Κέρδισαν στη Λάρισα οι Ελπίδες

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 19:34

Οι Ελπίδες Καρδίτσας κέρδισαν εκτός έδρας την ΑΕΛ Γυναικών με 1-2 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τις Ελπίδες Καρδίτσας που κέρδισαν την ΑΕΛ Γυναικών με σκορ 1-2 στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Το σκορ άνοιξε η Παλαμά (30′) για τις φιλοξενούμενες, ισοφάρισε η Ζντράβκοβιτς (44′) ενώ με πέναλτι η Μπέτανκουρτ (52′) έδωσε τη νίκη στις Ελπίδες.

Σκληρό παιχνίδι σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στις διεκδικήσεις τους είτε χαμηλά είτε εναέρια. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ όταν στο 13′ μετά από κάθετη πάσα της Λόγου για την Ζντάβκοβιτς που βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, η Σέρβα προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα όμως η Κοστάνιο μπλόκαρε έγκαιρα την μπάλα. Αντίστοιχη περίπτωση και ένα λεπτό μετά με την Ζντράβκοβιτς (Ελπίδες Καρδίτσας) να βγάζει κάθετα για την Βιολάρι όμως έγκαιρα η Γκατζογιάννη την οδήγησε σε λάθος με την μπάλα να φτάνει στην κατοχή της ΑΕΛ με την Νάση να μην ανησυχεί.

Στο 16′ η ΑΕΛ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με την Κόλλια να βγάζει πανέμορφη πάσα στην Λόγου που από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από την Κοστάνιο που απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τις «βυσσινί».

Στο 18′ έξυπνη «κομπίνα» με την εκτέλεση φάουλ από την από την Λόγου (στο ενδιάμεσο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής), η Ζνταβκοβιτς (ΑΕΛ) πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά της Κοστάνιο.

Στο 19′ οι Ελπίδες Καρδίτσας «σπατάλησαν» μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν όταν η Πύθουλα εκτέλεσε το φάουλ από δεξια (κοντά στο σημείο του κόρνερ), η μπάλα κόντραρε και έφτασε στο σημείο του πέναλτι με την Παλαμά να κοντρολάρει σωστά και να τελειώνει την φάση όμως η Νάση ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Καλή στιγμή στο 27′ με την Μπέτανκουρτ με μακρινή ψηλή πάσα να βρίσκει στην κόντρα την Βιολάρι που σούταρε διαγώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως η Νάση μπλόκαρε σταθερά. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ από τα δεξιά στην νοητή προέκταση της μεγάλης περιοχής. Το εκτέλεσε η Λόγου στο πρώτο δοκάρι, η Ζντράβκοβιτς πήρε την κεφαλιά όμως προλαβαίνοντας την τερματοφύλακα των Ελπίδων όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Ελπίδες συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα απειλητικές στην επίθεση με την Βιολάρι να βγαίνει άλλη μία φορά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και με διπλή προσπάθεια η άμυνα των «βυσσινί» της στέρησε το γκολ στο 29′ διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης όμως, στο κόρνερ από δεξιά που εκτέλεσε η Μπέτανκουρτ στο πρώτο δοκάρι η Παλαμά πήδηξε ψηλότερα από όλες και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τις Ελπίδες Καρδίτσας.

Η ΑΕΛ ανέβηκε στην συνέχεια και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αυτό ήρθε στο 44′ με την Πουρλιώτη να βγάζει κάθετα, την Κόλλια να βάζει σωστά το σώμα της αφήνοντας την μπάλα να προωθηθεί για την Ζντράβκοβιτς, η οποία μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο συρτό σουτ από δεξιά έκανε το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΛ με τις Ελπίδες Καρδίτσας να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Στο 52′ η Μπέτανκουρτ με ατομική προσπάθεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή, με την Σωτηριάδη μα την ανατρέπει κάτι που οδήγησε τον ρέφερι ο Τασιόπουλο να υποδείξει πέναλτι. Την εκτέλεση η Γισέλα Αριέτα Μπέτακουρτ σημαδεύοντας αριστερά, στέλνοντας την Νάση από την άλλη γωνία, γράφοντας το σκορ στο 1-2.

Οι Ελπίδες Καρδίτσας συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο 62′ έφτασαν κοντά στο να «κλειδώσουν» το ματς, με την Μπέτανκουρτ (μετά από λάθη στην άμυνα της ΑΕΛ) να γίνεται αποδέκτρια της μπάλας και με διαγώνια πάσα στην πλάτη της άμυνας βρήκε την Βιολάρι, η οποία πλάσαρε από πλάγια θέση και δεξιά όμως η Νάση απέκρουσε σωστά.

Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενες ήλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και βρέθηκαν κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι γηπεδούχες από την άλλη προσπάθησαν μέσω στημένων φάσεων όμως δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικές.

ΑΕΛ (Ν. Γκαλίτσιος): Νάση, Κούκου, Γαγάρα, Γκατζόγιαννη, Σωτηριάδη, Πουρλιώτη (59 Χριστοφορίδη), Κόλλια, Ζντράβκοβιτς, Σπυροπούλου(85′ Ακριβούλη), Λόγου, Σακελλάρη (76′ Τσούκα).

Ελπίδες Καρδίτσας (Τ. Κουτσονάσιος): Κοστάνιο, Σίμου, Αλεξίου, Κόντου, Χριστοδούλου(76′ Βασιλείου), Ζντράβκοβιτς, Πύθουλα, Παλαμά, Βιολάρι(90′ Δρόσου), Μπέτανκουρτ, Μισιρλή (54′ Καραμήτρου).

Διαιτητής: Τασιόπουλος. Βοηθοί: Αναστασίου, Σφυρής.

Τα αποτελέσματα

Ολυμπιάδα Υμηττού – Γλυφάδα 2 - 2

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0 - 8

ΑΕΛ '64 - Ελπίδες 1 - 2

Άρης Θ. - Άβαντες Χαλκίδας 11 - 0

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ (Γ) 27
Ελπίδες 27
Αμαζόνες 19
Άρης Θ. (Γ) 16
ΑΕΛ '64 13
Γλυφάδα 11
Ατρόμητος 7
Ολυμπιάδα Υμηττού 5
Άβαντες Χαλκίδας 0

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

ΑΕΛ 64 - Οδυσσέας Γλυφάδας

Άρης - Ολυμπιάδα Υμηττού

Άβαντες Χαλκίδας - ΠΑΟΚ

Αμαζόνες Δράμας - Ελπίδες Καρδίτσας

Ρεπό: Ατρόμητος Αθηνών

Πληροφορίες από sportlarissa