Πλήθος κόσμου στην ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 21:43

Φίλοι του Κάστανου από όλο το νομό μας, βρέθηκαν στον Ελληνόπουργο και απόλαυσαν την φιλοξενία του πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» και του προέδρου του Παύλου Σιούφα...

Παρόν έδωσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής κ. Άδωνης Γεωργιάδης

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι είναι οι φίλοι του κάστανου και του Ελληνόπυργου που παρευρίσκονται σε μια γιορτή θεσμό που ακούει στο όνομα, ‘ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ’, Περιχαρής ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» Παύλος Σιούφας, καλωσόρισε τον κόσμο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, μιας και η πλατεία πλέον δεν επαρκεί για να χωρέσει τόσος κόσμος.

Στον χώρο στήθηκε ειδική κατασκευή που προστάτευσε τον κόσμο από το κρύο και πιθανή βροχή, ενώ οι ετοιμασίες περιλάμβαναν μοσχάρι με μπλουγούρι, κρασί και άφθονα κάστανα. Ο Παύλος Σιούφας αναφέρθηκε στην ιστορία που έχει πλέον η καστανογιορτή, αλλά και σε αναπτυξιακά έργα που διεκδικεί το χωριό για την παραπέρα ανάπτυξή του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Παύλος Σιούφας, ανακοίνωσε ότι έγινε πρόταση στον Δήμο Μουζακίου να μετονομάσει την πλατεία σε “προέδρου Δημήτρη Σιούφα” για την μεγάλη του προσφορά στο χωριό.

Από επίσημες παρουσίες, διακρίναμε: 

Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και βουλευτή κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο, ιερείς του χωριού και της γύρω περιοχής, τον αντιδήμαρχο Μουζακίου κ. Βαίο Φροξυλιά, την δημοτική σύμβουλο κ. Σοφία Τόλια, τους π. Δημάρχους Κώστα Παπαλό, Βασίλη Τσαντήλα και Γιάννη Παπακώστα, τον πολιτευτή της ΝΔ κ. Σωτήρη Κουλοκτσή, τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Ευάγγελο Λέμα κ.λ.π.

Ακολούθησε γλέντι με ορχήστρα δημοτικής και λαϊκής μουσικής, ενώ παραδοσιακούς χορούς χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα της Καρδίτσας ‘ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ’.