Καρδιτσιώτης παρέδωσε πορτοφόλι

ΒΡΗΚΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ...

Που και που διαβάζουμε στον τύπο ειδήσεις όπως η παραπάνω και οι οποίες μας δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας αφού στη σημερινή συγκυρία έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και αξία.

Οι αντιδράσεις των αναγνωστών διαφορετικές αφού έχουν σχέση με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός. Ο συνήθης σχολιασμός μεταξύ άλλων είναι:

  • Μπράβο στον άνθρωπο. Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα.

  • Βλακεία έκανε. Ας πρόσεχε ο παθών. Και άλλα τα τέτοια.

Φυσικά τα λόγια απέχουν πολύ από τα έργα. Άλλο να το ζεις (είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη) κι άλλο να το σχολιάζεις εκ του ασφαλούς.

Στη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, ήμουνα τυχερός, γιατί ο άνθρωπος που βρήκε το πορτοφόλι με το περιεχόμενό του το παρέδωσε άμεσα στην αστυνομία. Και όχι μόνον αυτό. Φρόντισε, αν και δεν υπήρχαν αρκετά προσωπικά μου στοιχεία στο περιεχόμενό του, ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Καρδίτσας, να ενημερωθώ άμεσα από την υπηρεσία του.

Πρόκειται για τον συμπολίτη μας κ. Τσιαλούκη Χρήστο του Ηλία υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Καρδίτσας και μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Αν και ο ίδιος ήταν αρνητικός και έφερε αντιρρήσεις για την δημοσιοποίηση της ταυτότητας του και του περιστατικού, προσωπικά θεώρησα σκόπιμο και χρήσιμο να κάνω το παρόν δημοσίευμα, πρώτα πρώτα για να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπολίτη μας, να τον επαινέσω για την πράξη του, πολύ δε περισσότερο να τον φέρω ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία, η ενέργεια του κ. Τσιαλούκη αποκτά μεγαλύτερη αξία, σημασία και ειδικό βάρος.

Κ.Γ.