Σήμερα τρώμε κοφτή...

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 18:37

Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας έφτιαξε πουτίγκα (κοφτή) 100 μέτρων και μοίρασε γλυκιές ευχές σε όλη την Καρδίτσα.

Πάνω από 5000 συμπολίτες μας απόλαυσαν την εξαίσια γεύση της παραδοσιακής Καρδιτσιώτικης πουτίγκας που παρασκεύασαν 30 και πλέον Καρδιτσιώτες Ζαχαροπλάστες.

Ναι. Η μεγαλύτερη πουτίγκα στον κόσμο είναι γεγονός και παρασκευάστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Καρδίτσα από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παυσιλυπούπολης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο.

Πάνω από 30 Καρδιτσιώτες Ζαχαροπλάστες, έκαναν την προετοιμασία στα εργαστήριά τους και από το πρωί έστησαν τα τραπέζια και της λαμαρίνες με την βάση της πουτίγκας που στην συνέχεια περιέχυσαν με απολαυστική κρέμα. Φυσικά, από πάνω έπεσε μπόλικο καρύδι τριμένο και κανέλα για να γίνει ποιο νόστιμη και ομορφότερη.

Η εκδήλωση αυτή, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών.

Στον χώρο πέρα των επαγγελματιών ζαχαροπλαστών, βρέθηκαν και σπουδαστές ζαχαροπλαστικές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τη Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Γλύκο που σε δηλώσεις του συνεχάρη τον σύλλογο για την πρωτοβουλία του που δίνει κύρος στο επάγγελμα του παραδοσιακού ζαχαροπλάστη.

Με την σειρά του ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών της Καρδίτσας κ. Ιωάννης Κουφόπουλος που τόνισε ότι επιδίωξη των συναδέλφων του με αυτή την πρωτοβουλία είναι να αναδείξουν αφενός την τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, και αφετέρου το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής και των καταστημάτων τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι οικοδεσπότες, κ.κ. Φώτης Αλεξάκος – Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και Β'υρων Παππάς, πρόεδρος ΕΒΕ που έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ και ανάμεσά τους και σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που έκαναν ζωντανές συνδέσεις...

Την ίδια ώρα στην Παυσιλυπούπολη βρέθηκαν παιδιά σχολείων που παρακολουθούσαν το εγχείρημα, ενώ επισκέπτονταν και τα σπιτάκια που στήθηκαν για τις γιορτές.

Παρούσα και η μπάντα του μουσικού σχολείου που έπαιξε Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες.