Η γιορτή στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 15:58

ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η 25η Μαρτίου είναι η Εθνική Γιορτή της Ελάδας κατά την οποία γίνεται εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η Επανάσταση του 1821, γεγονός υψίστης εθνικής σημασίας, ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας οργάνωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για να γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους ήρωες της Επανάστασης. Ο πρώην Διευθυντής του σχολείου κ. Ντηλιάς Θωμάς τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κατσίκη Σοφία και κ. Καλοτύχου Δήμητρα καθοδήγησαν και συντόνισαν τις προσπάθειες και την προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι μέσα από κείμενα, ποιήματα και videos, ζωντάνεψαν τους αγώνες του ελληνικού λαού για τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης των λαών και της εθνικής ενότητας.

Η χορωδία με τη διεύθυνση της μουσικού κας Νασιώκα Ευθαλίας, πλημμύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων με τις ιστορικές μελωδίες και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Τρυφέρη Αγγελική και ο Σύλλογος των διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήριά σε όλους τους συντελεστές της όμορφης γιορτής.