Παρέμβαση του Δημήτρη Κρανιά

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 18:47

ΜΕΛΟΣ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Φίλες και φίλοι

Η επίσκεψη του Προέδρου στην Αργολίδα έδειξε ότι αυτή η παράταξη παραμένει ζωντανή ελπίδα για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Όσοι ήμαστε εκεί είδαμε τον απλό κόσμο, αποστασιοποιημένο από τα κομματικά δρώμενα να έρχεται στην ομιλία Μητσοτάκη για να ακούσει τη δική του άποψη.

Μια κοινωνία που είναι βυθισμένη στην καθημερινή αγωνία για επιβίωση θέλει να ακούσει την αλήθεια και ψάχνει τον άνθρωπο και την ομάδα που θα του δείξει την έξοδο από το τέλμα και θα τον πείσει ότι υπάρχει τρόπος για να διεκδικήσει ένα αξιοπρεπές παρόν κι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Στον απόηχο της επίσκεψης αυτής κάθε καλόπιστος αλλά και αισιόδοξος παρατηρητής θα βεβαίωνε ότι έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη.

Οι πολίτες μας ακούν ξανά με ενδιαφέρον και είναι στο δικό μας χέρι να τεκμηριώσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και να δείχνουμε καθημερινά το διαφορετικό δρόμο που υπάρχει.

Η μετατροπή της αρνητικής πρόθεσης ψήφου προς το ΣΥΡΙΖΑ, σε θετική πρόθεση στήριξης των δικών μας προτάσεων μπορεί να αυξάνει την ευθύνη μας αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και εργαλείο στήριξης για την επόμενη κυβέρνηση, το οποίο απ ότι φαίνεται θα είναι απαραίτητο από την πρώτη μέρα.

Οι πολίτες δε σηκώνουν πια φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας . Ακόμη κι αν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της αλαζονείας κρύβονται από μια καλή συμπεριφορά τα πολιτικά της χαρακτηριστικά είναι ζωντανά μέσα στην απολυτότητα κάποιων απόψεων, την αδιαφορία για ένα μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης που είδε το επίπεδο της ζωής του να κατακρημνίζεται στα όρια του νεόπτωχου και τον κοινωνικό φθόνο, που καλλιεργεί συστηματικά η σημερινή διακυβέρνηση.

Υπάρχει όμως ένα γεγονός που δεν αφήνει κανέναν πολίτη ανέγγιχτο. Και αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί με η χωρίς παράλληλη εργασία βρίσκονται όλοι μπροστά σε ειδικευόμενο γιατρό που επιχειρεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Οι επιβαρύνσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου δε θα αποδόσουν τα έσοδα που περιμένει αυτή η κυβέρνηση γιατί απλά ο κόσμος δε θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε το ληστρικό επιτόκιο 8% για τις καθυστερημένες καταβολές, ούτε αυτούς που η σύνταξή τους θα κοπεί σχεδόν στη μέση όπως για παράδειγμα τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Δεν ξέρω αν στις στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιδοτούνται οι συνταξιούχοι με κουπόνια σίτισης, στη δική μας στόχευση σίγουρα δεν είναι.

Αυτό είναι το μείζον ζήτημα σήμερα και αυτό είναι το θέμα στο οποίο η Νέα Δημοκρατία καλείται να δώσει άμεσα καθαρή και σαφή απάντηση. Θα υπάρχει ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου την επόμενη μέρα; Κι αν όχι τι θα τον αντικαταστήσει;

Η εφαρμογή αυτού του παράλογου νόμου είναι το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης επαγγελματιών της θεωρίας του ψεύδους και του κοινωνικού διχασμού. Ίσως μάλιστα είναι και ένα από τα ζητήματα στα οποία δεν αρκούν απλά οι αντιπολιτευτικές διαπιστώσεις αλλά η αφορμή για δημιουργικό πολιτικό ακτιβισμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η.ΚΡΑΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25.1.2017