Ο ομφάλιος λώρος...

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 19:39

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου...

Η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου. Ο κ. Τσίπρας αντί να αναγνωρίσει την οδυνηρή πραγματικότητα που επέβαλε στην ελληνική κοινωνία η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησής του -που έσπειρε παντού την ανασφάλεια και το φόβο- ακολούθησε την προσφιλή του τακτική. Αφενός επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, επενδύοντας σε μια ακατάσχετη σκανδαλολογία. Αφετέρου, δεν δίστασε να παρουσιάσει ως στοιχεία δήθεν μείωσης της εγκληματικότητας προϊόντα «κοπτοραπτικής» των υπογείων του Μαξίμου.

Ενώ κατά κοινή ομολογία οι πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις έχουν σπάσει ρεκόρ, η κυβερνητική προπαγάνδα περιγράφει ένα κλίμα, σύμφωνα με το οποίο σε λίγο θα ξανακοιμόμαστε με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα. Ωστόσο, τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία τα έχουμε δει όλα! Τόσο ψέμα μαζεμένο μόνον ο βαρόνος Μινχάουζεν το συναγωνίζεται. 

Δυστυχώς, όμως, για την κυβέρνηση Τσίπρα και, κυρίως, για την ελληνική κοινωνία, η κατάσταση έχει ξεφύγει:

1. Με τον νόμο-έκτρωμα Παρασκευόπουλου 4322/15, οι φυλακές έγιναν κέντρα διερχομένων, όπου δολοφόνοι, βιαστές, εκβιαστές, κάθονται για λίγο καιρό και μετά βγαίνουν για να συνεχίσουν το έργο τους. Από τέτοιους ευεργετημένους «έφυγαν», μεταξύ άλλων, ο εστιάτορας της Πάρου, αλλά και μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία, διασύροντας διεθνώς τη χώρα. Το κόστος αυτής της ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας είναι βαρύ για την ελληνική κοινωνία. 

2. Με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας το οργανωμένο έγκλημα καθοδηγεί από τα σωφρονιστικά καταστήματα, μέσω κινητών τηλεφώνων, συμβόλαια θανάτου, ληστείες και εκβιασμούς. 

3. Με τον νόμο Γαβρόγλου επεκτάθηκε το άσυλο της ανομίας και ασυδοσίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Καθηγητές, φοιτητές και επισκέπτες -όπως ο άτυχος ανάπηρος στην ΑΣΟΕΕ- έχουν πέσει θύματα της βίας οργανωμένων τραμπούκων, που έχουν αποχαλινωθεί εντελώς. Ένα κλίμα τρομοκρατίας έχει απλωθεί παντού και επικρατεί ο νόμος της σιωπής και του φόβου. Στο ΑΠΘ γίνεται όργιο διακίνησης ναρκωτικών, οι φοιτητές ζητούν χείρα βοηθείας από τον αρμόδιο υπουργό και αυτός λέει κάτι ακατάληπτα για το... ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. 

4. Με το άβατο του... Εξαρχιστάν, στην καρδιά των Αθηνών, όπου δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους, αλλά της κάθε «συλλογικότητας», οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μετατραπεί σε συνοριακή φύλαξη και στόχο καθημερινής άσκησης για τα «παιδιά» με τις μολότοφ. 

5. Με τις ορδές του Ρουβίκωνα, που έχουν το ελευθέρας, να σπάνε, να απειλούν, να κτυπούν, σε οποιοδήποτε σημείο, στην Βουλή, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε νοσοκομεία και πρεσβείες, η βία ενδύεται, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, πολιτικό μανδύα. 

6. Με την κατάργηση της «ομάδας ΔΕΛΤΑ», κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και των, κατά τον κ. Τόσκα, «συλλογικοτήτων», δυσχεραίνεται το έργο της άμεσης παρέμβασης της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης.

7. Με την ελλιπή αστυνόμευση έχουν μετατραπεί ολόκληρες γειτονιές, ιδιαίτερα στην Αθήνα, σε διακεκαυμένη ζώνη, ενώ ακόμη και σε χωριά καταγράφονται άγριες δολοφονίες ηλικιωμένων για λίγα ευρώ. 

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τα γηρασμένα αυτοκίνητα και την διάτρητη ενδοεπικοινωνία, οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας δίνουν με αυταπάρνηση έναν αγώνα, πολλές φορές άνισο, απέναντι στο έγκλημα. Και είναι άνισος γιατί, παρόλες τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που αναφέραμε παραπάνω βάζουν προσκόμματα στο έργο της.  

Η «Ώρα του πρωθυπουργού» απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας και η «πρώτη φορά αριστερά» δεν τολμούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τις αποκαλούμενες «συλλογικότητες». Δυστυχώς, παραμένουν δέσμιοι των ιδεοληψιών τους. Με την παρούσα κυβέρνηση είναι εμφανές ότι δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Γιατί προϋπόθεση της θεραπείας είναι η σωστή διάγνωση...

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.