«Έφυγε» ο Μίλτος Παπαποστόλου

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 23:59

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της ΑΕΚ. Μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του συλλόγου, ο Μίλτος Παπαποστόλου, έφυγε από τη ζωή.

 

Τον χαμό μιας από τις πιο ιστορικές της φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου θρηνεί η ΑΕΚ.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Ο εκλιπών υπηρέτησε επί σειρά ετών τον σύλλογο, τόσο ως παίκτης όσο και ως τεχνικός, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός, αλλά και πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει

«Μία από τις μεγάλες μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ έφυγε σήμερα από τη ζωή και η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια θρηνεί την απώλειά του.

Ο Μίλτος Παπαποστόλου, γεννημένος το 1935 στην Ομβριακή Φθιώτιδας, αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας μας για έξι σεζόν (1959-65), υπήρξε μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του 1963, ενώ διετέλεσε για ενάμισι χρόνο προπονητής της ΑΕΚ από τα μέσα της περιόδου 1979-80 μέχρι και την ολοκλήρωση της περιόδου 1980-81 σε συνολικά 43 αγώνες πρωταθλήματος.

Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου.

Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια, διοίκηση, παλαίμαχοι, ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον γιο του, Ντίνο, που διετέλεσε στέλεχος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ».

Βιογραφικό

Ο Μιλτιάδης (Μίλτος) Παπαποστόλου (Ομβριακή Δομοκού Φθιώτιδας, 19 Σεπτεμβρίου 1934[εκκρεμεί παραπομπή] - Αιγάλεω, Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2017[1]) ήταν Ελληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της ΑΕΚ και στη συνέχεια προπονητής, με σημαντικότερη τη θητεία του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας από το 1984 μέχρι το 1988.

Ο Παπαποστόλου αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου («εξάρι») και ξεκίνησε από το Αιγάλεω την περίοδο 1951-52 στην Α2 κατηγορία Αθηνών, όταν προωθήθηκε κατευθείαν από την τρίτη στην πρώτη ομάδα. Στο Αιγάλεω παρέμεινε για 5 έτη, μέχρι τη μεταγραφή του στην «Ένωση» το 1956 (με ποινή διετούς αποκλεισμού αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες από το 1958), για να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ΑΕΚ το 1965.

Με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1962-63. Υπήρξε διεθνής με την εθνική Ενόπλων.

Ως προπονητής Α΄ Εθνικής κατηγορίας, ανέλαβε αρχικά το Αιγάλεω, από το 1972 μέχρι το 1975. Τον Φεβρουάριο του 1980 ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας (αρχικά ως υπηρεσιακός) τον Αυστριακό Χέρμαν Στεσλ μαζί με τον Φράντισεκ Φάντρονκ.[2] Ανέλαβε την 21η αγωνιστική σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με τη διοίκηση Μπάρλου να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα για τους αγώνες πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο Λουκάς Μπάρλος, στην τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Παπαποστόλου για την επόμενη περίοδο 1980-81.

Η ΑΕΚ, παρά τα οικονομικά προβλήματα, είχε αρκετά καλή πορεία και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Παπαποστόλου στους 34 αγώνες του πρωταθλήματος είχε 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στο κύπελλο Ελλάδας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ.

Τον Ιούνιο του 1989 ανέλαβε προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά η θητεία του ήταν σύντομη και επεισοδιακή, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τον Λάγιος Ντέταρι και τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Μετά από τρεις μήνες, τον Σεπτέμβριο του 1989, ο Ντέταρι έπεισε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη, να αποδεσμεύσει τον Παπαποστόλου και να φέρει στη θέση του τον πεθερό του Ίμρε Κόμορα.

Στην εθνική Ελλάδας

Η σημαντικότερη περίοδος της προπονητικής του καριέρας ήταν από το 1984 έως το 1988, όταν και διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, μια θητεία που σε συνεχόμενη χρονική διάρκεια ξεπεράσθηκε μόνο από τον Ότο Ρεχάγκελ.