Φταίει ο Σόιμπλε για την κατάντια μας;

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 21:10

Γράφει ο Γιώργος Μακρυνίκας...

Οι άνθρωποι, για όσα τους βρίσκουν, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους...

Τα ανθρωπάκια, για τα δεινά τους δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι...

Για τα ανθρωπάκια, η μοίρα τους είναι κακορίζικη, πάντοτε άδικη και τα βάσανά τους εσαεί οφείλονται αποκλειστικά σε αλλότριες επιβουλές.

Άλλοτε φταίει ο καπιταλισμός, άλλοτε το κεφάλαιο, άλλοτε η εργοδοσία, άλλοτε οι τραπεζίτες, άλλοτε οι ξένοι, και τέλος ο κακός Θεός και τα μνημόνια.

Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, μια σειρά απο κακές έως ανήθικες αντιλήψεις βοήθησαν στο να ( σαπίσουν) τα μυαλά όλων των γενεών έκτοτε.

Για μια τραγουδιάρα την Μάνου η οποία ευδοκίμησε στον κοινωνικοπολιτικό βάλτο της Μεταπολίτευσης για άπαντα τα σημερινά δεινά της Ελλάδας φταίει ο Σόιμπλε...
 Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις με το παραλήρημα, της αριστερής τραγουδιάρας. Θα σταθώ σε τρία μόνο σημεία, αποκαλυπτικά και για τον δολοφονικό χαρακτήρα της Αριστεράς.

▶️ Πρώτον, η Μάνου θεωρεί δίκαιο το ότι ο Σοϊμπλε κατέστη παραπληγικός, από κάποιον που, μπορεί να ήταν ηλίθιος- τρομοκράτης-πράκτορας αλλά στο τέλος, η πραγματική της προτίμηση, μπορεί να ήταν ήρωας...

Δίκαια, με πολιτικά κίνητρα, πήγαν να τον ξεκάνουν, αφού επιπλέον, λέει, "δεν είναι καν άνθρωπος". Ίδια αντίληψη με την ΟΠΛΑ και τη 17Ν...

▶️ Δεύτερον, ένας που καταλογίζει υβριστικά σε κάποιον την κατάσταση της υγείας του, είναι υπάνθρωπος. Όπως ένας που βρίζει κάποιον τυφλό "στραβάδι" ή κάποιον κωφό "κουφάλογο". Αν ήταν βέβαια κάνας καθηλωμένος σε καροτσάκι, ανάπηρος κατσαπλιάς, συμμορίτης του 1946-49, για τους αριστερούς που βρίζουν ανέξοδα και ποταπά έναν παραπληγικό, θα ήταν "ηρωικός αγωνιστής".

▶️ Τρίτον, ποιός φταίει κ. Μάνου:

☑️ Ο Σόιμπλε φταίει για το ότι το 1974 υπήρχαν στην Ελλάδα 1 εκατ. συνταξιούχοι και 300 χιλ. δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ σήμερα είναι 2,8 εκατ. συνταξιούχοι, και πάνω από 1 εκατ. υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο 
☑️ Ο Σόιμπλε φταίει που ο Ανδρέας δανειζόταν σαν να μην υπάρχει αύριο από τις τράπεζες, για να σιτίσει το κομματικό καθεστώς της πασοκοαριστεράς που εγκαθίδρυσε μετά το 1981 με εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις αργόμισθων ντενεκέδων.

☑️ Ο Σόιμπλε φταίει για το τεράστιο χρέος που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και οι σοβιετικές πολιτικές γιγάντωσης του κράτους που εφάρμοσε υλοποιώντας τις ιδέες της Αριστεράς, καθώς μόνο σε τεράστιο κράτος θα μπορούσαν να γίνουν τεράστιες κομπίνες με τεράστιες μίζες.

☑️ Ο Σόιμπλε φταίει που σχεδόν όλα τα κοινοτικά κονδύλια έγιναν μικροέργα με σκοπό μεγαλομίζες πάσης φύσεως παραγόντων.

☑️ Ο Σόιμπλε φταίει που η Ελλάδα μετά το 1974 αλλά ιδίως μετά το 1981 είχε κλεπτοκράτες, αναδειγμένους κυρίως από τον συμμοριτικό όχλο που ηττήθηκε με τα όπλα το 1946-49 και οι οποίοι ήθελαν μόνο να λεηλατήσουν το Ελληνικό Κράτος για προσωπικό όφελος.

☑️ Ο Σόιμπλε φταίει που επιχειρηματίες λήστεψαν τις ίδιες τους τις επιχειρήσεις και σήμερα μεγιστάνες οι ίδιοι φορτώνουν τα χρέη τους στον Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος πληρώνει με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών τα δανεικά κι αγύριστα που πήραν.

Η Μάνου είναι ένα ανθρωπάκι που ήθελε να συνεχιστεί το 40ετές πάρτυ δανεισμού. Και οι δανειστές στο τέλος να μας χαρίσουν τα δάνεια...

Και όταν τα ανθρωπάκια αντιλαμβάνονται ότι το πάρτυ τελείωσε απλώς δείχνουν τη ποταπότητα τους βρίζοντας έναν ανάπηρο.

▶️ Ναι κ. Μάνου αναμφισβήτητα φταίει : 
Που εσείς όπως κι εγώ, δεν βρισκόμαστε σε μιαν ουρά χιλιομέτρων με ένα δισκάκι στο απλωμένο χέρι να περιμένουμε από τη διεθνή βοήθεια μια κουταλιά χυλού μήπως επιβιώσουμε .Όπως τα παιδάκια στην Ελλάδα του 1949-50 .

Αυτός φταίει που δεν είσαι χάμω στο πεζοδρόμιο, δαρμένη και ξεμαλλιασμένη από κάποιον που σου άρπαξε το τελευταίο χαρτί υγείας που είχε καταφέρει να βρει στο άδειο ράφι του σούπερ μάρκετ, όπως στη Βενεζουέλα.

Όσο οι Έλληνες σκέφτονται όπως η Μάνου η ανάταξη της χώρας θα παραμένει στην ομίχλη.

Και όλα τα δάνεια να μας χαρίσουν και 500 δισεκ. επενδύσεις να έρθουν σωτηρία δεν υπάρχει. Παρά μόνον όταν συντριβεί το αξιακό υπόβαθρο της Μεταπολίτευσης,... Όταν η λέξη "αριστερός" θα αποτελεί ύβρι....

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

Πρ. Νομάρχης Γρεβενών