Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί...

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 17:57

...ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος...

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχω πολλές φορές γράψει ότι είναι πολιτικοί τυχοδιώκτες.

Απο το Ελληνικό λεξικό : τυχοδιώκτης είναι αυτός που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο , έστω και αθέμιτο , για να πετύχει το σκοπό του .

Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση και τις διαρροές που κάνει στα δικά της μέσα ενημέρωσης, δείχνει ότι είναι μεγίστου είδους τυχοδιώκτες.

▶️ Πρίν απο δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα αποθεώνουν τον Ντάισελμπλουμ, τον έβριζαν , τον χαρακτήριζαν «χοιροτρόφο, αποτυχημένο οικονομολόγο, γιουσουφάκι του Σόιμπλε και ανθέλληνα...»

Θυμάμαι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως πανηγύριζαν όταν ο Βαρουφάκης του… την είπε και έκανε περήφανη την Ελλάδα, όπως έλεγαν....

Ο ίδιος Γερούν δεν είναι που οι κυβερνώντες, αριστεροί και ψεκασμένοι, δεν ήθελαν να συναντήσουν;

Μ’ αυτόν τον τύπο δεν τα είχαν βάλει όλα τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ;

Κι όμως, επειδή πρόσφατα δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Τσίπρα!!! και ζήτησε εξάντληση της τετραετίας , αίφνης έγινε ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας.

Μα πόσο υποκριτές μπορεί να είναι!!!!

▶️ Προχθές βγήκε ο Σόιμπλε και μας είπε : «πάτε καλά, είστε σε σωστό δρόμο» Γιατί την έκανε αυτή τη δήλωση αρχίζω κι αναρωτιέμαι:

?αν είμαι ξυπνητός ή κοιμισμένος.

? Ή αν έχει κάποιο λάκκο η φάβα....

Γιατί αν ο Σόιμπλε και τόσοι άλλοι μας λένε ότι όλα βαίνουν καλώς- ( ενώ εμείς που ζούμε την καθημερινότητα , βλέπουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική)- προφανώς εννοούν ότι το πρόγραμμά τους βγήκε.

Ότι είχαν δίκιο κι ότι η θανατηφόρα συνταγή ήταν αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα.

Η πλάκα είναι ότι οι αριστεροί της κυβέρνησης

?μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Σόιμπλε - ενώ μέχρι χθές τον λέγανε σκατόψυχο και σακάτη....

?και χαίρονται γι’ αυτήν την εξέλιξη...

? εκθειάζουν το γεγονός ότι ο Τσίπρας πάει στην Ουάσιγκτον να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε. Τη βάση της Σούδας, ενέργεια, ακίνητα, κόκκινα δάνεια.

Αλλά - το πιό γελείο που έχω δεί τελευταία - είναι να βλέπεις το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερή Αυγή να αποθεώνει το ταξίδι του Τσίπρα στον Τραμπ και να λέει ότι η Ελλάδα είναι τεράστια χώρα και δεν είναι παρίας.

Είναι και αστείο και γελείο και ντροπιαστικό για την ιστορική αυτή εφημερίδα.

▶️ Ας δούμε τώρα αν έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι οι ξένοι στηρίζουν τον Τσίπρα!!!

Δεν έχουν κανένα δίκιο. Η στήριξη των δανειστών στον Αλέξη φτάνει μόνο μέχρι εκεί που τους κάνει τη δουλειά. Αν σταματήσει να τους είναι χρήσιμος θα τον τελειώσουν. Η ώρα αυτή φτάνει αλλά δεν θα είναι μέσα στο 2017. Θα είναι η επόμενη χρονιά εκλογική, είτε την άνοιξη, είτε τον Οκτώβριο. Και οι δανειστές θα βγουν κι από πάνω γιατί δεν θα φταίει η λάθος συνταγή τους αλλά οι Έλληνες που στήνουν κάλπες.

▶️ Απο δω και πέρα το αφήγημα της ανάπτυξης θα μας συντροφεύει τους επόμενους μήνες, μέχρι τις εκλογές , μαζί με την επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδιάζει ο Καρτερός στο Μαξίμου, με επιθέσεις κατά πάντων και σκανδαλολογία.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα στις πωλήσεις , ο τζίρος τον περασμένο Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016.

Συγκεκριμένα , το γάλα παρουσιάζει μείωση 8%, το μέλι 12%, το αλεύρι 6,4%,.

Οι Έλληνες δηλαδή κόβουν και το γάλα και άλλα βασικά αγαθά για να τα βγάλουν πέρα και ο Τσίπρας παρουσίασε προχθές από τη Θεσσαλονίκη , την Ελλάδα ως χώρα μεγάλης ανάπτυξης, όπου η ανεργία μειώνεται και ο κόσμος περνά μια χαρά.

Το απόλυτο ψέμα. Και αυτό το ψέμα θα το πληρώσει η κυβέρνηση, ό,τι κι αν κάνει, όπως κι αν πολεμήσει για την καρέκλα.

Το περίφημο success story της κυβέρνησης επιχειρείται να λειτουργήσει ως αντίβαρο σε όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Και στην οικονομία και στην καθημερινότητα.

Θα βγούν τα πληρωμένα πιστόλια και τα στελέχη του Σύριζα και θα μιλήςουν και για… κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου.

Θα μοιράσουν δηλαδή, ας πούμε 500 εκατ. ευρώ στους φτωχούς και θα βρουν έναν άλλον τρόπο για να πάρουν διπλά και τριπλά.

Ό,τι έκαναν και πέρυσι με τη 13ησύνταξη την οποία έδωσαν και την πήραν πίσω πολλαπλάσια.

Για να τελειώνουμε με την παραμύθα τους.

Αν νομίζουν οι ψευτοαριστεροί και οι ψεκασμένοι ότι αυτοί έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους και έκαναν πίσω οι δανειστές, τότε είναι κι επισήμως γελοίοι...

Σήμερα αποθεώνουν τον Γερούν ή τον Σόιμπλε και αύριο ίσως τον Τόμσεν , αποδεικνύοντας έτσι πόσο υποτακτικοί είναι...

Ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του , τους πήρε χαμπάρι ότι βρίσκονται στα τέσσερα και έρπουν σαν τα φίδια.

Η αλήθεια είναι ότι οι δανειστές τελευταία λένε καλά λόγια ...

Για ποιό λόγο όμως;

Γιατί βρήκαν τους πιο ξεφτιλισμένους πολιτικούς της Ελλάδας, που περνάνε τα μέτρα χωρίς κοινωνική αντίδραση.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος απογοητεύτηκε, σιχάθηκε την πολιτική, είναι απαισιόδοξος για το μέλλον και δεν θέλει να συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας καλύτερης πατρίδας( αυτό νομίζω ότι είναι έγκλημα εξ αμελείας που διαπράττει ο λαός...).

Ωστόσο, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ή το 2018 ή το 2019 η πραγματικότητα θα είναι διαφορετική. Ο κόσμος δεν παίρνει πλέον τις πέτρες για να τις πετά στη Βουλή, επειδή αυτός ο κόσμος

?είτε μπήκε και καρεκλώθηκε στη Βουλή...

?είτε κάπου βολεύτηκε...

?είτε περιμένει τη σειρά του για να τρυπώσει...

?είτε γιατί απογοητεύτηκε σε τέτοιο βαθμό που ασπάζεται το ¨γαία πυρί μιχθήτω¨ (= μετά το θάνατο μου , ας καεί το σύμπαν).

Ο υπόλοιπος κόσμος η πλειονότητα θα έλεγα , θα απαντήσει στον Τσίπρα με τον τρόπο που ξέρει καλά, με την ψήφο του, με την αποδοκιμασία του.

Μόνο μην κάνει το λάθος ο σοφός λαός και δημιουργήσει σκηνικά πολιτικού χάους που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει.

Αν πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να θεωρούν καλή πολιτική

?την υποτέλεια... που δείχνουν

?την υποχωρητικότητα... σε ότι ζητούν οι δανειστές

?και την ανικανότητα στο να βρουν διαφορετικές λύσεις...

τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα.

Κακόμοιρε Αλέξη... πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστείς...

Είναι ντροπή σας να χαίρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ που ο "Γερούν γερά" παλεύει για να μην πέσετε, διότι εφαρμόζετε γερά το Μνημόνιο...