Χάλασε το πάρτι στη Λαμία

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 19:28

Η ψυχωμένη Αναγέννηση Καρδίτσας νίκησε 1-0 τη Λαμία που ήταν αήττητη στο γήπεδό της επί 22 επίσημα παιχνίδια.

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας, ανάμεσα στην ομάδα της Φθιώτιδας και την Αναγέννηση Καρδίτσας, με το οποίο έπεσε η αυλαία της Football League. Οι γηπεδούχοι, που εφέτος δεν είχαν χάσει στην έδρα τους και που είχαν προγραμματίσει φιέστα για την άνοδο, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα από την ψυχωμένη ΑΣΑ, η οποία μάλιστα κλήθηκε να παίξει με εννέα ποδοσφαιριστές από το 69'!

Όλα στραβά πήγαν στη Λαμία, αφού οι άνθρωποι της είχαν προετοιμάσει εντυπωσιακά πράγματα για να εορταστεί η άνοδος, αλλά η βροχή τους χάλασε τα σχέδια. Και ήρθε και η ήττα, παρά τις 23 τελικές προσπάθειες. Αξιοσημείωτο ότι η Λαμία είχε χάσει τελευταία φορά στην έδρα της στις 23 Απριλίου 2016. Ήταν αήττητη επί 22 επίσημα παιχνίδια.

Έντονη βροχόπτωση

Σε κίνδυνο μπήκε αρχικά η διεξαγωγή της αναμέτρησης Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι ουρανοί άνοιξαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας γύρω στις 16.00 της Κυριακής (11/6) με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο γήπεδο να γίνει αρχικά αδύνατη. Η καταιγίδα έκανε λίμνη το ΔΑΚ Λαμίας και ειδικά μπροστά από τους πάγκους υπήρχε ποταμός!

Ο αγωνιστικός χώρος, ωστόσο, ήταν σε καλή κατάσταση και έτσι έγινε το ματς να γίνει κανονικά.

Το φιλμ του αγώνα

4΄ Ο Δημόπουλος κράτησε από τη φανέλα του Βασιλόγιαννη, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι.

6΄ Σουτ του Μπιτέλη, σταθερός ο Πίτκας, μπλόκαρε τη μπάλα.

7΄ Κεφαλιά του Όμο από κοντά, ο Γεωργατζάς μπλόκαρε τη μπάλα.

11΄ Ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Ματσούκας πλάσαρε από κοντά, έδιωξε ο Γεωργατζάς. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Καραγιάννη πέρασε πάνω από το δοκάρι.

15΄ Κεφαλιά του Όμο από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι.

19΄ Σουτ του Μπλάζιτς με δύναμη, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

22΄ Μοναδική ευκαιρία για την ΑΣΑ Σουτ του Μπλέντι, έδιωξε δύσκολα ο Πίτκας, ο Τζέκος πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε προ κενής εστίας.

29΄ Στο 53% η κατοχή μπάλας υπέρ της Λαμίας.

32΄ Σουτ του Τζέκο, η μπάλα εκτός εστίας.

44΄ Σέντρα σουτ του Ματσούκα, η μπάλα κόντραρε στον Σμίλτο, μπλόκαρε ο Γεωργατζάς.

48΄ Μακρινό σουτ του Χαλκιαδάκη, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

52΄ ΓΚΟΛ 0-1 για την ΑΣΑ. Ο Τσιλούλης με κεφαλιά από κοντά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ.

55΄ Ο Βάντερσον με περίτεχνη ενέργεια προσπέρασε τον Σμίλτο, αλλά αυτός τον γκρέμισε και πήρε δεύτερη κίτρινη.

63΄ Ευκαιρία για τη Λαμία. Σέντρα του Όμο, ο Ματσούκας από κοντά δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θέλει και να σκοράρει.

66΄ Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζάνη στον Βάντερσον. Ύστερα όμως πήρε πίσω την απόφαση έπειτα από όσα του είπε ο βοηθός.

69΄ Αντικανονικό μαρκάρισμα του Τζάνη στον Βάντερσον, δεύτερη κίτρινη και αποβολή.

73΄ Εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

74΄ Σέντρα του Πεταυράκη, κεφαλιά του Αυγενικού, η μπάλα άουτ.

77΄ Δυνατό σουτ του Καραγιάννη, μπλόκαρε ο Γεωργατζάς.

80΄ Σουτ του Βασιλόγιαννη από θέση βολής, έδιωξε ξανά ο Γεωργατζάς. Κορυφαίος στο ματς.

81΄ Σουτ του Βάντερσον μέσα από την περιοχή, έδιωξε με το πόδι ο Γεωργατζάς.

83΄ Κεφαλιά του Αναστασιάδη, μπλόκαρε ο Γεωργατζάς.

89΄ Πλασέ του Βασιλόγιαννη μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

92΄ Σουτ του Αυγενικού, εντυπωσιακά έδιωξε ο Γεωργατζάς. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Όμο πέρασε ελάχιστα άουτ.

94΄ Κεφαλιά του Μπουλούλη από κοντά, πάλι σταθερός ο Γεωργατζάς.

Οι συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (84' Μπουλούλης), Όμο, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Βαλιός (65' Αυγενικού), Ρότσα (46' Βάντερσον), Ματσούκας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. Μάγγος): Γεωργατζάς, Τζάνης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Ντεμπελέ (85' Τζέλλος), Μπιτέλης (46' Χαλκιαδάκης), Σμίλτος, Τσιλούλης, Μπλέντι, Τζέκος, Ξέρρας.

O Βασίλης Λεβέντης στα δημοσιογραφικά της Λαμίας!

Χρώμα Ένωσης Κεντρώων στο ΔΑΚ Λαμίας… Στο 30’ της αναμέτρησης Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας στο γήπεδο έφτασε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» από την βροχή μπαίνοντας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε σε τοπικά ραδιόφωνα και προέβλεψε ότι αφενός η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα νικήσει με 1-0 και αφετέρου ότι το ματς θα ολοκληρωθεί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ερωτηθείς για το τι ομάδα είναι ο Λεβέντης απάντησε: «Λόγω καταγωγής είμαι ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί τώρα να γίνω και Λαμία», είπε χαμογελαστός, ενώ καυτηρίασε την κατάσταση του ΔΑΚ Λαμίας, υποστηρίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να ενδιαφερθεί και να το ανακατασκευάσει με την ευκαιρία της ανόδου των «κυανόλευκων» στη Σούπερ Λίγκα. Όσο για το πώς βρέθηκε στο γήπεδο; Ο Λεβέντης τόνισε ότι ήταν κοντά στην περιοχή από το Σάββατο (10/6).

Ο Βασίλης Λεβέντης στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε και σύντομη συνομιλία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Λαμίας Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Μαρτύριο… τέλος!

Ολοκληρώθηκε ο Γολγοθάς των 16 εναπομείναντων ομάδων της Stoiximan.gr Football League – Χαλάστρα στη Λαμία και… εξάσφαιροι Αγροτικός Αστέρας και ΟΦΗ.

Κάτω υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε ο φετινός μαραθώνιος της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η τελευταία αγωνιστική, που διεξήχθη σήμερα δεν έκρινε τίποτα, μιας και ο Απόλλων Σμύρνης με την Λαμία είχαν ήδη τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για την Super League ενώ Καλλιθέα και Πανελευσινιακός ακολούθησαν τις Καλλονή και Πανθρακικό στην Γ’ Εθνική.

Για περίπου οκτώ μήνες δοκιμάστηκαν οι αντοχές των 18 μονομάχων, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά (θυμίζουμε πως καθυστέρησε η σέντρα του πρωταθλήματος λόγω απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος και τηλεοπτικής στέγης) ωστόσο δυο δεν άντεξαν και βάρεσαν «κανόνι» ενώ κάποιες άλλες ξέμεναν σταδιακά από παίκτες!

Όπως ο ΑΟ Χανιά που έπαιξε σήμερα κόντρα στην Καλλιθέα με δυο τερματοφύλακες, έχοντας στην αποστολή μόλις έντεκα παίκτες, ενώ ο Πανελευσινιακός αγωνίστηκε κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα με τον Κυπραίο της Κ19 κάτω από την εστία, λόγω έλλειψης πορτιέρο.

Από τη σημερινή μέρα πάντως, περισσότερο ενδιαφέρον είχε το μετεωρολογικό δελτίο και λιγότερο οι αναμετρήσεις που διεξήχθησαν σε αγωνιστικούς χώρους που είχαν βαρύνει επικίνδυνα, λόγω της βροχής που έπεφτε από το πρωί στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Για την Λαμία, η φιέστα ανόδου συνδυάστηκε με εντός έδρας ήττα (1-0) από την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ο Άρης επικράτησε δύσκολα της ΑΕ Σπάρτη με 2-1 και έχει αυτιά και μάτια στραμμένα στη Super League, καθώς περιμένει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον Ηρακλή.

Παρά την έντονη καταιγίδα στην Ελευσίνα, ο Αγροτικός Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην τοπική ομάδα, διαλύοντας την 6-0, σε έναν αγώνα που έμοιαζε περισσότερο με πόλο, λόγω της εικόνας που παρουσίαζε ο αγωνιστικός χώρου στο δημοτικό στάδιο της πόλης. "Εξάσφαιρο" έβγαλε και ο ΟΦΗ που σκόρπισε τον Αιγινιακό με 6-1.

Η Καλλιθέα αποχαιρέτισε την κατηγορία επικρατώντας του ΑΟ Χανιά με 3-1 εκτός έδρας, ενώ δύσκολες νίκες σημείωσαν τα Τρίκαλα και ο Κισσαμικός απέναντι σε Παναιγιάλειο και Αχαρναϊκό, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

ΑΟ Χανιά–Καλλιθέα 1-3

Άρης– ΑΕ Σπάρτη 2-1

Τρίκαλα–Παναιγιάλειος 1-0

Λαμία–Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

Πανελευσινιακός–Αγροτικός Αστέρας 0-6

ΟΦΗ–Αιγινιακός 6-1

Αχαρναϊκός–Κισσαμικός 0-1

Πανθρακικός–Απόλλων Σμύρνης 0-3 (α.α.)

Καλλονή–Πανσερραϊκός 0-3 (α.α.)

Αχαρναϊκός – Κισσαμικός 0-1

Σκόρερ: - / 88’ Βλάχος

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ: Γαρδικιώτης, Πλαβούκος, Σταμούλης, Λύρας (71’ Τζανέτος), Χαραλαμπόπουλος, Σωτηράκος, Μεγαλοοικονόμου, Παπατόλιος, Αναστασίου, Τσουβαλτσίδης, Κυριαζόπουλος (47’ Ντάγκρας).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρέλλας, Μπουγαϊδης, Παντελιάδης, Σελινιωτάκης, Τιάγκο, Μάντζης, Ν' Γκουέμ (82’ Γιαλούσης), Τσοντάκης (74’ Βλάχος), Νικόλτσης.

ΟΦΗ – Αιγινιακός 6-1

Σκόρερ: 1’ Μάνος, 2’, 33’, 65’ Βουό, 28’ Χαντί, 72’ Μιλοσάβλιεφ / 57’ Γκατσολάρι

Αποβολή: 90’+ Μάνος / -

ΟΦΗ: Δαύκος, Κιάσσος (55’ Βρεττός), Κοιλιάρας, Κώτσιος, Κομεσίδης, Νάστος, Χίσι (59’ Κοντογιάννης), Χαντί, Μιλοσάβλιεφ, Μάνος, Βουό (75’ Μπουρσέλης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Καραγκιόζης, Τσολακίδης, Παντεκίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκατσολάρι, Μουκίδης, Ρανγκέλοφ, Φασίδης, Ζγκούρη.

Πανελευσινιακός - Αγροτικός Αστέρας 0-6

Σκόρερ: - / 20’ Τσούπρος (αυτ.), 29’, 81’, 87’ Φιλίπε, 39’ Τεγούσης, 83’ Γολιδόπουλος

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Κυπραίος, Γραικός (46’ Κοτσόκολος), Κολόκας, Τσούπρος (62’ Παλάτσιος), Αρναούτογλου, Δημόπουλος, Σιλιγαρδάκης, Σταματάκης, Στόγιος, Πάσχος, Αγγελούδης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γουναρίδης (73’ Γουναρίδης), Μπουτζίκος, Αργυρίου, Βαφέας, Γκότοβος, Κυριακίδης (58’ Γολιδόπουλος), Ουνγιαλίδης, Τεγούσης, Βουτσιάς, Γκέσιος (46’ Έππας), Φιλίπε.

ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος 1-0

Σκόρερ: 57’ Στεφάνοβιτς / -

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Καρρίκι (90’ Κατσαντώνης), Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Αρναρέλλης (69’ Καμπλιώνης), Στεφάνοβιτς (83’ Τοπτίδης), Κουσκουνάς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Γκαραβέλης, Γκούφας, Αμρέλ, Άλμπερτ, Ρέλλας (87’ Τσουρής), Τσιλιγκίρης, Μπούζας, Βουτσιώτης (82’ Καζβιρόπουλος), Μωυσιάδης, Σκαρτσίλας, Κρητικός (87’ Ταουσιάδης).

ΑΟ Χανιά – Καλλιθέα 1-3

Σκόρερ: 57’ Σταματάκος / 2’ Μάκο, 28’ Συριόπουλος, 53’ Αποστολόπουλος

ΧΑΝΙΑ: Αθανασίου, Μούδιος, Αφράτης, Μέρο, Τουγλής, Μηλιώτης, Λάσκαρης, Αποστολόπουλος, Βαρούχας, Σταματής, Λάλι.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Συριόπουλος, Ντιακιτέ (54’ Πάτας), Μασέδο, Κατσικογιάννης, Γκίνη, Μάκο (67’ Κόττας), Σμυρλής, Σταματάκος (77’ Κουιρουκίδης).

Άρης – ΑΕ Σπάρτη 2-1

Σκόρερ: 50’ Καπνίδης, 85’ Νέτο / 35’ Αναστασάκος

ΆΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Καράμπελας, Σόουζα, Ταυλρίδης (46’ Πίτου Γκαρσία), Μακουτά Μιλούνοβιτς (46’ Μπαργκάν), Παυλίδης, Καπνίδης, Ιλιτς, Ντόγος (67’ Νέτο).

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Μπαούσης, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Ηλιόπουλος, Αναστασόπουλος, Χαδιάρης, Φράγκος, Γιαννίτσης, Κορνέζος, Λώττας.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Σμύρνης 83

2. Λαμία 80

3. Άρης 77

4. ΟΦΗ 72

5. Τρίκαλα 71

6. Αγροτικός Αστέρας 52

7. ΑΕ Σπάρτη 45

8. Πανσερραϊκός 44

9. Παναιγιάλειος 44

10. Αιγινιακός 41

11. Κισσαμικός 40

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 39

13. ΑΟ Χανιά 38

14. Αχαρναϊκός 36

15. Καλλιθέα 33

16. Πανελευσινιακός 28

17. Καλλονή 4

18. Πανθρακικός -6

** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς. Καλλονή και Πανθρακικός αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.