεις γυναίκες- έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς πολλοί κυρίως ηλικιωμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Δεκαπέντε νεκρούς μέχρι στιγμής αφήνει πίσω της η θεομηνία που έπληξε την Αττική.

Συνολικά, 15 άνθρωποι – δώδεκα άνδρες και τρεις γυναίκες- έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς πολλοί κυρίως ηλικιωμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Στο Θριάσιο νοσηλεύονται 13 τραυματίες: Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι παραμένουν στο Νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Οι τρεις νεκροί βρέθηκαν στη Μάνδρα Αττικής. Μια ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε από τα νερά μέσα στο υπόγειο διαμέρισμά της στην οδό Κοροπούλη και έχασε τη ζωή της.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 88χρονος άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από το πλημμυρισμένο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονος. Στην ιδια περιοχή εντοπίστηκε και τρίτος άνδρας νεκρός, 65 ετών. Ένας 50χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή σπιτιού στην ΕΟ Αθηνών -Θήβας. Λίγο αργότερα, η αστυνομία επιβεβαίωσε και την ύπαρξη άλλου νεκρού, μίας 90χρονης γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Άλλες δύο σοροί αγνώστων λοιπών στοιχείων εντοπίστηκαν η μία στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και η άλλη στη θαλάσσια περιοχή των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί έχει μετατραπεί σε ποτάμι έχει μετατραπεί, λόγω της καταιγίδας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 2ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Θήβας στην περιοχή Αγιος Σωτήρας Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 15ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής στον Ασπρόπυργο, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χιλιόμετρο (κόμβος Παραδείσου – Ελευσίνας) προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο (κόμβος Μάνδρας) στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κίνηση στα παραπάνω σημεία εκτρέπεται στην Νέα Εθνική Οδο.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33o χιλιόμετρο μέχρι το 34o διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

Ενάμιση μέτρο έφθασε το νερό από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Νέα Πέραμο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια και να προκληθούν φοβερές καταστροφές. Από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε πως τα σχολεία στη Νέα Πέραμο, στη Μαγούλα και τη Μάνδρα θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η καταιγίδα τα ξημερώματα.

Πολλά αυτοκίνητα και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, ακόμη και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος εκείνο και στο ρεύμα προς Μέγαρα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στη νέα εθνική οδό.