Επιμελητήριο για κλάματα...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Μπάχαλο έγινε μια ακόμη συνεδρίαση του επιμελητηρίου Καρδίτσας με τις φωνές στην Ηρώων Πολυτεχνείου 3 να ακούγονται μέχρι το δρόμο.

Έναν θεσμό που στην καρέκλα του προέδρου κάθισαν ο Νικόλαος Παύλου, ο Γεώργιος Διδάγγελος, ο Αναστάσιος Παλάσκας, ο Γεώργιος Κατσάρας κ.λ.π. αλλά και δεκάδες άλλοι αξιόλογοι επιχειρηματίες αυτού του τόπου, το υπηρέτησαν από την θέση του Δ.Σ. έφτασε να γίνεται αρένα και να θυμίζει ζούγκλα.

Στις προσεχείς εκλογές, ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να εκλέξει νέους ανθρώπους που θα είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να έχουν διάθεση να εργασθούν για το γενικό καλό. Ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι στην εργασία τους και έχουν δώσει δείγματα γραφής.

O Γιώργος Αμβροσίου...

Το βράδυ της Τρίτης, έγινε η τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενη διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, μιας και ως γνωστόν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η έκτακτη συνεδρίαση προκλήθηκε μετά από αίτηση 10 μελών της νυν διοίκησης που ζητούσαν την έκτακτη σύγκλιση του Σώματος με μοναδικό θέμα συζήτησης αίτημα αποπομπής της Διευθύντριας κ. Κοτρώνη από την εκλογική επιτροπή.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες και τα 21 μέλη του επιμελητηρίου, αλλά τελικά συνεδρίαση δεν έγινε μιας και όπως ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος Βύρων Παππάς, το θέμα είχε συζητηθεί και είχε λήξει στην διοικητική επιτροπή της 9 Νοεμβρίου 2017. Μεταξύ άλλων ανέφερε: Έχοντας, επίσης, υπόψη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε τακτική συνεδρίασή του, απέρριψε με την νόμιμη απαρτία και πλειοψηφία, αίτημα μέλους του, που πρόβαλε διάφορους λόγους, όπως εξαιρεθεί από την νόμιμη συμμετοχή της στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου η Διευθύντρια αυτού. Η απόφαση αυτή είναι οριστική και τελεσίδικη και δεν είναι δυνατό να επανεξετασθεί, διότι λήφθηκε με όλους τους νόμιμους τύπους λήψης αποφάσεων από συλλογικά όργανα της Διοίκησης (νόμιμη απαρτία και νόμιμη πλειοψηφία). Μόνο σημαντικά νεώτερα στοιχεία, που αφορούν το θέμα αυτό, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επανεξέταση του θέματος αυτού, πράγμα, που δεν υφίσταται στην παρούσα περίπτωση.

Αμέσως μετά, συνεδρίαση διαλύθηκε και αυτό προκάλεσε μεγάλη ένταση που δεν τιμά το επιμελητήριο, τόσο ως θεσμό, όσο και ως ιστορία. Έναν θεσμό που στην καρέκλα του προέδρου κάθισαν ο Νικόλαος Παύλου, ο Γεώργιος Διδάγγελος, ο Αναστάσιος Παλάσκας, ο Γεώργιος Κατσάρας κ.λ.π. αλλά και δεκάδες άλλοι αξιόλογοι επιχειρηματίες αυτού του τόπου, το υπηρέτησαν από την θέση του Δ.Σ. έφτασε να γίνεται αρένα και να θυμίζει ζούγκλα.

Είναι όχι απλά λυπηρό να βλέπουμε κάτι τέτοιο, αλλά κυρίως μας προκαλεί οργή μιας και δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε δίπλα μας να διαδραματίζονται τέτοια γεγονότα και εμείς να παραμένουμε απαθείς. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση σε αυτή την κατάντια και την λύση θα την δώσει ο επιχειρηματικός κόσμος. Στις προσεχείς εκλογές πρέπει να προσέξει πολύ που θα δώσει την ψήφο του. Το επιμελητήριο είναι ένας θεσμός που είναι σε θέση να προωθήσει την επιχειρηματικότητα, αρκεί όμως να σταθεί στο ύψος του.

Οι εκλογείς θα πρέπει να εκλέξουν νέους ανθρώπους που θα είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να έχουν διάθεση να εργασθούν για το γενικό καλό. Ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι στην εργασία τους και έχουν δώσει δείγματα γραφής. Αν στείλουν στην διοίκηση ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων, τότε θα δούμε πολύ χειρότερα. Η εσωστρέφεια στο ΕΒΕ κράτησε τέσσερα χρόνια και δεν αντέχει άλλα τέσσερα.

Στις προσεχείς εκλογές, έχω θέσει τον εαυτό μου στην διάθεσή σας και είμαι υποψήφιος στον μεταποιητικό τομέα με το ψηφοδέλτιο του Ευάγγελου Λέμα, το οποίο κοσμούν με την συμμετοχή τους αξιόλογα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας. Νομίζω ότι έχω δώσει δείγματα γραφής πως έχω την διάθεση και την τόλμη να αγωνιστώ για να αλλάξουν τα πράγματα. Αν διαπνέεστε και εσείς από τις ίδιες απόψεις, τότε μπορείτε με την ψήφο σας να μου δώσετε αυτή την δυνατότητα.