ΑΣΑ: Λυγίζουν όλοι στην Καρδίτσα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 22:15

Η Αναγέννηση πήρε πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη επικρατώντας με 2-0 του Αιγινιακού...

Πληρώθηκαν οι παίκτες της ΑΣΑ και συνεχίζουν απερίσπαστοι προς την παραμονή...

Το έχει κάνει κάστρο και έτσι βαδίζει σταθερά προς την παραμονή στην κατηγορία. Ο λόγος για την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία το απόγευμα της Κυριακής (21/1) πήρε πολύτιμη νίκη με 2-0 κόντρα στον Αιγινιακό.

Οι κιτρινόμαυροι είναι εξαιρετικοί φέτος στην έδρα τους, δεν έχουν δεχτεί γκολ και πανηγύρισαν πέμπτη νίκη στη σειρά. Το μοναδικό παιχνίδι που έχασαν βαθμούς ήταν η λευκή ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα.

Για άλλη μία φορά έπαιξαν προσεκτικά και χτύπησαν στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας έτσι άλλο ένα βήμα για την παραμονή κόντρα σε μία ομάδα που εκτός έδρας είναι ιδιαίτερα προβληματική. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς για τον Αιγινιακό (αν βγάλουμε το τρίποντο στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό).

Καλύτερα μπήκε στο ματς η Αναγέννηση Καρδίτσας και ήταν και εκείνη που απείλησε πρώτη με ένα μακρινό σουτ του Σταματάκη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και είχαν ένα ακόμη σουτ του ίδιου παίκτη στο 25', ενώ στο 32' από δικό του Κόρνερ ο Τζέκος με κεφαλιά αστόχησε.

Ο Αιγινιακός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος επιθετικά και η μοναδική τελική του στο πρώτο μέρος ήταν ένα απευθείας φάουλ του Ζούρκου στο 36' με την μπάλα να περνά άουτ. Είχαν πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι και αυτό συνεχίστηκε.

Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αιγινιακό να έχει άλλη μία τελική από εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά του Γκατσολάρι. Η Αναγέννηση ήταν αυτή που προσπάθησε, όμως, σταδιακά να βάλει την μπάλα κάτω και να βρει το γκολ, ενώ είχε και μία καλή στιγμή στο 63' με κεφαλιά του Τζέκου, την οποία έβαλε ο Τόλιος.

Σταδιακά οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές και τελικά έκαναν το 1-0 στο 74'. Ο Σταματάκης εκτέλεσε φάουλ για τον Μπιτέλη, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Τζέκος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τελικά στο 90+2 έγινε και το 2-0, όταν ο Πλαβούκος έβγαλε τη σέντρα για τον Σουντουρά και ο τελευταίος νίκησε τον Τόλιο με πλασέ.

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Θεοδωράκης, Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (90' Μασούρας), Τζέκος, Πλαβούκος, Χαντζάρας (57’ Κονέ).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Βλάχος, Λιόλιος, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Ζούρκος, Σοφιάνης, Παπαδόπουλος, Προσκυνητόπουλος.

Βαζάκας: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το στοίχημα»

Άλλη μία πολύτιμη νίκη στην έδρα της πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (21/1) η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επικράτησε με 2-0 του Αιγινιακού δείχνοντας πως στο γήπεδό της δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Βαζάκας μίλησε για τη νίκη και τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις πληρωμές που έγινα. Στα αξιοσημείωτα ότι υποστήριξε πως λεφτά μοίρασε πλην του Βαλάντη Μπλέτσα και ο Θωμάς Σβαρνόπουλος, ο οποίος είναι στέλεχος του Αιγινιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να επισημάνω τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που σε ένα δύσκολο παιχνίδι ανταποκρίθηκαν, σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο έκαναν κατάθεση ψυχής, έπαιξαν με καρδιά και κέρδισαν. Ήξεραν την κρισιμότητα του παιχνιδιού και ανταποκρίθηκαν και τους αξίζει μπράβο και μπράβο στον κόσμο που είδα παραπάνω και περιμένω ακόμη πιο πολύ για να στηρίξει την ομάδα που φτιάξαμε.

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι επειδή ακούστηκαν πολλά για στοιχήματα, το δηλώνω ότι η δική μας ομάδα δεν έχει καμία σχέση. Πολλά ακούγονταν, πολλά ειπώθηκαν. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι μία ομάδα που δεν συμμετέχει σε τέτοια πράγματα και το λέω για να το κλείσω. Καλά κάνουν αυτοί που προσπαθούν να διαδώσουν φήμες, ότι εμάς δεν μας αγγίζουν, είμαστε πεντακάθαροι.

Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι θέλω να πω ένα μπράβο στη διοίκηση, την οποία κατακεραύνωνα. Αυτή την εβδομάδα ήρθε η διοίκηση, ο κ. Σβαρνόπουλος μαζί με τον Βαλάντη Μπλέτσα, μοίρασαν ένα σεβαστό ποσό στα παιδιά. Υπήρξε ηρεμία. Πλέον η ομάδα, κάνοντας και μεταγραφές, πρέπει να ενισχυθεί. Σήμερα πήγαμε με 17 παίκτες, όλη η ομάδα είναι 18, αρρώστησε ο Μπούσδρας και μείναμε με 17. Παρόλα αυτά, είδατε ότι οι παίκτες μου πάλεψαν και πήραν το αποτέλεσμα.

Τώρα το άλλο βήμα είναι οι μεταγραφές και να υπάρχει μία ηρεμία και αυτή η ομάδα θα πάρει το δρόμο και θα κάνει περήφανο τον κόσμο της Καρδίτσας. Ευχαριστώ στον κόσμο που συμπαραστάθηκε. Πρέπει να γεμίσει το γήπεδο, ξέρω τη δυναμική αυτής της ομάδας, να αισθανθούν τα παιδιά τη στήριξή τους και να κάνουμε όπως πρέπει την πορεία, να μείνει στην κατηγορία και να εξυγιανθεί η ομάδα και να βάλει στόχους ψηλούς».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Δημοσθένης Τζέκος λέγοντας: «Βασικό στοιχείο ήταν η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες. Σε αυτόν τον τομέα κυριαρχήσαμε. Δεν απειληθήκαμε καθόλου, ευτυχήσαμε και βάλαμε γκολ. Ο Αιγινιακός προσπάθησε να ανέβει και δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Στην έδρα μας έχουμε το απόλυτο και αυτό είναι σημαντικό. Ξανακερδίζουμε την έδρα μας, στην οποία τα τελευταία χρόνια δεν ήμασταν καλοί. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, και τον οργανωμένο και τον αγνό φίλαθλο.

Θέλουμε ακόμη περισσότερο στο πλευρό μας. Μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά όσοι είμαστε εδώ θα το παλέψουμε. Η Αναγέννηση είναι πάνω από όλους και όλα. Όσον αφορά αυτό που είπε ο κόουτς για το στοίχημα, όλοι εμάς εδώ έχουμε κοινό στόχο: Θα τα χτυπάμε όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχει τίποτα, δεν θα ξαναμπεί η λέξη στοίχημα στην ομάδα. Σας το εγγυώμαστε εμείς οι παλαιότεροι».

«Δεν θα ξαναμπεί η λέξη στοίχημα εδώ»

Ο επιθετικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Δημοσθένης Τζέκος, δήλωσε μετά τη νίκη (2-0) απέναντι στον Αιγινιακό, ότι ουδείς στην ομάδα του θα επιτρέψει να ακουστεί ξανά η λέξη στοίχημα σε αυτή. Ο Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής ανέφερε:

«Βασικό στοιχείο ήταν η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες. Σε αυτόν τον τομέα κυριαρχήσαμε. Δεν απειληθήκαμε καθόλου, ευτυχήσαμε και βάλαμε γκολ. Ο Αιγινιακός προσπάθησε να ανέβει και δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Στην έδρα μας έχουμε το απόλυτο και αυτό είναι σημαντικό. Ξανακερδίζουμε την έδρα μας, στην οποία τα τελευταία χρόνια δεν ήμασταν καλοί. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, και τον οργανωμένο και τον αγνό φίλαθλο.

Θέλουμε ακόμη περισσότερο στο πλευρό μας. Μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά όσοι είμαστε εδώ θα το παλέψουμε. Η Αναγέννηση είναι πάνω από όλους και όλα. Όσον αφορά αυτό που είπε ο κόουτς για το στοίχημα, όλοι εμάς εδώ έχουμε κοινό στόχο: Θα τα χτυπάμε όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχει τίποτα, δεν θα ξαναμπεί η λέξη στοίχημα στην ομάδα. Σας το εγγυώμαστε εμείς οι παλαιότεροι».

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Παναιγιάλειος - Κισσαμικός 0-4

Αναγέννηση Καρδ. - Αιγινιακός 2-0

ΟΦΗ - Απόλλων Πόντους 3-1

Πανσερραϊκός - Τρίκαλα 1-1

Δόξα Δράμας - Απόλλων Λάρισας 2-2

Σπάρτη - Καλλιθέα 1-0

Άρης - Καραϊσκάκης 0-0

Βέροια - Εργοτέλης 0-2

Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή 0-3 α.α.

Η βαθμολογία

Άρης 30

Παναχαϊκή 29

ΟΦΗ 27

Τρίκαλα 22

Σπάρτη 20

Κισσαμικός 18

Δόξα Δράμας 17

Καραϊσκάκης Άρτας 17

Αναγέννηση Καρδίτσας 17

Απόλλων Πόντου 15

Βέροια 14

Αιγινιακός 14

Απόλλων Λάρισας 13

Πανσερραϊκός 12

Παναιγιάλειος 10

Εργοτέλης 9

Καλλιθέα 9

Αχαρναϊκός -51

 

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Αιγινιακός

Απόλλων Πόντου - Παναιγιάλειος

Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας

Απόλλων Λάρισας - ΟΦΗ

Καλλιθέα - Πανσερραϊκός

Καραϊσκάκης - Δόξα Δράμας

Εργοτέλης - Σπάρτη

Αχαρναϊκός - Άρης 0-3 α.α.

Παναχαϊκή - Βέροια