Καταγγελία για τα αδέσποτα

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 18:16

Γράφει ο Θεοφάνης Βότσης, πρώην αντιδήμαρχος Καρδίτσας, συνταξιούχος αστυνομικός.

Πριν καλά καλά περάσουν λίγες μέρες που η Α.Μ έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα σκύλων με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της σε δρόμο ανατολικά του νεκροταφείου της κοιμήσεως Θεοτόκου και δεύτερη γυναίκα διερχόμενη με το ποδήλατό της, η Β Γ δέχθηκε επίθεση από τα ίδια σκυλιά με κατάληξη τις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου.

Η περιοχή πλέον έχει γίνει άκρως επικίνδυνη με τα δεκάδες περιστατικά από το πρώτο Λύκειο έως και το νεκροταφείο, την Τιτανίου και ακόμη παραπέρα. Με το πρώτο που νυχτώνει ακούω αυτόν που τα μάζεψε μέσα και έξω από το κατάστημά του, έναντι ΚΤΕΛ, να τα βγάζει βόλτα χωρίς λουριά και να φωνάζει να ξαναγυρίσουν κοντά του. Για πολύ ώρα φωνάζει, ειδικά το ένα στο όνομα Άρη.

Να θυμηθούμε βέβαια και το άλλο περιστατικό με θύμα έναν άνδρα μέσα στο χώρο του νεκροταφείου που την γλύτωσε με ένα σπάσιμο χεριού. Επιθέσεις έχουν γίνει σε όλους εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε από την συγκεκριμένη περιοχή, όπως η Ε.Ζ, ο Α Μ, εγώ, ένας ηλεκτροσυγκολλητής που δούλεψε στην οικοδομή μου και πολλοί άλλοι.

Πλέον οι γυναίκες που θέλουν να πάνε στο νεκροταφείο έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους εδώ και χρόνια και αυτές που περνάνε έχουν και από ένα μπαστούνι στο χέρι Τα σκυλιά που δαγκώνουν είναι συγκεκριμένα και έπρεπε ο Δήμος να τα οδηγήσει σε ευθανασία μετά από απόφαση επιτροπής, Τι περιμένει; ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και κάποιος.

Το να λέει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στις διαμαρτυρίες μας, φέρτε λεφτά να λύσω το πρόβλημα, είναι ανοησία και ανεπάρκεια, Τον ρωτώ; Επισκέφτηκε ποτέ ο ίδιος αιφνιδιαστικά το κατάστημα του κυρίου που μάζεψε όλα τα επικίνδυνα σκυλιά στο κατάστημά του και πλησίον αυτού αλυσοδεμένα στα δένδρα δίπλα στο δρόμο που περνάει ο αγωγός ομβρίων ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι δεσποζόμενα για να μην δικαιολογείται ότι είναι αδέσποτα και εν ανάγκη να εφαρμοσθούν εις βάρος οι προβλεπόμενες κυρώσεις;

Η μήπως θεωρεί ότι είναι υποχρέωση της Αστυνομίας και μόνο. Μήπως μας βολεύει κάποιος να μαζεύει τα αδέσποτα από το κέντρο της πόλης και να μεταφέρει σε άλλη περιοχή όλα μαζί και όσα περισσότερα τόσο ποιο επικίνδυνα. Ένα - δυο σκυλιά ίσως μπορείς να τα αποφύγεις, επτά οκτώ όμως ταυτόχρονα από όλες τις κατευθύνσεις γύρω σου, όχι και αυτό συμβαίνει γύρο από το Νεκροταφείο.