Ήταν και πάλι εντυπωσιακοί

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 19:11

Εντυπωσιακή υπήρξε η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Η Χορωδία της πόλης μας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη ερμήνευσε ένα εξαιρετικά δύσκολο, διαχρονικό και εντυπωσιακό ρεπερτόριο, δίνοντας το στίγμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται για δεκαετίες στο χώρο της χορωδιακής μουσικής στην Καρδίτσα. Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας κάλυψε μια μεγάλη γκάμα εποχών, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, ανταποκρινόμενη άνετα στο ύφος και το ήθος της κάθε εποχής.

Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ το Σάββατο βράδυ 11 Φεβρουαρίου 2017 από κόσμο που ήρθε να απολαύσει μια καταπληκτική βραδιά χορωδιακής Μουσικής, με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων Χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Η Χορωδία της Καρδίτσας ξεχώρισε και έδειξε ότι δίκαια θεωρείται μια από τις πιο σοβαρές Χορωδίες κλασικής μουσικής.

Μια μαγευτική Χορωδιακή συναυλία πραγματοποιήθηκε στη πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δήμου Πυλαίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή μικτών και παιδικών χορωδιών.

Η 40μελής Μικτή Χορωδία Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη ερμήνευσε ένα ποικίλο πρόγραμμα αναγεννησιακής, κλασσικής και σύγχρονης μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων. Ερμήνευσε έργα των A.SCANDELLO , A.VIVALDI, G. VERDI, E . DI CAPUA όπως επίσης και την ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σε επεξεργασία Στ. Ευθυμιάδη και NEGRO SPIRITUAL.

Στο πιάνο συνόδευσε εξαιρετικά η καθηγήτρια Γιούλη Αγιώτη.

Η Χορωδία της πόλης μας αποθεώθηκε κυριολεκτικά από το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων ¨Σταύρος Κουγιουμτζής¨ του Δημαρχιακού Κέντρου Πανοράματος. Ο Δήμαρχος κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο. Επίσης παρευρέθησαν και πολλοί Καρδιτσιώτες καθώς και πολλοί άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, που ήλθαν ειδικά για να ακούσουν την Χορωδία της Καρδίτσας.