Οι τρίτεκνες - πολυμελείς οικογένειες

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 19:11

Κυψέλη δημιουργίας και προσφοράς στην τρίτεκνη οικογένεια.

Του Θόδωρου Κοντού

Αντιπροέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων

 

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια παντελή έλλειψη του κράτους πρόνοιας.     Εμείς οι τρίτεκνες - πολυμελείς οικογένειες, νοιώθουμε καθημερινά το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα της πολιτείας, που μας οδηγεί  με βεβαιότητα στην επαιτεία και στην οριστική ηθική και φυσική εξόντωση. Διαπιστώνουμε καθημερινά  καταστάσεις τραγελαφικές, καταστάσεις εξοντωτικές, καταστάσεις  εγκληματικές.  Ζούμε μια πραγματικότητα που μας δείχνει ένα αύριο χωρίς οξυγόνο και ένα μέλλον χωρίς αναπνοή.

Η ευθύνη πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά  στην εγκληματική πολιτική διαχείρηση  των κυβερνήσεων των δέκα τελευταίων χρόνων και όσους τους  υπαγορεύουν τη λήψη αυτών των μέτρων.     Όμως επειδή  η επιχειρηματολογία τους είναι κενή και χωρίς πειθώ, επειδή όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, επειδή δεν δίδει διεξόδους, αλλά οδηγεί στην κατακρήμνιση των οραμάτων μας,  θα πρέπει με αποφασιστικότητα, με σταθερή και σθεναρή στάση, να αντιδράσουμε, για όσα νομοσχέδια-όνειδος ψήφισαν και θα αποτελούν στο διηνεκές  την ταφόπλακα στα όνειρα και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς. Λες και βγήκαν από παρθενογένεση κόμματα και πρόσωπα, λες και δεν ήταν οι πολιτικές τους, οι γενεσιουργές αιτίες που μας οδηγούν  στον αφανισμό και την εξαθλίωση.

   Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, με περισσή αγάπη και αυταπάρνηση οι σύλλογοι Τριτέκνων σ΄όλη την Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα και την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας μας (ΟΠΟΤΤΕ), δίνουν καθημερινά εθελοντικά  την προσφορά τους στους συναδέλφους μας για να αναπληρώσουν την κρατική απουσία.

    Προσπάθησαν και πέτυχαν μειώσεις εισιτηρίων στα μαζικά μέσα μεταφοράς (Ακτοπλοϊκές γραμμές, ΚΤΕΛ), λειτούργησαν κοινωνικά παντοπωλεία και ίδρυσαν κοινωνικά φαρμακεία και λαχανόκηπους, διένειμαν φρούτα  και τρόφιμα, συνεργάστηκαν με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς προς όφελος των συλλόγων, δημιούργησαν ομάδες αιμοδοσίας και είχαν οικολογικές συμμετοχές σε δενδροφυτεύσεις και εξορμήσεις καθαριότητας. Φτιάχτηκαν πολιτιστικά-χορευτικά τμήματα καθώς και τμήματα πληροφορικής και σκακιού. Βράβευσαν παιδιά τρίτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή  τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επέδωσαν δωρωεπιταγές στους μαθητές της Α΄Δημοτικού.  Βοήθησαν με κάθε πρόσφορο τρόπο αναξιοπαθούντες οικογένειες. Πραγματοποιήθηκαν αδελφοποιήσεις  με συλλόγους του εξωτερικού. Τελευταία μέσα από την Κοινωνική Οικονομία δρομολογούνται καινοτόμες ιδέες δημιουργίας και επιχειρηματικότητας προερχόμενες κυρίως από την νέα γενιά  κ.λ.π. Όλα τα παραπάνω αποτελούν επιτεύγματα ή μελλοντικούς στόχους  του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια συνεχούς και συνεπούς προσφοράς στην τρίτεκνη οικογένεια. (Επετειακός εορτασμός  το Σάββατο το βράδυ  28-1-2017)

       Ας στελεχώσουμε λοιπόν τους συλλόγους μας με κατάλληλους ανθρώπους που δεν θα λιποτακτούν στην πρώτη δυσκολία, αλλά σιγά-σιγά θα  χτίζουν κυψέλες δημιουργίας και προσφοράς προς όφελος των συναδέλφων μας. Γι αυτό, φίλε τρίτεκνε, μη φοβάσαι αν προχωράς αργά. Να φοβάσαι μόνο όταν στέκεσαι.