Δηλητηριάζουν σκυλιά στην Καρδίτσα!

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Πολλά αδέσποτα σκυλιά δηλητηριάστηκαν από την αρχή του χρόνου στην Καρδίτσα. Από την μια η αδυναμία του δήμου να δώσει λύση με τα αδέσποτα και από την άλλη οι επιθέσεις που έγιναν σε πολίτες και κυρίως σε παιδιά κοντά σε σχολεία, όπλισαν το χέρι κάποιων ασυνείδητων και γέμισαν την πόλη φόλες.

Έτσι, ένας σκύλος δηλητηριάστηκε κοντά στην περιοχή του του υπό ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και πριν λίγες μέρες άλλα 5 σκυλιά δηλητηριάστηκαν κοντά στο αθλητικό πάρκο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και από άλλες περιοχές για μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων και γατιών! Σκορπισμένες ποντικοπαγίδες με δηλητηριασμένο δόλωμα σκόρπισαν κάποιοι κοντά στα σχολεία και τον παιδικό σταθμό κοντά στο αθλητικό πάρκο Καρδίτσας όπου είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν αργά και βασανιστικά, αθώες ψυχές!!!

Όσο και επικίνδυνα να έχουν γίνει ορισμένα σκυλιά στην πόλη της Καρδίτσας, είναι απαράδεκτο να καταφεύγουν κάποιοι στην μαζική δολοφονία των σκυλιών, έστω και αν είναι αδέσποτα. Η ενέργειες αυτές, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των φιλόζωων που οργανώνουν για την ερχόμενη δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας με σύνθημα, ΟΧΙ στις φόλες, STOP στο έγκλημα.

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, αναφέρει σχετικά: Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στα ζώα, καθώς και κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες - δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλούν αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών καθώς υπάρχει κίνδυνος το δηλητήριο να έρθει σε επαφή με τα παιδιά που παίζουν ανυποψίαστα στο αθλητικό πάρκο.

Έχει ασκηθεί ήδη μήνυση κατά αγνώστων προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την αστυνομία, προς την κατεύθυνση αυτή. Τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επίλυση του προβλήματος. Δε νομιμοποιείται κανένας από τους ανθρώπους να διαπράττουν τέτοιες πράξεις, όσο αγανάκτηση και αν υπάρχει, θεωρώντας πως δίνουν λύση στο πρόβλημα!

Και επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι δημιουργοί για το πρόβλημα των αδέσποτων! Εμείς σαν Φιλοζωικοί Σύλλογοι προσπαθούμε χρόνια για την μείωση των αδέσποτων προς όλες τις κατευθύνσεις, δρούμε, συμμετέχουμε ,ενημερώνουμε!!Ο Δήμος προσπαθεί και εντάσσεται στο Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων! Εσύ πότε θα σταματήσεις να εγκαταλείπεις αυτές τις αθώες ψυχές και να αυξάνεις το ήδη διογκωμένο πρόβλημα; Εσύ που θεώρησες ''λύση'' και αφαίρεσες με αυτόν τον βάναυσο τρόπο αθώες ψυχές θα κάνεις άραγε το πρόβλημα να φύγει;

Ενημερωθείτε - Δράστε-Συμμετέχετε !Μην γίνεστε η αιτία του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης του. Συστήνουμε την προσοχή προς τους ιδιοκτήτες σκύλων,στα παιδιά και τους ανθρώπους που αθλούνται στο πάρκο μέχρι η Αρμόδια καθαριότητα του Δήμου να απομακρύνει τα δηλητηριασμένα δολώματα από την περιοχή!

Η νέα αυτή ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, φέρνει πλέον ξανά προς των ευθυνών τους υπεύθυνους του δήμου Καρδίτσας που πρέπει πλέον να βρουν λύση στην διαχείριση των αδέσποτων. Η μη εξεύρεση λύσης, φέρνει αντιμέτωπους τους πολίτες και οδηγούν κάποιους σε ακραίες ενέργειες που μόνο ως λύση δεν θα πρέπει να λογίζεται.