Είμαι υποψήφιος για το επιμελητήριο...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Τελικά το πήρα απόφαση και στις εκλογές για την νέα διοίκηση του επιμελητηρίου της Καρδίτσας που θα γίνει γίνουν γίνουν το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017 θα είμαι υποψήφιος. Όπως σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, εδώ και χρόνια, είχα την πρόθεση να είμαι υποψήφιος για το Επιμελητήριο Καρδίτσας, αλλά ποτέ δεν το είχα τολμήσει μέχρι σήμερα, λόγω ότι θα έπρεπε να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό μιας και δεν αποφάσιζαν κάποιοι να προχωρήσουν σε ένα κοινό – ενωτικό ψηφοδέλτιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του, εμπόρων, επαγγελματιών, μεταποιητών κ.λ.π. μόνος και μακριά από ομάδες. Με τα κοινά ψηφοδέλτια θα σταματούσαν τα παζάρια και θα υπήρχε και ανανέωση στις διοικήσεις.

Μέχρι πότε όμως θα καθόμαστε στο σπίτι μας και θα αφήνουμε κάποιους να αλωνίζουν και να καμαρώνουν ότι είναι 10 – 20 και 25 χρόνια στην διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας; Αφού δεν θεσπίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες θητείες σε όλα τα αιρετά αξιώματα για να μας απαλλάξουν από τα βαρίδια του παρελθόντος που άλλος λίγο και άλλος περισσότερο ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος, η αυτοδιοίκηση και το ίδιο το κράτος, οφείλουμε όλοι μας να μπούμε μπροστά και να τους στείλουμε εμείς στο σπίτι τους.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μετά από 25 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής σε έναν δύσκολο τομέα όπως αυτών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα βρεθεί άνθρωπος που θα μου πει ότι δεν είμαι ικανός να βάλω ένα λιθαράκι για την αναβάπτιση του Επιμελητηρίου που με τις παλιές πρακτικές, καθημερινά διολισθαίνει προς την ανυποληψία. Ποιοι όμως θα βάλουν φρένο σε αυτό τον κατήφορο; Η απάντηση στοπ ερώτημα αυτό είναι μια και μοναδική. Αυτό θα γίνει όταν θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους νέα παιδιά, επιτυχημένοι επιχειρηματίες που έχουν ακόμη χρόνια δουλειάς μπροστά τους, έχουν καινοτόμες απόψεις και είναι γνώστες των νέων τεχνολογιών τις οποίες θα πρέπει ήδη να χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους. Δεν μπορεί να κάνεις κάτι αν δεν το πιστεύεις και δεν το έχεις κάνει πράξη πρώτα στο δικό σου μαγαζί. Δεν μπορείς να φτιάξεις το σπίτι των επιχειρηματιών, όταν είναι σκορποχώρι το δικό σου.

Μου λένε κάποιοι. Που θα πας, αυτοί έχουν ρίζες στο επιμελητήριο. Τους απαντώ, ότι οι ρίζες αυτές είναι πλέον σάπιες και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των μελών που έχουν πλέον δικαίωμα ψήφους. Από τους 4500 επιχειρηματίες που ψήφιζαν πριν μερικά χρόνια, αυτή τη φορά είναι ζήτημα αν θα είναι 1500 αυτοί που θα έχουν δικαίωμα ψήφοι. Αυτές τις λίγες ψήφους θέλησαν κάποιοι να αυξήσουν με σκανδαλώδη τρόπο.

Έχοντας δυστυχώς σύμμαχο την διευθύντρια του ΕΒΕ, αποφάσισαν μόλις δύο ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας μέσα στην οποία τα μέλη του ΕΒΕ μπορούσαν να τακτοποιηθούν οικονομικά για να μπορούν είτε να πάρουν μέρος στις εκλογές, είτε να ψηφίσουν σε αυτές, να ορίσουν ένα ποσό 20€ για εφάπαξ πληρωμή και τα υπόλοιπα θα πληρώνονταν σε δόσεις. Μαθαίνουμε ότι κάποιοι υποψήφιοι πήγαν στο ΕΒΕ με πακέτα των 50 και πλέον αιτήσεων και έκαναν ρύθμιση, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι η απόφαση αυτή στερούνταν νομιμότητας και έτσι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Το εντελώς παράλογο είναι ότι ζήτησαν και τα λεφτά πίσω! Τέτοια περιφρόνηση έδειξαν προς το επιμελητήριο. Όλως τυχαίως όλοι αυτοί ήταν από τον ίδιο συνδυασμό. Καταλάβατε τώρα πως κερδίζονταν οι εκλογές του ΕΒΕ; Με μεθοδεύσεις και κόλπα... Το θέμα ξέφυγε όταν δύο μέλη της διοικητικής επιτροπής υπέβαλαν παραίτηση και άλλοι 10 ζητούν σύγκληση του Δ.Σ. για την αποπομπή της διευθύντριας από την διοικούσα επιτροπή.

Αυτή δεν είναι εικόνα επιμελητηρίου και αν ο εμπορικούς και επαγγελματικός κόσμος θέλει κάτι καινούργιο, πρέπει να επιλέξει πολύ σωστά τους υποψηφίους που θα ψηφίσει για να εκλεγούν στο επόμενο Δ.Σ. Σε κάθε συνδυασμό θα υπάρχουν σωστοί άνθρωποι και σωστοί επιχειρηματίες. Ας επιλέξουμε όλοι τους καλύτερους από κάθε συνδυασμό. Αν οι 21 που θα εκλεγούν είναι θετικοί και τίμιοι στις προθέσεις τους άνθρωποι, τότε η επόμενη ημέρα του ΕΒΕ θα είναι καλή. Αν ψηφίσουμε λάθος, λάθος θα είναι και το αποτέλεσμα και δυσοίωνη και η επόμενη μέρα.

Τέλος, σας ανακοινώνω σήμερα ότι στις εκλογές θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του φίλου και συναδέλφου Βαγγέλη Λέμα. Σας δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι τα άτομα που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας απαρτίζεται στην πλειοψηφία τους από νέα άτομα. Νέα παιδιά που έχουν διάθεση για δουλειά, έχουν νέες ιδέες και διαπνέονται από τις αρχές της συλλογικότητας. Ελπίζω ότι στις 13 Δεκεμβρίου θα βρει το ΕΒΕ με μια διοίκηση νέων ανθρώπων. Αν κρίνεται ότι μέσα σε αυτούς πρέπει να είμαι και εγώ, τότε δώστε μου με την ψήφο σας αυτή την δυνατότητα. Αν όχι, πάλι φίλοι θα είμαστε.