Για την ΑΣΑ ρε γαμ...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 20:55

Με αφορμή ένα γήπεδο, κόντρα μεταξύ προσώπων και παραγόντων και με φόντο τις επερχόμενες εκλογές, η κατάσταση ξέφυγε και έφτασε στο σημείο κάποιοι να υπερβούν τα εσκαμμένα...

Ξέφυγε η κατάσταση γύρω από το ζήτημα του χώρου που ζήτησε η ερασιτεχνική Αναγέννηση για να κατασκευάσει αθλητικό κέντρο και σε αυτό την κύρια ευθύνη έχουν όσοι ξεσηκώνουν τον κόσμο ίσως και για τους δικούς τους λόγους.

Είναι γνωστό ότι σε όλο τον κόσμο, όσοι καταφέρουν και έχουν με το μέρος τους τους φιλάθλους μια μεγάλης ομάδας, καταφέρνουν ένα σκασμό πράγματα. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές στην Ελλάδα. Φυσικά, στις μικρές κοινωνίες σαν αυτήν της Καρδίτσας, δεν διακυβεύονται μεγάλα πράγματα, αλλά κυριαρχεί το μικροσυμφέρον.

Κάποιοι, για τους δικούς τους ο καθένας λόγους, κατάφεραν να διαιρέσουν την πόλη της Καρδίτσας, αλλά σίγουρα δεν την χώρισαν στη μέση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν φανατικά τις αιτιάσεις της ερασιτεχνικής Αναγέννησης, αλλά κάνουν πολύ θόρυβο και ο κόσμος νομίζει ότι κάτι γίνεται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ας δούμε ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

1ον Μια εφημερίδα που νομίζει ότι η υπόθεση ΑΣΑ της ανήκει και προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις της με κάθε τρόπο, ακόμη και να ποδηγετήσει την άποψη των δημοτικών συμβούλων. Λες και όλοι αυτοί είναι πρόβατα και δεν ξέρουν ότι μια λάθος ψήφο τους μπορεί στην πορεία να τους βάλει σε περιπέτειες. Ακόμη τρέχουν πάνω από 30 δημοτικοί σύμβουλοι για μια υόθεση που αφορούσε το ίδρυμα Βαλταδώρου. Ενώ λοιπόν ο νομικός σύμβουλος του δήμου λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, κάποιοι θέλουν να τους βάλουν να παρανομήσουν.

2ον Ο δήμαρχος Καρδίτσας που βλέπει ότι εκεί που κάποια εφημερίδα τον πήγαινε με χίλια, ξαφνικά του δημιουργεί ένα σκασμό προβλήματα. Εμείς δεν ξέρουμε τους βαθύτερους λόγους, αλλά αυτός σίγουρα τους γνωρίζει.

3ον Η ερασιτεχνική Αναγέννηση που θέλει να φτιάξει αθλητικό κέντρο και καλά κάνει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το ζητάει. Ήδη, έχει κατασκευάσει σε δημοτική έκταση στο Σταυρό, άλλο προπονητήριο και ο δήμος συνέβαλε με μηχανήματα, υλικά κ.λ.π. ενώ πληρώνει και ρεύμα και νερό. Για τον υπάρχον χώρο συντάχθηκε μελέτη που παρουσιάστηκε στις 6 Μαίου 2014 καισ την ιστοσελίδα της ομάδας ανακοινώθηκε πως “ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της μελέτης και μετά απ’ όλα τα τυπικά που απαιτούνται θα παραδοθεί έτοιμη στο Δήμο Καρδίτσας απο τους μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για 3 και πλέον εκατομμύρια ευρώ”!

Πως όμως από τα 3 εκατομμύρια φτάσαμε στις 500 χιλιάδες; Τι θα φτιάξουν με το ένα έκτο των χρημάτων που λέει η μελέτη ή σε ποιο βαθμό θα τροποποιηθεί για να κοστίσουν τα έργα τόσο λίγο; Εδώ είναι και το μεγάλο μυστικό. Αν το έργο γίνει στο χώρο που έχει δοθεί στην ΕΠΣΚ, θα κοστίσει πολύ λιγότερα χρήματα διότι θα βρει έτοιμη κερκίδα, έτοιμη περίφραξη, έτοιμο κτίριο – αποδυτήρια και γραφεία, φωτισμό κ.λ.π.

4ον Η ΕΠΣΚ και πρόεδρό της. Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ γνωρίζει τα νομικά καλύτερα από δικηγόρο και φροντίζει να είναι συντάξει με τις υποχρεώσεις τους, τουλάχιστον ως το τυπικό μέρος. Επίσης, έχει διαμηνύσει προς όλους ότι τα χρήματα που θα έχει διαθέσει η ΕΠΟ, αν ο δήμος θελήσει να αφαιρέσει από την ΕΠΣΚ την έκταση, θα τα διεκδικήσει και μάλιστα με τόκο. Δεν είναι δα και δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την αξία των υπαρχόντων κατασκευών.

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ είναι σκληρός αντίπαλος και δεν θα κάνει πίσω με τίποτα.

5ον Ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης: Με μπροστάρη τον αντιπεριφερειάρχη προσπάθησε η περιφέρεια να βρεις τρόπο να βοηθήσει την Αναγέννηση. Φυσικά, είναι ευνόητο ότι σε μια τέτοια προσπάθεια θα ωφεληθούν πολιτικά. Είναι όμως σε θέση να προσφέρουν πραγματική βοήθεια; Πως θα γίνει αυτό; Τα 500 χιλιάρικα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω αν το έργο γίνει αλλού και όχι στον χώρο που κατέχει η ΕΠΣΚ. Αν η Αναγέννηση αποδεχθεί να πάει σε άλλο χώρο, μετά την πάτησαν για τα καλά μιας και θα τους έχουν μια ζωή στα πόδια τους να ζητάνε χρήματα και φυσικά αθλητισμός στην Καρδίτσα δεν είναι μόνο η ΑΣΑ.

6ον Ένας πρώην διαιτητής. Η κόντρα του με την ΕΠΣΚ, τον οδηγεί να κάνει λάθη και να ξεσηκώνει κόσμο κάνοντας όμως ζημιά αντί για καλό στην πόλη.

Με φόντο τις εκλογές

Ποιοι από όλους αυτούς θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και επιζητούν τις ψήφους της Αναγέννησης; Ποιος από την Αναγέννηση προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος; Ποιοι από όλους αυτούς θα κοντραριστούν σε ένα ή δύο χρόνια για την καρέκλα του δημάρχου Καρδίτσας;

Ας πρυτανεύσει η λογική

Όλα αυτά όμως δεν οδηγούν πουθενά και θα πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική. Δεν μπορεί η πόλη και ο νομός μας να χωρίζονται σε βόρειους και νότιους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σε κάτι τέτοιο. Μπορούμε ως νομός να φτιάξουμε κάποια έργα που θα προωθήσουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα κ.λ.π; Ας το κάνουμε και να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Η έχθρα μόνο κακό κάνει;

Ο ρόλος της ΠΑΕ;

Σε όλα αυτά όμως, δεν βλέπουμε πουθενά να εμπλέκεται η επίσημη ΠΑΕ. Η ομάδα πλέον δεν ανήκει στον κ. Μπούρμπο και την παρέα του, αλλά στον Γερμανό επενδυτή Ντίτερ Μίλερ. Αν οι άνθρωποι αυτοί είχαν σχέδια για γήπεδα και προπονητήρια, γιατί δεν κράτησαν την ομάδα; Άραγε, ποια είναι η θέση της ΠΑΕ για όλα αυτά; κακά τα ψέματα. Αναγέννηση είναι η ομάδα που παίζει σήμερα στην Β' Εθνική και τίποτε άλλο. Η ερασιτεχνική ήταν πάντα για το θεαθήναι. Πριν συμβεί λοιπόν τίποτε άλλο, θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις και με την επίσημη ΠΑΕ μιας και σε λίγες μέρες θα αρχίσει η ομάδα προετοιμασία και θα πρέπει να κάνει κάπου προπονήσεις. Φυσικά, υπάρχει το κέντρο του σταυρού. Σε ότι καινούργιο όμως γίνει δεν μπορεί να μένει εκτός η ΠΑΕ.