Ημερίδα για τον καρκίνο μαστού

Διοργανώνουν στις 11 Μάρτη φορείς της Καρδίτσας, με κύρια ομιλήτρια της συμπατριώτισσα μας Γυναικολόγο - Χειρουργό Μαστού κ. Χριστίνα Τσιώνου που θα αναπτύξει το θέμα, “Καρκίνος μαστού από την πρόληψη στη θεραπεία μια ολοκληρωμένη προσέγγιση”.

 

Τις τελευταίες εξελίξεις στον καρκίνου του μαστού, θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για τις γυναίκες, πραγματεύεται η ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μάρτη ώρα 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα, με τη σύμπραξη των φορέων, Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Καρδίτσας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Καρδίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Φίλων του νοσοκομείου και Σύλλογος Τριτέκνων νομού Καρδίτσας.

Η ημερίδα που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα έχει ως θέμα, “Καρκίνος μαστού από την πρόληψη στη θεραπεία μια ολοκληρωμένη προσέγγιση” και τα θέματα θα αναπτύξουν οι παρακάτω ομιλήτριες.

Χριστίνα Τσιώνου, Γυναικολόγος- Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Κλινικής Μαστού, Νοσοκομείου Μητέρα που θα αναπτύξει το θέμα, “Καρκίνος μαστού από την πρόληψη στη θεραπεία”.Θωμαΐς Οικονόμου, Πλαστικός Χειρουργός, Επανορθωτική Χειρουργική , Νοσοκομείου ΜητέραΦωτεινή Κωνσταντίνου, Κλινικός Βιολόγος, Διατροφολόγος, συνεργάτης Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείων Υγεία - Μητέρα

Σύντομα βιογραφικά


Χριστίνα Τσιώνου

Χειρουργός Μαστού


Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής ΑΠΘ.

Ακολούθησε ειδικότητα Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Η διδακτορική διατριβή έγινε στην διαδικασία μετατροπής του φυσιολογικού ενδομητρίου σε καρκινικό, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολούθησε μεταδιδακτορική εξειδίκευση στην πρόληψη-διάγνωση, χειρουργική και επικουρική θεραπεία των παθήσεων του μαστού στο Joint Center for Radiation Therapy (JCRT), Harvard Medical School, Boston, USA. Κατα την διάρκεια της εξειδίκευσης εργάστηκε στην μοριακή και κυτταρική βιολογία του καρκίνου μαστού και το ρολο της αγγειογένεσης και των φυσιολογικών ινοβλαστών στην μεταστατική συμπεριφορά του όγκου. Εκπαιδεύτηκε στην πρώιμη εντόπιση του καρκίνου μαστού με υπερηχογραφικό και μαστογραφικο έλεγχο και τις χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης παθήσεων μαστού και μασχάλης. Επίσης στην γενετική και κληρονομική επιβάρυνση και την μοριακή επιδημιολογία του καρκίνου μαστού, σε συνεργασία με εξειδικευμένους κλινικούς γενετιστές.

Από το 1994 δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, όμιλος Υγεία και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, άλλα και αργότερα κατά την παρακολούθηση.

Αν και η ειδικότητα της εστιάζεται στη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων μαστού, ενημερώνεται για όλο το φάσμα των συγκεκριμένων παθήσεων και συντονίζει τους θεραπευτικούς χειρισμούς, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες ογκολόγους παθολόγους και ακτινοθεραπευτές ογκολόγους.
Είναι Διευθύντρια Κλινικής μαστού του νοσοκομείου Μητέρα.Θωμαΐς Οικονόμου

Πλαστική χειρουργός


Γεννήθηκε στην Αθήνα, έμεινε για κάποιο διάστημα στην Καρδίτσα. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικότητα Πλαστικής χειρουργικής Νοσοκομείου Γεννηματάς. Εξειδίκευση στην Επανορθωτική Χειρουργική Πανεπιστήμιο Τορόντο του Καναδά. Δούλεψε σαν Επιμελήτρια Πλαστικής - επανορθωτικής στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποκαταστάσεις μαστού μετά από χειρουργική για καρκίνο.

Συνεργάτης Νοσοκομείου Μητέρα.

Φωτεινή Κωνσταντίνου

Κλινικός Βιολόγος

Η Φωτεινή-Τίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας τουUniversityof Guelph στο Τορόντο του Καναδά. Συνέχισε τις σπουδές της στο Canadian College of Naturopathic Medicine όπου και έλαβε τον τίτλο του Doctor of Naturopathic Medicine το 2003.

Από το 2006 ως το 2011 εκπαιδεύθηκε στην Φυσικοπαθητική Ογκολογία και είναι μία από τους 16 ειδικευμένους στην ογκολογία φυσικοπαθητικούς ιατρούς σε όλον τον Καναδά.

Από το 2015 διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα ως Κλινικός Βιολόγος βοηθώντας ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας (και ιδιαίτερα ογκολογικούς ασθενείς) να προσαρμόσουν το διατροφικό τους σχήμα, την λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους παράλληλα με την συμβατική θεραπεία, επιτυγχάνοντας την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

ΛΕΖΑΝΤΑ1

Η Χριστίνα Τσιώνου σε φωτογραφία από το Δημοτικό της περιόδου 1968-1969, μαζί με Στέλλα Χαρίτου, Άγα Πράντζου, Αθηνά Φούντα, Βάσω Καφαντάρη, Στέλιος Μπουντούρης, Δέσποινα Σινάνη, Πέτρος Βενέτης, Βασω Γκαβαρδινα, Λάμπρος Ντινόπουλος, Φωτεινή Μούρτου, Γιάννης Τσιπούρας, Μαρία Μήτσιου, Γιώργος Παππάς, Έλενα Κουλτούκη, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Αγορή Ζαφείρη, Σωτηρία Κοσπεντάρη, Σωτήρης Βαφειάδης, Ευγενία Φραντζεσκάκη, Λάμπρος Ζιάκανος, Στέλλα Παπαϊωάννου, Μυρτώ Μπουντούρη, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Ντίνα Καλλιώρα, Γιώργος Κατσιούλας, Νίκος Κόκκινος, Μάρθα Σαμαρά, Παναγιώτης Πυργιώτης, Βασίλης Ανυφαντής, Σούλα Μητσιάκη, Μαρίνα Τζήμα, Σεραφείμ Μαντζιαφός, Κώστας Γεροντόπουλος, Λαμπρινή Τζήμα, Θωμάς Μουντζούρης, Θανάσης Μαυρογιάννης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Μάκης Γκίτσας, Γιαννούλα Μέλλιου, Νίκος Κόγιας, Μαρία Τζαβέλλα, Χρήστος Ζούκας, Μελίνα Τσιμάκη, Ηλίας Μπάρκας, Παυλίνα Κονταξή, Βαγγελιώ Παπαστάθη και Κατερίνα Τσουφλιά. Η Χριστίνα Τσιώνου είναι στην πρώτη σειρά η τρίτη από αριστερά...

Η Χριστίνα Τσιώνου με τον επίσης Καρδιτσιώτη σύζυγό της, γυναικολόγο Δημήτρη Μιναρετζή.