Ημέρα Αλληλεγγύης...

Η Πέμπτη 17 Μαΐου για την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καρδίτσας.

Αιρετοί και υπάλληλοι των υπηρεσιών και των δομών των δύο φορέων της Αυτοδιοίκησης θα προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Κοινό κάλεσμα σε αιρετούς και εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καρδίτσας να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν πλαισιωμένοι από την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ευαγ. Διαμαντή και τα υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης και μέλη της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.κ. Κατ. Καφαντάρη και Φουλ. Γκαραγκούνη.

Για το σκοπό αυτό ορίστηκε η Πέμπτη 17/5 ως “ Ημέρα Αλληλεγγύης” στους δύο φορείς και την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι των δύο φορέων, αλλά και οι αιρετοί καλούνται να προσέρθουν στους χώρους εργασίας τους φέρνοντας μαζί τους τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής που θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και μέσω αυτού στις 43 οικογένειες που είναι ωφελούμενες της δομής

“Σ' αυτή τηδύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία οφείλουμε να σταθούμε ως άτομα και ως κοινωνία στο πλευρό των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στερούμενοι βασικών ειδών για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ο Δήμος Καρδίτσας με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ομάδα έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας, συνδιοργανώνουν από κοινού για δεύτερη συνεχή χρονιά «Ημέρα Αλληλεγγύης» με σκοπό την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας, το οποίο κάθε μήνα βοηθά οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής μας με είδη πρώτης ανάγκης .

'Ετσι την Πέμπτη 18/05/17 καλούμαστε όλοι αιρετοί και εργαζόμενοι των υπηρεσιών και των δομών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας να προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής.

Σε επίπεδο Δήμου τα είδη θα συγκεντρωθούν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλώ τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζομένους του Δήμου να συμμετάσχουν στην δράση αυτή, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας για να στηρίξουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και μέσω αυτού συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.” τόνισε εισηγητικά ο κ. Αλεξάκος

“ Ζούμε σε μια εποχή ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπου τα όρια της φτώχειας έχουν ξεπεραστεί από πολλούς συμπολίτες. Έχουμε χρέος να αποδείξουμε έμπρακτα οτι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ως Καρδιτσιώτες έχουμε αποδείξει οτι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και είμαι βέβαιος οτι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Η σύμπραξη του πρώτου και του δευτέρου βαθμού Αυτοδιοίκησης στέλνει ένα μήνυμα προς όλους οτι συνεργαζόμενοι και ενωμένοι μπορούμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης και να σταθούμε στο πλευρό των ασθενέστερων οικονομικά συνανθώπων μας”τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάκος.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Μέριμνας του Δήμου κ. Κατ. Καφαντάρη εκ μέρους της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαρίστησε τον κ.Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο για την στήριξή τους και εξάφρασε την άποψη οτι αυτή θα είναι αναγκαία και τα επόμενα χρόνια καθώς τα κοινωνικά προβλήματα διαρκώς οξύνονται.