Ερώτηση για την μεταναστευτική πολιτική

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 19:35

Κώστας Τσιάρας: Παντελής ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Συνεχιζόμενη ανικανότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της προσφυγικής κρίσης καταλογίζουν με Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Μουζάλα 25 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην Ερώτησή τους οι γαλάζιοι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι η πολιτική των “ανοιχτών” συνόρων που ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ενέχει σοβαρούς εθνικούς κινδύνους και, καταδεικνύει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία.

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι «την ώρα που τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου “βουλιάζουν” λόγω της συσσώρευσης  παράνομων μεταναστών, ο αρμόδιος Υπουργός “αφήνει” στην ενδοχώρα πληθώρα κενών και ανεκμετάλλευτων θέσεων φιλοξενίας». Ταυτόχρονα, κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για παντελή απουσία ουσιαστικού εναλλακτικού σχεδίου (“Plan B”) στην ενδεχόμενη κατάρρευση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας για το μεταναστευτικό που θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στηλιτεύουν την ανεξέλεγκτη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επισημαίνοντας ότι «εδώ και δύο χρόνια, η κάθε λογής Οργάνωση κάνει “πάρτι” στην ελληνική Επικράτεια, εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία της Πολιτείας. Την ίδια στιγμή «όλες οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς, είναι αναντίστοιχες με τους πακτωλούς των εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να απορροφήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η Ελλάδα βρίσκεται στο ”στόχαστρο” της διεθνούς κριτικής από όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», καταλήγουν οι ερωτώντες Βουλευτές και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ που λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα στα κοινοτικά Ταμεία. Παράλληλα, καλούν τον κ. Μουζάλα να εγγυηθεί την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των πόρων που εισρέουν από την ΕΕ και ζητούν να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης ενόψει της έντασης των μεταναστευτικών ροών κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.