Ένταση και φωνασκίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με την προσπάθεια να χωρισθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε βόρειοι και Νότιοι και να πάρουν θέση αν είναι με την Ερασιτεχνική Αναγέννηση ή με την ΕΠΣΚ, με αφορμή τον αθλητικό χώρο στην περιοχή Αγίου Νικολάου.

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με την προσπάθεια να χωρισθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε βόρειοι και Νότιοι και να πάρουν θέση αν είναι με την Ερασιτεχνική Αναγέννηση ή με την ΕΠΣΚ, με αφορμή τον αθλητικό χώρο στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Το θέμα που εισήχθη για συζήτηση αφορούσε την αίτηση της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης για να της παραχωρηθεί ο χώρος στην περιοχή Αγίου Νικολάου για να φτιάξει γήπεδα, χώρος όμως που με συμβόλαιο ανήκει μέχρι το 2023 στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.

Η πρόταση της ερασιτεχνικής Αναγέννησης, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο κ. Γ. Κατσίκη, ήταν να παραχωρηθεί η έκταση στην Αναγέννηση για να κατασκευάσει σύγχρονο αθλητικό κέντρο και στη συνέχεια να γίνει συνεννόηση με την ΕΠΣΚ, για την εξυπηρέτηση των δικών της υποχρεώσεων.

Τα χρήματα για την κατασκευή που θα είναι κοντά στις 500 χιλιάδες ευρώ θα διατίθεντο από την περιφέρεια μετά από προφορική δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλης Τσιάκου

Από την συζήτηση που έγινε, προέκυψε ότι Αναγέννηση και ΕΠΣΚ δεν έχουν την παραμικρή επικοινωνία και θα έπρεπε ο δήμος να γίνει ο διαμεσολαβητής για να τα βρουν οι δύο πλευρές.

Ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε ότι αν ο δήμος πάει να πάρει με το έτσι θέλω την έκταση από την ΕΠΣΚ που παραχωρήθηκε με συμβόλαιο το 2003 και για 20 χρόνια, η διοίκησης της ΕΠΣΚ έχει τονίσει ξεκάθαρα ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Τα δικαστήρια θα κρατήσουν από 3-5 χρόνια και έτσι υπό την θητεία του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα έχει δοθεί λύση.

Τελικά, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, επικράτησε η πρόταση του Δημάρχου κ. Φ. Αλεξάκου, ο οποίος πρότεινε την ολοκλήρωση των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣΚ στον Άγιο Νικόλαο και ακολούθως ΕΠΣΚ και Αναγέννηση να βρουν μια συμβιβαστική φόρμουλα χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων από την ΕΠΣΚ και παραχώρηση στην Αναγέννηση.

Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο που κάποιοι με το έτσι θέλω, έβαλαν τους Δημοτικούς Συμβούλους ανάμεσα στην ΕΠΣΚ και την Αναγέννηση και πιεστικά τους ζητούσαν να πάρουν θέση αν είναι με την μια ή την άλλη πλευρά.