Ε65: Αύγουστο και βλέπουμε...

Μετά τον Μάρτιο που έφυγε, τώρα μας λένε ότι ο Ε65 μέχρι Ξυνιάδα θα δοθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, αλλά και πάλι θα πέσουν έξω...

Τις μέρες, σύσσωμα τα ΜΜΕ της Καρδίτσας, κατανάλωσαν για μια ακόμη φορά την μασημένη τροφή της κυβέρνησης που διασώθηκε μέσω της ιστοσελίδας ypodomes.com. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τον Ιούνιο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τελικά ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρική Οδό, η αλλιώς Ε65. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Να θυμίσουμε ότι οι εξαγγελίες του υπουργού υποδομών κ. Σπρίντζη ότι ο δρόμος θα παραδοθεί στα τέλη Μαρτίου, έπεσαν δραματικά έξω.

Μας έλεγαν ότι πριν το Πάσχα θα γίνουν τα εγκαίνια του δρόμου και μάλιστα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τα εγκαίνια μετατέθηκαν για μετά το Πάσχα και είχαν σκοπό να κόψουν κορδέλα στο κομμάτι Τρίκαλα – Ανάβρα. Τελικά, κατάλαβαν ότι θα ήταν το φιάσκο του αιώνα και ματαίωσαν τα εγκαίνια.

Τώρα, διασπείρουν πληροφορίες ότι ο δρόμος θα δοθεί τον Ιούνιο. Τους λέμε ότι θα πέσουν και πάλι έξω, αν και τώρα μιλάμε για μικρή καθυστέρηση.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ypodomes.com

Τον Ιούνιο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τελικά ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρική Οδό, η αλλιώς Ε65. Στο κατασκευαστικό όλα πάνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΕΡΝΑ στο ypodomes.com τον επόμενο μήνα, όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να λειτουργήσει στο σύνολο του ο Ε65 από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα.

Ο μήκους 80 χλμ αυτοκινητόδρομος όμως θα πρέπει να λύσει, πριν δοθεί στην κυκλοφορία ένα γόρδιο δεσμό, που δεν είναι άλλος από τις γνωστές απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes, υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο προκαλεί πονοκέφαλο στο πως θα ξεπεραστεί, καθώς υπάρχει μία απαλλοτρίωση που δεν είναι πάνω στον αυτοκινητόδρομο αλλά στον συνδετήριο δρόμο μεταξύ του Ε65 και του τοπικού δικτύου στην περιοχή της Ξυνιάδας.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει εκδικαστεί η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί η απόφαση, ενώ θα χρειαστεί και επιπλέον ένας μήνας μέχρι να καθαρογραφεί (όπως άλλωστε συνηθίζεται), γεγονός που επιτείνει την καθυστέρηση, καθώς θα έχουμε τον αυτοκινητόδρομο έτοιμο αλλά λόγω της απαλλοτρίωσης δεν θα είναι προσβάσιμος.

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί μία γρήγορη λύση, όμως ακόμα και αν αυτό γίνει, αποτελεί ερώτημα το πότε θα μπορέσει να πάρει το ακίνητο ο παραχωρησιούχος, πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να το ετοιμάσει, προκειμένου να γίνει λειτουργική σύνδεση του υπάρχοντος δικτύου με τον αυτοκινητόδρομο του Ε65 μέσω του συνδετήριου δρόμου.

Γιατί θα πέσουν έξω...

Τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν αυτούσια το δημοσίευμα, αλλά δεν έκαναν τον κόπο να διασταυρώσουν τις πληροφορίες. Ιδού λοιπόν η αλήθεια για το πότε θα λειτουργήσει το κομμάτι Τρίκαλα – Ξυνιάδα του Ε65.

Αρχικά να ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η γέφυρα πριν την Καϊτσα που έκοβε τον δρόμο στη μέση. Σήμερα όμως υπάρχου τα παρακάτω προβλήματα.

1ον Ο χειμώνας έβγαλε προβλήματα στο οδόστρωμα στην περιοχή κοντά στον Άγιο Στέφανο που η κατασκευάστρια εταιρεία τρέχει να επισκευάσει.

2ον Ο δρόμος θα φτάσει μεν στην πεδιάδα της Ξυνιάδας, αλλά απαιτείται ένας συνδετήριος δρόμος που θα ενώνει την κατάληξη του νέου δρόμου με τον υφιστάμενο. Μιλάμε για μια απόσταση 11 χιλιομέτρων που θα πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργεί μέχρι το 2021 που προβλέπεται να δοθεί όλος ο δρόμος μέχρι τη Λαμία.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά, ο δρόμος δεν πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία. Πληροφορίες από την εταιρεία μιλάνε για παράδοση του δρόμου μέσα στον Αύγουστο. Υπάρχουν όμως εταιρεία και άλλες φωνές που αναφέρουν ότι θα δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, τότε ίσως δεν φτάσει ο χρόνος να ολοκληρωθεί η συνδετήρια οδός, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος ο δρόμος μετά τον ερχόμενο χειμώνα. Δηλαδή, ένα χρόνο αργότερα από τότε που μας έλεγε ο υπουργός υποδομών.

Η νέα πρόβλεψη λοιπόν, μιλάει για Αύγουστο και σε καμία περίπτωση τον Ιούνιο. Αυτή είναι η αλήθεια...