ΑΣΑ: Αγχώδεις νίκη, αλλά νίκη

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 17:12

Η Αναγέννηση κέρδισε με 2-1 τον Αιγινιακό και έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να πετύχει μια άνετη παραμονή στη κατηγορία...

Μια αγχώδη νίκη, πέτυχε το μεσημέρι της Τετάρτης η Αναγέννηση Καρδίτσας επί του που επικίνδυνου Αιγινιακού. Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας παρουσία πολύ λίγων φιλάθλων. Ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι μιας και ο Αιγινιακός ήταν η τέταρτη ομάδα από το τέλος που διεκδικεί την παραμονή. Έτσι, με την νίκη αυτή, η ομάδα μας έφτασε τους 25 βαθμούς και ξέφυγε 7 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

Παρά όμως την σπουδαιότητα της αναμέτρησης, αλλά και τον ιδανικό καιρό για ποδόσφαιρο μιας και η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 22 βαθμούς, οι φίλαθλοι μετά βίας ξεπέρασαν τους 200 στην εξέδρα, κάτι που απογοήτευσε παίκτες και διοικούντες που δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατηθεί η ομάδα σε μια τόσο υψηλή κατηγορία.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους που μόλις στο 5΄ έχασαν ευκαιρία με τον Παπουτσογιαννόπουλο.

Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ στο 33΄ όταν από σέντρα του Τσόπελα ο Τσιλούλης με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου.

Ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Αιγινιακός στο 43΄ και το ημίχρονο έστειλε την αναγέννηση στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ήταν το 51΄ όταν από αδράνεια της άμυνας Φασίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Πολύ γρήγορα η ΑΣΑ πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ όταν στο 59΄ ο Δημόπουλος σεντράρει και ο Ντιατά με κεφαλιά δίνει ξανά το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους!

Τελικά, μέχρι το τέλος ο αγώνας κύλησε χωρίς καμία ομάδα να κάνει την μεγάλη ευκαιρία και η ΑΣΑ πήρε ένα ακόμη τρίποντο. Έδειξε ότι έχει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ακόμη και χωρίς την μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου.

Το φιλμ του αγώνα

5΄ Ο Γιαζιτζόγλου εκτελεί κόρνερ και ο Παπουτσογιαννόπουλος με κεφαλιά αστοχεί.

13΄ Πάσα του Κρητικού στον Χαλκιαδάκη, ο Τόλιος μαζεύει.

15΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Κρητικό, η κεφαλιά του Μάιγκα δεν ανησύχησε τον Τόλιο.

19΄ Κόρνερ του Δημόπουλου, κεφαλιά του Χαλκιαδάκη, οι αμυνόμενοι απομακρύνουν.

33΄ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Τσόπελας σεντράρει και ο Τσιλούλης με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου.

41΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Μπασιρού Ντεμπελέ

43΄ Μπαλιά του Γιαζιτζόγλου στον Μπουρντουζάν, σουτ του Ρουμάνου η μπάλα άουτ.

48΄ Σουτ του Λιόλιου για τον Αιγινιακό, με τον Σγούρη να μην μπορεί να κάνει την προβολή από το ένα μέτρο από τη γραμμή και τους αμυνόμενους να διώχνουν στη συνέχεια

51΄ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Αιγινιακός φέρνει το ματς στα ίσα! Ο Γιαζιτζόγλου σέντραρε και ο Φασίδης με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

59΄ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Δημόπουλος σεντράρει και ο Ντιατά με κεφαλιά δίνει ξανά το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους!

80′ Σέντρα του Τσόπελα, ψηλότερα όλων ο Ντιατά, η κεφαλιά στα χέρια του Τόλιου.

81′ Σκληρό φάουλ του Τσολακίδη στον Ντάνκουα είχε αποτέλεσμα την κίτρινη κάρτα στον Τσολακίδη και στην ίδια φάση την κίτρινη αντίκρυσαν για διαμαρτυρία οι Μπουρντουζάν και Κισκαμπάνης.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ. Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (56′ Σμίλτος), Χαλκιαδάκης (70′ Καραγιάννης), Τσιλούλης, Ντιατά, Μπιτέλης, Κρητικός (77′ Ντάνκουα).

Αιγινιακός (Γ. Βλάχος): Τόλιος, Τσολακίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Πατράλης, Εφραίμ (46′ Μουκίδης), Ζούρκος, Γκατσολάρι (36′ Μπουρντουζάν), Ζγκούρι, Φασίδης (75′ Μήλιος).

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Δεμερτζής (Πέλλας), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Κίτρινες: Ντεμπελέ, Δημόπουλος, Πρίφτης, Καραγιάννης – Λιόλιος, Πατράλης

Τα αποτελέσματα

ΑΕ Σπάρτη – Κισσαμικός 0-0

Αν. Καρδίτσας – Αιγινιακός 2-1

Παναιγιάλειος – Πανσερραϊκός 1-1

Καλλιθέα – Αχαρναϊκός 1-1

Άρης – Πανελευσινιακός 4-0

Α.Ο. Τρίκαλα – Λαμία 1-0

Α.Ο. Χανιά – ΟΦΗ 0-1

Πανθρακικός - ΑΕΛ Καλλονής 0-3 α.α

Φωτό από το karditsasport

Στο σκαμνί Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Σμύρνης και Καλλιθέα

Τρεις ΠΑΕ και τρεις εκπρόσωποί τους κλήθηκαν σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Β΄Εθνικής.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (22/3), ο Αγροτικός Αστέρας και ο πρόεδρός του Ηλίας Θεοδωρίδης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις την Παρασκευή (24/3), ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τους Απόλλωνα Σμύρνης και Λευτέρη Βελέντζα και τους Καλλιθέα και Κωνσταντίνο Ελευθεριάδη.

Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία την Παρασκευή 24/03/2017 και ώρα 15:00 τις παρακάτω ΠΑΕ:

1 α) την ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και β) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΗΛΙΑ Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 §1 περ. δ΄. Ι΄, 11, 12, 13, 14, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, 1, 2, 7 §1, 12 §5, 15 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων και 11 §§4, 13, 24 §2 Προκήρυξης Πρωταθλήματος Football League αγωνιστικής περιόδου 2016 - 2017.

2 α) την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και β) ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ προπονητή της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 §1 περ. δ΄. Ι΄, 11, 12, 13, 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και 15 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων.

3 α) ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και β) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 §1 περ. β΄, 11, 12, 13, 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και 15 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων».