Παρουσίαση βιβλίο από το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 22:23

Παρουσιάζεται στην Καρδίτσα το βιβλίο της Άννας Γαλανού "Θυσία"

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Άννας Γαλανού την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Κιέριον" (Μπλατσούκα 22, Καρδίτσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νατάσα Τσαπέρα και η συγγραφέας.

Ανάγνωση κειμένων και απαγγελίες από την Στέλλα Καρύδα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η bloger Βασιλική Διαμάντη.

Τραγούδι: Γιώργος Σακελλαρίου και Στέλλα Καρύδα

Βιογραφικό για τη συγγραφέα

Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά του Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το σχεδιασμό εντύπων.

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να γράφει στην αρχή μικρά έμμετρα ποιήματα και αργότερα διηγήματα και άλλα είδη πεζού λόγου.

Στην Α’ Λυκείου απέσπασε το πρώτο Παγκρήτιο βραβείο για τη συγγραφή κειμένου της για το βιβλίο Αναφορά στο Γκρέκο του Νίκου Καζαντζάκη και 2 χρόνια αργότερα, στην Γ’ Λυκείου κέρδισε το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο αποφοίτων Λυκείου, με τη μελέτη που έκανε συνολικά πάνω στο έργο του Καζαντζάκη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ποίηση και δυο χρόνια αργότερα το ποίημα της ‘’Άδειος κόσμος’’ πήρε πρώτο Πανελλήνιο βραβείο και βραβείο ΕΡΤ και συμπεριλαμβάνεται σε πάνω από είκοσι ποιητικές συλλογές και ανθολόγια.

Στα επόμενα χρόνια απέσπασε πολλές διακρίσεις με τη συμμετοχή της στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας και απέσπασε το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο με το διήγημα της ‘’ Με Αντίπαλο Τη Ζωή’’. Δυο χρόνια αργότερα πήρε το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα με το θεατρικό της έργο ‘’Το Τέλος Μιας Κωμωδίας’’, σε Πανελλήνιο διαγωνισμό της ΕΡΤ. Το έργο της αυτό μεταγλωττίστηκε στα Ισπανικά και Πορτογαλικά. Έχει γράψει πολλά πεζογραφήματα, ποιήματα καθώς και τα παραμύθια: Ένας φτωχός πλούσιος, το παραμύθι του καθρέπτη, ο Νικήτας και φιλία και διαφορετικότητα.