Πάνδημα κηδεύτηκε ο Μακαριστός Σεραφείμ...

  • Κατηγορία: ΤΡΙΚΑΛΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 22:28

Το άξιο τέκνο της Καρδίτσα αναπαύεται από σήμερα στην γη της Καλαμπάκας

Στην γη της Καλαμπάκας αναπαύθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου ο μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Την ταφή τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία πλειάδα Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών κατοίκων της Καλαμπάκας.

Νωρίτερα, το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρό Σεραφείμ είπαν Κλήρος και λαός από όλη την επαρχία Καλαμπάκας και όχι μόνο, κατακλύζοντας τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Βησσαρίωνος.

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συμπαραστατούμενου από πλήθος Ιεραρχών.

Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμπάκας παιάνισε πένθιμα εμβατήρια, ενώ το «παρών» στην κηδεία έδωσαν (νυν και πρώην) βουλευτές του νομού, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Παρόντες μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Κώστας Σκρέκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών Αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας..