ΑΣΑ: Η πρώτη επίσημη ήττα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 20:37

Με ήττα ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η Αναγέννηση Καρδίτσας, μιας ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Παναχαΐκή, στα πλαίσια της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με ήττα ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η Αναγέννηση Καρδίτσας, μιας ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Παναχαΐκή, στα πλαίσια της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΣΑ έδειξε λιγότερο έτοιμη από την Παναχαΐκή που τελικά κέρδισε δίκαια τον αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο ευκαιρίες με έξι προσπάθειες από κάθε πλευρά και δύο από αυτές στην εστία. Η Αναγέννηση βέβαια θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπουτζίκος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μπροστά από τον Τζέκο, την έστειλε να χτυπήσει στην πάνω πλευρά του δοκαριού της Παναχαϊκής και να καταλήξει κόρνερ.

Στη συνέχεια υπήρξε ανοικτό παιχνίδι, με φάσεις και στα δύο τέρματα, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η Αναγέννηση όσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν και περισσότερο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Περίμενε σχεδόν τα πάντα από τον Μπιτέλη, αλλά εκείνος ήταν καλά κλεισμένος. Έτσι η Παναχαϊκή δεν δεχόταν πίεση, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Ο λόγος ήταν ότι έγινε προβλέψιμη, αφού ούτε κάποια κάθετη περνούσε από τον άξονα ούτε έπαιρνε πάνω του προσπάθειες από δεξιά ο Αποστολόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος κυριάρχησε, είχε περισσότερες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της να έχουν σωστές τελικές πάσες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθαρές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είχε φάσεις και περιορίστηκε σε μια τελική του Δήμου Τζέκου με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπαθούσε απλά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα χωρίς όμως να παγώνει λίγο τον ρυθμό. Έτσι ήταν λογικό να δέχεται συνεχώς επιθέσεις και γι' αυτό ο Βαζάκας έβαλε στο ματς τον Μασούρα προκειμένου να ισορροπήσει λίγο η ομάδα του. Ωστόσο, ο νεαρός δεν βοήθησε σε αντίθεση με τον Στεργίδη από την άλλη πλευρά, ο οποίος έδωσε πνοή στους Πατρινούς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Παναχαϊκή ανέβαζε και περισσότερους παίκτες και τελικά στο 77' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Στεργίδη από τον Ποζατζίδη. Ένα λεπτό μετά ο Ελευθεριάδης το εκτέλεσε εύστοχα και έλυσε έτσι τον γόρδιο δεσμό. Στη συνέχεια η ομάδα του κοντρόλαρε εύκολα το ματς και πανηγύρισε έτσι τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

2΄ Γύρισμα του Μπουτζίκου προς το τέρμα της ομάδας του, αλλά η μπάλα πήγε στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού και έφυγε κόρνερ.

3΄ Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Τζέκος έπιασε την κεφαλιά που έφυγε λίγο έξω από την εστία της Παναχαϊκής.

8΄ Σέντρα από αριστερά, ο Γκίνο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η οποία έφυγε πάνω από την εστία της Αναγέννησης Καρδίτσας.

15΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Καρίκι για τράβηγμα πάνω στον Γκέσιο.

17΄ Σουτ του Πολίμου έξω από την μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι.

20΄ Ο Σουτουρά προσπάθησε να μπει την περιοχή της Παναχαϊκής, αλλά κόπηκε με φάουλ από τον Φωτάκη. Η εκτέλεση του φάουλ πήγε στο τείχος.

22΄ Σουτ του Μουστακόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Αναγέννησης που έπεσε σωστά.

26΄ Σουτ του Γκίνο από τα όρια της περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία της Αναγέννησης.

26΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Πλαβούκο της Αναγέννησης Καρδίτσας για φάουλ πάνω στον Ελευθεριάδη.

30΄ Γεμάτο παιχνίδι, με πολλά σουτ και προϋποθέσεις για γκολ και για τους δύο αντιπάλους.

36΄ Ο Τζέκος προσπάθησε να βρει στην περιοχή της Παναχαϊκής τον Πλαβούκο, αλλά έκοψαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

39΄ Σουτ του Τζέκου, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία της Παναχαϊκής.

42΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Φωτάκη της Παναχαϊκής.

45΄ Σουτ του Γκέσιου μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης μπλόκαρε.

49΄ Σέντρα του Ελευθεριάδη από αριστερά, ο Γκίνο έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της περιοχής της Αναγέννησης, αλλά ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα.

55' Η Παναχαϊκή έχει την κυριαρχία σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει γκολ τις ενέργειες που έχει και στο δεύτερο ημίχρονο.

57΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Μασούρας αντί Καρρίκι

57΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Στεγρίδης αντί Αποστολόπουλου

63΄ Σέντρα από αριστερά του Μπουτζίκου, ο Στεργίδης έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Καρδίτσας είχε εύκολο έργο.

67΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Μασούρας αντί Μουστακόπουλου.

74΄ Σέντρα από τον Πολίμο από την δεξιά πλευρά, ο Γκέσιος έπιασε την κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία της Αναγέννησης Καρδίτσας.

75΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Χατζάρας αντί Τζέκου.

76΄ Γέμισμα του Γκέσιου στην περιοχή της Αναγέννησης, μπέρδεμα ανάμεσα στους αμυντικούς και έδιωξε τελικά ο τερματοφύλακας Γκέκας.

77΄ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ σε μαρκάρισμα του Ποζατζίδη πάνω στον Στεργίδη.

79' ΓΚΟΛ 1-0 Ο Ελευθεριάδης ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την Παναχαϊκή.

80΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Σταματάκης αντί Πλαβούκου.

84΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Φουρλάνος αντί Γκέσιου.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Γκίνο, Μουστακόπουλος (67' Μασούρας), Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (57' Στεργίδης), Γκέσιος (84' Φουρλάνος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Κωνσταντινόπουλος, Ποζατζίδης, Ρουσσάκης, Κισκαμπάνης, Καρρίκι (57' Μασούρας), Σουντουρά, Μπιτέλης, Παπαευθυμίου, Πλαβούκος (80' Σταματάκης), Τζέκος (75' Χατζάρας).