Εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 12:18

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών προσκαλεί όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς την προσεχή Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00' μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ότε και όπου θα τελέσει με την δέουσα επισημότητα την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών συμπατριωτών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα (καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα (καταγόταν από το Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα).

Θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού, κ.κ. Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β'.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, θα ομιλήσει η φιλόλογος, κ. Νέλλη Παναγοπούλου-Τσαγανού και για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα θα ομιλήσει η εγγονή του και πρώην Υπουργός, κ. Ελισάβετ Παπαζώη.

Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχουν κληθεί να παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και όλα τα Καρδιτσιώτικα, Θεσσαλικά, Μικρασιατικά και Χιακά σωματεία.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων (π.χ. βροχόπτωση κλπ) η δέηση και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Λαζάρου του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση των στεφάνων στους τάφους των τιμωμένων προσώπων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο διοργανωτής Σύλλογος θα δεξιωθεί όσους παρευρεθούν σε παρακείμενη του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών καφετέρια.

Όποιος φορέας ή σύλλογος επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στους τάφους των τιμωμένων προσώπων ή επιθυμεί να αποστείλει τιμητικό χορευτικό άγημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει ο εκπρόσωπός του με τον διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών {210.3301370 – site: www.karditsiwtes.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}.