ΑΣΑ: Ισοπαλία σωτηρίας...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 20:42

Αχαρναϊκός και Αναγέννηση Καρδίτσας αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και εξασφάλισαν τον βαθμό που ήθελαν για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παρουσία τους στη Β’ Εθνική και τη νέα σεζόν.

Όλα τα αποτελέσματα, ρεπορτάζ και η βαθμολογία...

Την ισοπαλία που ισοδυναμεί με παραμονή στη Football League πανηγύρισαν Αχαρναϊκός και Αναγέννηση Καρδίτσας στο Μενίδι. Το τελικό 1-1 σε συνδυασμό με τη νίκη της Καλλιθέας μέσα στην Ελευσίνα οριστικοποίησε την σωτηρία, τόσο για την ομάδα του Μενιδίου, όσο και για τους «κιτρινόμαυρους». Αμφότερες οι ομάδες ευνοούνται στην ισοβαθμία στους 36 βαθμούς με την ομάδα του Ελ Πάσο, τόσο σε διπλή, όσο και στην τριπλή.

Συγκεκριμένα: Η ΑΣΑ επικράτησε με 1-0 στο σπίτι της και πήρε βαθμό στην Καλλιθέα με 2-2. Άρα Μενιδιάτες και Καρδιτσιώτες έχουν τέσσερις βαθμούς, έναντι μόλις δύο των «κυανόλευκων».

Ο Αχαρναϊκός έχει κερδίσει την Καλλιθέα 3-1 στην έδρα του και έχει αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ελ Πάσο.

Όποτε άπαντες αποχώρησαν με χαμόγελα, αφού ο βασικός στόχος της σεζόν επιτυγχάνεται δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αχαρναϊκός προηγήθηκε στο 8’ με δυνατό σουτ του Αναστασίου και έπειτα από γκέλα του Πρίφτη. Οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 75΄με ωραίο πλασέ του Τσιλούλη και πήραν εκτός έδρας βαθμό έπειτα από 3,5 μήνες και το 0-0 στις Σέρρες (5/2/2017). Παραμένουν πάντως, χωρίς εκτός έδρας διπλό από την 5η αγωνιστική και το τρίποντο στο Αιγίνιο με 0-3 (10/12/2016).

Το φιλμ του αγώνα

8΄ ΓΚΟΛ για τον Αχαρναϊκό. Ο Αναστασίου πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα σκάει στο έδαφος, ο Πρίφτης κάνει τραγικό λάθος και τη χάνει μέσα από τα χέρια του και καταλήγει στα δίχτυα.

Η Αναγέννηση έχει μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά βρίσκεται πίσω στο σκορ χάρη σε απίθανη γκέλα του γκολκίπερ των "κιτρινόμαυρων".

28΄ Καλή φάση για τους γηπεδούχους. Ο Ντάγκρας γυρνάει στον Πλαβούκο, αυτός μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά, πιάνει ένα δυνατό σουτ, ο Πρίφτης αποκρούει και οι αμυντικοί διώχνουν.

37΄ Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΣΑ. Εκτέλεση φάουλ του Μπλέντι, γυριστή κεφαλιά του Τζέκου, ψηλά άουτ η μπάλα.

61΄ Σέντρα του Μπλέντι, γυριστό σουτ του Μυργιώτη, ο Ψύχος μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

64΄ Φοβερή ενέργεια του Μυργιώτη και δυνατό σουτ, διώχνει σε κόρνερ ο Ψύχος.

67΄ Επιμένει η Αναγέννηση. Συρτή σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά, προβολή του Μπλέντι, αποκρούει ο Ψύχος και πάλι.

75΄ ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση και 1-1. Σέντρα του Καραγιάννη, ο Μπλέντι γυρίζει δεξιά στον Τσιλούλη και αυτός με εξαιρετικό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Σταμούλης (63’ Καρδάσης), Καραντασιάδης, Τσουβαλτσίδης, Σωτηράκος, Αναστασίου, Μεγαλοοικονόμου, Παπατόλιος, Πλαβούκος, Ντάγκρας (78’ Λύρας), Μεζίνι (87’ Χαραλαμπόπουλος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Κισκαμπάνης, Υφαντής (46’ λ.τρ. Τζάνης), Σμίλτος, Ντεμπελέ (58’ Μυργιώτης), Τσιλούλης, Δημόπουλος, Μπλέντι, Μπιτέλης, Τζέκος.

Διαιτητής: Κουναλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Σαββόγλου, Πλάκας (Δυτ. Αττικής)

Οι υπόλοιποι αγώνες

Άρης – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Μέσα σε κλίμα απογοήτευσης λόγω της απώλειας της ανόδου από τη Stoiximan.gr Football League στη Super League υποδέχθηκε ο Άρης τον Απόλλωνα Σμύρνης στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη κατηγορία για την επόμενη σεζόν και το μόνο που ήθελε να διαφυλάξει ήταν το αήττητο.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο Αντώνης Καπνίδης νίκησε τον Διονύση Χιώτη στο 72ο λεπτό και ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίον ανάγκασε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Πλέον, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει συγκάτοικο στην κορυφή. Τη Λαμία, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στη Super League.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που ο Απόλλων έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από το γήπεδο, σε παιχνίδι της Football League, ήταν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 9/05/2016 και στο 2-0 της Κέρκυρας, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Οι "κίτρινοι" είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στερήθηκαν ουσίας. Ο Κονέ απείλησε την εστία του Διούδη στο 55ο λεπτό με δυνατό σουτ και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, αφού πρώτα χτύπησε στην πλάτη του Ταυλαρίδη.

Αφού η σέντρα-σουτ του Τζανακάκη δεν ξεγέλασε τον Χιώτη, ήρθε ο Καπνίδης να ανοίξει το σκορ καθώς μετά από σέντρα ακριβείας του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά πρόλαβε τον Μπαρτολίνι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 71′ Καπνίδης σουτ

Άρης (Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Χαριτωνίδης, Ταυλαρίδης, Παυλίδης, Ντούνης (78′ Ρόβας), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Τάτος (65′ Ίλιτς), Ντόγος (56′ Μπαργκάν)

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Δεληζήσης, Ντάσιος, Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Βαλεριάνος, Κονέ, Μπαρτολίνι, Κάσσος (81′ Μπαρμπόσα), Ομπόντο (81′ Περογαμβράκης)

Τρίκαλα – Α.Ο. Χανιά 6-1

Χωρίς "φρένο" ο ΑΟΤ απέναντι στον ΑΟΧ, καθώς η ομάδα των Τρικάλων συνέτριψε με 6-1 αυτή των Χανίων. Ο Μπαλμπόα άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Αρναρέλλη, ενώ ο Ριζογιάννης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το 2-0 στο 21ο λεπτό.

Ο Αφράτης σημάδεψε την εστία της δικής του ομάδας πετυχαίνοντας αυτογκόλ και διαμορφώνοντας το 3-0 στο 23ο λεπτό, ενώ ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκόλια έκανε το 4-0 στο 34ο λεπτό. Τα Χανιά μείωσαν στο 43 με ωραία ενέργεια του Σταματή, αλλά το γήπεδο των Τρικάλων... κατηφόριζε. Ο Μουμίν πάσασε στον Κουσκουνά στο 71ο λεπτό κι εκείνος έκανε τη δουλειά του (γκολ), με τον Ριζογιάννη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκτο της ομάδας του για το 6-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Μπαλμπόα πλασέ, 21′ Ριζογιάννης σουτ, 23′ Αφράτης αυτογκόλ, 34′ Γιαννιτσάνης κεφαλιά, 72′ Κουσκουνάς σουτ, 83′ Ριζογιάννης σουτ – 43′ Σταματής σουτ

ΑΟ Τρίκαλα (Αμανατίδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (76′ Καμπλιώνης), Γκόλιας, Σαρακατσάνος, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Αρναρέλλης, Μπαλμπόα (57′ Λαμπάκης), Κουσκουνάς, Γιαννιτσάνης (66′ Καρίκι).

Χανιά (Γκάτζιος): Γεωργίου, Δρίζης (46′ Κοζάκης), Βασιλείου, Ζέρης, Αφράτης, Μηλιώτης, Λάσκαρης (62′ Μούδιος), Φουρλάνος, Αποστολόπουλος, Σταμάτης, Γεωργακόπουλος (69′ Μέρο).

Πανελευσινιακός – Καλλιθέα 1-3

Η Καλλιθέα πέρασε από την Ελευσίνα και μάλλον το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνεται από την εικόνα των δύο ομάδων στην αναμέτρηση. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ. Στο 48ο λεπτό, η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ με τον Τσίπρα, ο οποίος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 80ό λεπτό οι φιλοξενούμενοι έθεσαν στέρεες βάσεις για τη νίκη τους, όταν ο Μασέδο με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μακρυωνίτη.

Δύο λεπτά αργότερα (82') ήρθε και το 0-3. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Κατσικογιάννης τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Το μόνο που κατάφερε ο Πανελευσινιακός ήταν μειώσει στο τελικό 1-3 με τον Σιλιγαρδάκη στο 89ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

"Ξύπνησε" αργά η ομάδα της Καλλιθέας, η οποία ελπίζει σε σωτηρία αν προκύψει υποβιβασμός άλλη ομάδας για εξωαγωνιστικούς λόγους ή αν γίνει αναδιάρθρωση.

ΣΚΟΡΕΡ: 89′ Σιλιγαρδάκης σουτ – 48′ Τσίπρας σουτ, 80′ Μασέδο σουτ, 82′ Κατσικογιάννης σουτ

69′ Δοκάρι για την Καλλιθέα από σουτ του Κατσικογιάννη

49′ Δοκάρι για την Καλλιθέα από σουτ του Σταματάκου

Πανελευσινιακός (Παντιώρας): Μακρυωνίτης, Αρναούτογλου (65′ Πάσχος), Γραικός, Κασνέτση, Καμπούρης (54′ Κολόκας), Κωνσταντινίδης, Μουστάκης, Σιλιγαρδάκης, Κρισμάρεβιτς (54′ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κορομηλάς.

Καλλιθέα (Τζουμερκιώτης): Μιχελής, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Συριόπουλος, Τσώνης, Ντιακιτέ, Κατσικογιάννης, Γκίνη, Μασέδο (90′ Γουόρντεν), Τσίπρας (85′ Μάκο), Σταματάκος (71′ Μπέλης).

ΟΦΗ – Σπάρτη 6-1

Καταιγιστικός ήταν ο ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" απέναντι στην υπό διάλυση Σπάρτη. Οι Κρητικοί ήταν συντριπτικά ανώτεροι των Λακώνων κι άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο με προβολή, ύστερα από γύρισμα του Βουό. Ο Ηλίας Κώτσιος με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλοσάβλιεβ στο 28' 'εκανε το 2-0, ενώ ο δεύτερος είχε δοκάρι στο 34ο.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλοσάβλιεβ έκανε το πλασέ, ο Κραβαρίτης απομάκρυνε και ο Χαντί σε κενή εστία έκανε το 3-0. Το τέταρτο γκολ ήλθε από τον Πατρίκ Βουό ύστερα από σέντρα του Βαλλιάνου από τα αριστερά, το πέμπτο από τον Αντούκορ στο 67' έπειτα από κόρνερ του Μιλοσάβλιεβ. Έκτο και τελευταίο από τον Χίσι, ο οποίος βρήκε δίχτυα μετά από πάσα του Χαντί.

Το μόνο που κατάφεραν οι Λάκωνες ήταν να μειώσουν στο τελικό 6-1 με τον Μιχάλη Φράγκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΚΟΡΕΡ: 20′ Μάνος προβολή, 28′ Κώτσιος κεφαλιά, 48′ Χαντί πλασέ, 58′ Βουό πλασέ, 65′ Αντουκόρ σουτ, 80′ Χίσι σουτ – 88′ Φράγκος κεφαλιά

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Δαύκος, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68′ Κοιλιάρας), Κώτσιος, Όστοιτς, Χίσι, Αντουκόρ, Χαντί, Μιλόσαβλιεβ, Μάνος, Βουό (59′ Βρεττός)

Σπάρτη (Κλάδης): Κραβαρίτης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Ήλιοπουλος, Λώττας, Κατσίκης, Καρτσαμπάς, Χαδιάρης, Φράγκος.

Κισσαμικός – Αγροτικός Αστέρας 2-0

Ο Κισσαμικός μπήκε αποφασισμένος να κάνει το βήμα παραμονής στη Stoiximan.gr Football League κι άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του ματς με τον Μαρτίνεθ. Τα πράγματα για τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα έγιναν χειρότερα, όταν ο Πάτο είχε επεισόδιο με τον Σελινιωτάκη και αποβλήθηκε. Το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας από την Κρήτη διαμόρφωσε ο Νικόλτσης στο 87ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Κισσαμικός εξασφάλισε την παραμονή του στη δεύτερη κατηγορία (πέφτει μόνο στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα, αλλά ήδη είναι στο +6 με δύο εναπομείνασες αγωνιστικές).

ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Μαρτίνεθ σουτ, 87′ Νικόλτσης σουτ

Κισσαμικός (Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης, Τιάγκο Σίλβα, Κίκε, Μαρτίνεθ, Μάντζης, Στογιάνοφ.

Αγροτικός Αστέρας (Καραμπετάκης): Γιακουμής, Αργυρίου (46′ Τριανταφυλλάκος), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Έππας (46′ Βουτσιάς), Χατζής, Τεγούσης, Ουνγιαλίδης, Πάτο, Γκέσιος.

Πανσερραϊκός – Αιγινιακός 4-5

Απίθανο ματς στις Σέρρες με εννιά γκολ και δύο αποβολές - μία για κάθε ομάδα - ανάμεσα σε Πανσερραϊκό κι Αιγινιακό. Τελικά, η ομάδα της Πιερίας πανηγύρισε τη νίκη και την παραμονή. Προηγήθηκε με 0-2 χάρη στα γκολ των Τσολακίδη και Ρανγκέλοφ (δανεικοί από τον ΠΑΟΚ), ενώ έκανε και το 0-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαζιτζόγλου.

Ο Πανσερραϊκός μείωσε σε 2-3 σε χρονικό διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ο Γκούρτσας με δυνατό σουτ έκανε το 1-3 στο 48' και ο Ρούτσης με προβολή το 2-3 στο 52'. Ο Φούσου σημάδεψε την εστία της ομάδας του, πέτυχε αυτογκόλ και έκανε το 2-4.

Οι Σερραίοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με εκτέλεση πέναλτι του Γκούρτσα μείωσαν σε 3-4 στο 80ό λεπτό και εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη ισοφάρισαν σε 4-4 στο 94ο λεπτό.

Κι όμως, ο Αιγινιακός πήρε τη νίκη. . Ο Ζγκούρη έκλεψε την μπάλα από τον Μέλκα και στο τέλος της αναμέτρησης, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι έδωσε το τρίποντο παραμονής στην ομάδα του, κάνοντας το τελικό 4-5.

ΣΚΟΡΕΡ: 48′ Γκούρτσας πλασέ, 51′ Ρούτσης προβολή, 79′ Γκούρτσας πέναλτι, 94′ Γκούρτσας κεφαλιά – 11′ Τσολακίδης πλασέ, 28′ Ρανγκέλοφ σουτ, 36′ Γιαζιτζόγλου πέναλτι, 58′ Φούσου αυτογκόλ, 95′ Ζγκούρη σουτ

Πανσερραϊκός (Διλμπέρης): Μέλκα, Στέβιτς (70′ Σιάκκας), Καψάλης, Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Γαβριηλίδης, Φούσου, Τσιμίκας, Ρούτσης (74′ Γιαξής), Πόζογλου (46′ Κάκκο), Γκούρτσας

Αιγινιακός (Βλάχος): Τόλιος, Λιόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Τοπαλίδης (72′ Ζγκούρη), Αντωνιάδης, Πατράλης, Φασίδης (91′ Σκραπάρας), Τσολακίδης, Γκατζολάρι, Ραγκέλοφ (85′ Παπαδόπουλος).

Λαμία – Πανθρακικός 3-0 α.α.

Καλλονή – Παναιγιάλειος 3-0 α.α.

Η βαθμολογία

Απόλλων Σμύρνης 77

Λαμία 77

...................................

Άρης 71

ΟΦΗ 66

Τρίκαλα 65

Αγροτικός Αστέρας 46

Σπάρτη 45

Παναιγιάλειος 41

Πανσερραϊκός 40

Αιγινιακός 38

Χανιά 38

Κισσαμικός 36

Αναγέννηση Καρδίτσας 36

Αχαρναϊκός 36

.............................................

Καλλιθέα 30

Πανελευσινιακός 28

Καλλονή 10

Πανθρακικός -6

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (33Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Σμύρνης – Χανιά

Καλλιθέα – Τρίκαλα

Σπάρτη – Λαμία

Παναιγιάλειος – Πανελευσινιακός

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΟΦΗ

Αιγινιακός – Αχαρναϊκός

Κισσαμικός – Πανσερραϊκός

Πανθρακικός - Άρης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Αγροτικός Αστέρας - Καλλονή ΜΑΤΑΙΩΣΗ