ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 19:08

ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια οικονομικής οπισθοχώρησης. Η ζημιά που έχει επέλθει στην οικονομία της Ελλάδας είναι τεράστια, συνέπεια της πολιτικής της Κυβέρνησης και των ανέφικτων προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα πορεύεται ανάμεσα σε συμπληγάδες χωρίς πυξίδα. Χωρίς σχέδιο και στρατηγική. Στην πορεία της Κυβέρνησης δεν υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια. Πελαγοδρομεί χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Μέσα σε δύο χρόνια εξελίχτηκε στην πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Χωρίς πυξίδα, χωρίς ουσιαστικό σχέδιο για το αύριο της Ελλάδας. Η βαριά υπερφορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγική προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 οι φορολογούμενοι πλήρωσαν φόρους ύψους 53,1 δις ευρώ.

Τα στοιχεία της οπισθοδρόμησης της οικονομίας είναι σαφή και συγκεκριμένα. Ειδικότερα:

(1) Το ελληνικό δημόσιο απώλεσε 25 δις ευρώ από την εξαέρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

(2) Επιβλήθηκαν για την περίοδο 2015-2018 μέτρα ύψους 9 δις ευρώ που αφορούν επιβολή φόρων, περικοπές μισθών και συντάξεων. Καταργήθηκε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων και νομοθετήθηκε η επιβολή εισφορών «ταφόπλακα» σε επαγγελματίες και αγρότες.

(3) Τα λουκέτα των επιχειρήσεων το 2016, αυξήθηκαν κατά 35%.

(4) Η υπερφορολόγηση μεταφέρει την οικονομική δραστηριότητα στην «μαύρη» οικονομία και σκοτώνει την έντιμη επιχειρηματικότητα.

(5) Η ανεργία διογκώθηκε. Το 2016 χάθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2016 αυξήθηκαν κατά 24.991 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015. Η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε τη μεγαλύτερη ιστορική ανατροπή στην αγορά εργασίας. Στη διετία 2015-2016 οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας αυξήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί με το ψέμα ότι θα επαναφέρει τον μισθό στα 751 ευρώ, αλλά η αλήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ είναι ότι τα 751 ευρώ έγιναν για πολλούς εργαζόμενους 100 έως 400 ευρώ το μήνα, λόγω της απόλυτης κυριαρχίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

(6) Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και καλούνται να επιβιώσουν με «ψίχουλα».

(7) Στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη έλλειψη ιατρών, νοσηλευτών, φαρμάκων.

(8) Τα Παν/μια και τα ΤΕΙ «ζητιανεύουν» για λίγα χρήματα για να παραμείνουν ζωντανά, ενώ πολλοί φοιτητές διακόπτουν τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.

(9) Οι νέοι επιστήμονες φεύγουν για το εξωτερικό. Πάνω από 500.000 νέοι επιστήμονες εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

(10) Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν βαλτώσει λόγω των κυβερνητικών ιδεοληψιών. Επενδύσεις στη χώρα μας δεν γίνονται. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που τη συνοδεύει υπονομεύει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Είναι σαφές ότι την διετία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώθηκε. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώθηκε. Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών έπεσε. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν.

Η δυσμενής αυτή εικόνα οφείλεται στην ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Της Κυβέρνησης που «στραγγαλίζει» την ιδιωτική οικονομία και διώχνει ουσιαστικά επενδυτές. Της Κυβέρνησης που ακολουθεί μία πορεία εδώ και δύο χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και τούτο γιατί, χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη.

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί από τον λαϊκισμό και τον κρατισμό. Να απελευθερώσει τις δημιουργικές της δυνάμεις και να εκμεταλλευτεί τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα. Μόνο, τότε, θα πάμε μπροστά.

Απαιτείται η εφαρμογή ενός σύγχρονου εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Να μπει ένα τέρμα στην δημαγωγία, την πολιτική ανευθυνότητα, στις ιδέες του στρεβλού κρατισμού και στα ιδεολογήματα των περασμένων δεκαετιών.

Απαιτείται σταθερή και χαμηλότερη φορολόγηση και αξιόπιστο νομικό και πολιτικό πλαίσιο για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να προσφέρουμε ποιότητα ζωής και οικονομικές ευκαιρίες που θα κρατήσουν τους Έλληνες που σήμερα φεύγουν. Έτσι μόνο θα επιστρέψει η ελπίδα και η ευνομία που θα οδηγήσει στην πρόοδο της χώρας και των Ελλήνων. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπει σε μια άλλη πορεία. Μια πορεία με αποτέλεσμα και οικονομική ανάπτυξη.