Περί μπακαλιάρου...

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 15:48

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Νομίζω ότι οι νεοέλληνες κάνουμε ένα λάθος. Τρώμε την 25η Μαρτίου παστό μπακαλιάρο λόγο παράδοσης. Η παράδοση αυτή δημιουργήθηκε διότι πριν χρόνια στα χωριά μας δεν υπήρχε φρέσκο ψάρι. Λόγο σαρακοστής οι άνθρωποι έτρωγαν μπακαλιάρο.

Σήμερα μπορούμε να βρούμε με τα ίδια λεφτά που πληρώνουμε στους Νορβηγούς τον παστό μπακαλιάρο για να φάμε έναν τόνο αλάτι και να μας ανέβει η πίεση, ωραία ψάρια Αιγαίου.

Με την ίδια λογική έπρεπε να μην τρώμε λάδι αλλά λίπα. Να παστώνουμε χοιρινό κρέας κ.λ.π. Μπορεί να είναι νόστιμος ο μπακαλιάρος, αλλά στέλνουμε ένα σωρό χρήματα στο εξωτερικό και κυρίως δεν είναι υγιεινός.

Συμπέρασμα, ο παστός μπακαλιάρος κάνει κακό και στην υγεία και στην τσέπη.

Χρόνια Πολλά και συγνώμη αν σας χάλασα την όρεξη.