Τίμησαν τον Καραϊσκάκη

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 23:04

 ‘’ Έτος Γ. Καραϊσκάκη 1827-2017,, ΄΄ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2017,,

Με κάθε λαμπρότητα έγινε την Κυριακή 23 Απριλίου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου η επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Αρχιστράτηγο Γ.Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου όχι μόνο από το Μαυρομμάτι αλλά και από τα γύρω χωριά . Μια εκδήλωση μνήμης που έχει καταξιωθεί σαν κορυφαία του Δήμου στη συνείδηση όλων των Δημοτών, αλλά και των άλλων κατοίκων των Θεσσαλικών πόλεων.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Μουζακίου [ Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν.Δ.Μουζακίου] ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, και η Τ. Κοινότητα του Μαυρομματίου. Φέτος για πρώτη φορά την ίδια μέρα γιορτάστηκε η μνήμη του ήρωα από τους απόδημους Θεσσαλούς και σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού από τους εκεί Θεσσαλικούς Συλλόγους μετά από πρόταση του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, δια του προέδρου του κ. Δ. Γιώτη, της πρώην Γ.Γ. της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων κ. Ρένα Γούλα – Ντόντου και της αναλυτικής τοποθέτησης του Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσού για την τεράστια σημασία της παγκόσμιας αυτής γιορτής στο περσινό 9ο παγκόσμιο αντάμωμα των Θεσσαλικών Συλλόγων που έγινε στην Τσαγγαράδα του Πηλίου .

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος τα χορευτικά τμήματα , Μορφωτικός Συλλόγου Φανερωμένης Τρικάλων ΄΄ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ,,, το ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΄΄Η ΤΡΙΚΚΗ,, ο Σύλλογος Καπαδοκιτών Καρδίτσας [ Καπαδοκικό] και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,. Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής παραβρέθηκε σαν τιμητικό άγημα μεταφέροντας τα όπλα και το προσωπικό φυλακτό του Καραϊσκάκη ο δε εκπρόσωπός τους κ. Νασόπουλος Γιάννης κατέθεσε και στεφάνι . Στεφάνι επίσης κατέθεσαν εκ’ μέρους της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας ο Γ.Γ. κ. Β. Αγραφιώτης και ο κ. Βάϊος Φασούλας πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων κ.Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων [ Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.].

Εκτός από την πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων ,όπως η κ. Βάσω Κοζιού του ΄΄ Απόλλωνα ,, Καρδίτσας , ο πρόεδρος του Συλλόγου Φύλων της Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Δομίνικος Βερίλης , ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ‘’ΓΟΜΦΟΙ,, Μουζακίου κ.κ. Δ. Γκαραβέλας και Δ. Σέμπρος , ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών κ. Β. Τσαντήλας ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι, ο κ. Χ. Γκαραβέλας του Συλλόγου της Οξυάς ,και ο πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Δήμου Μουζακίου κ. Νέστωρας Δουμανάς . Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής φιλόλογος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Ν. Βλάχος .