Θα προσλαμβάνουν αλλοδαπούς το δημόσιο

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου....

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι ουδέποτε υπήρξα ρατσιστής, ουδέποτε έδωσα αφορμές να μου πει κανείς ότι είμαι ξενοφοβικός. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω μια είδηση που λέει ότι με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, αλλοδαποί θα προσλαμβάνονται στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσοκομείων!

Πιο συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται αλλοδαποί εργαζόμενοι σε τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάντως θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Σε μια χώρα που μαστίζεται από ανεργία και από έναν Έλληνα πολίτη για να τον προσλάβουν σε αντίστοιχη θέση του ζητάνε απολυτήριο στρατού, δίνουν την δυνατότητα να εργαστούν αλλοδαποί.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού εργάζονται αλλοδαποί, κυρίως σε θέσεις οδοκαθαριστών και γενικά επαγγελμάτων που δεν έχουν ζήτηση. Έτσι, τα σκουπίδια στη Γερμανία τα μαζεύουν π.χ.

Τούρκοι μετανάστες. Αυτό όμως συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ζήτηση από τους Γερμανούς που εργάζονται στην βιομηχανία με καλύτερη αμοιβή.

Στην Ελλάδα όμως κανείς η ανεργία στους νέους αγγίζει το 40% και κάνουν όλοι ουρά για μια θέση. Έτσι, είναι αδικαιολόγητο να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί είναι μεν ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει εργασία, όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές χώρες. Μόνο η Ελλάδα είναι αυτό που λέει ο λαός μας, “μπάτε σκύλοι αλέστε”...

Γιατί όμως κάνουν αυτό; Δεν δείχνουν οι κυβερνώντες τον παραμικρό σεβασμό στα άνεργα παιδιά της χώρας μας που έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς; Σήμερα, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μας εργάζονται ως λαντζέρηδες σε εστιατόρια της Γερμανίας για ένα κομμάτι ψωμί. Πως θα νιώθουν σήμερα αυτά τα παιδιά όταν διαβάζουν ότι ενώ αυτοί περνούν μια κολασμένη ζωή εργαζόμενοι στις χειρότερες δουλειές, στην Ελλάδα προσλαμβάνουν αλλοδαπούς σε δημόσια νοσοκομεία; Σου την βαράει ή όχι. Σε κάνουν ή όχι να μισήσεις τη χώρα σου;

Η πίκρα αυτή ενός άνεργου νέου ή ενός άλλου που κάνει τις χειρότερες δουλειές σε μια χώρα του εξωτερικού, είναι πολύ μεγάλη και δυσβάστακτη. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τέλους θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα ισχύσει αυτή η κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.