Τρεις φορές παράνομος!!!

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 19:24

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ρίχνει φως στην υπόθεση του Καρδιτσιώτη εκπαιδευτικού και πλέον αποδεικνύεται και με έγγραφα ότι και στα τρία πτυχία που απέκτησε, παράλληλα φοιτούσε και σε άλλη σχολή, κάτι που απαγορεύεται με ποινή ακύρωσης των τίτλων.

Πήρε πτυχία από την Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Βρέθηκε ψεύτικη υπεύθυνη δήλωση που είχε υποβάλει το 1985 και δήλωνε ότι δεν φοιτεί σε άλλη σχολή του εσωτερικού ή του εξωτερικού...

Στο φύλλο της Κυριακής 24 Ιουνίου 2017, Η ΑΛΗΘΕΙΑ είχε φέρει στο φως μια υπόθεση που αφορούσε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Καρδίτσας και φέρεται να έχει αποκτήσει τρία πτυχία σε πέντε μόλις χρόνια!!! Αναφέραμε ακόμη ότι σε δύο εξ αυτών, αποδεικνύεται ότι φοιτούσε παράλληλα κάτι που απαγορεύεται από το νόμο. Στη συνέχεια, ο ίδιος άνθρωπος έγινε δύο φορές διευθυντής και με τα μόρια αυτών των πτυχίων ξεπέρασε άλλους συναδέλφους του, αλλά την τρίτη φορά που έκανε αίτηση αποκαλύφθηκε το πρόβλημα.

Στο διάστημα αυτό μάλιστα, αποδείχθηκε ότι παράλληλη φοίτηση είχε και στα τρία πτυχία που απέκτησε παρά το γεγονός ότι νόμος το απαγορεύει ρητώς.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω εκπαιδευτικός φοίτησε και έλαβε πτυχία από τις παρακάτω σχολές.

Την περίοδο 1983-1985 στην Σχολή νηπιαγωγών Καρδίτσας.

Την περίοδο 1985-1986 στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 1984-1988 στο Τμήμα Φυσικής αγωγής και αθλητισμού στην Θεσσαλονίκης.

Από τις σχολές αυτές απέκτησε τρία πτυχία που στην συνέχεια με αυτό της παιδαγωγικής ακαδημίας Θεσσαλονίκης εισήχθη στο δημόσιο όπου υπηρετεί ως δάσκαλος, ενώ έκανε χρήση των υπολοίπων για να αποκτά μόρια με τα οποία ξεπερνούσε με προσόντα άλλους συναδέλφους του και δίνονταν διευθυντής σε σχολεία του νομού Καρδίτσας.

Όταν όμως έγινε ερώτημα από την διεύθυνση εκπαίδευσης Καρδίτσας προς το υπουργείο, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοίτησε ο εκπαιδευτικός, αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότερα.

Τι λέει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ιδού λοιπόν τι αναφέρει έγγραφο που έστειλε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας και βγάζει νέο λαβράκι για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός γράφτηκε αρχικά στις 1-10-1984 στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και στην συνέχεια στις 8-1-1985 μεταγράφηκε στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λόγω αδελφού φοιτητή στην ίδια πόλη.

Όμως, στον ατομικό του φάκελο υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105/1969 που έγινε από τον ίδιο προς το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που αναφέρει ότι δεν φοιτά σε άλλη σχολή του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Ο εκπαιδευτικός, πήρε τελικά πτυχίο από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στις 10-10-1988.

Υπάρχει συγκάλυψη και στις τρεις σχολές.

Από το παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένο εκπαιδευτικός και στις τρεις σχολές που φοιτούσε, είχε παράλληλη φοίτηση και σε άλλη σχολή.

Το 1983 έως 1985 φοιτούσε στην Σχολή νηπιαγωγών Καρδίτσας.

Το 1984 έδωσε ξανά γενικές εξετάσεις και εισήχθη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Εκεί όμως όταν πήγε να εγγραφεί κλήθηκε να κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν φοιτά σε άλλη σχολή την οποία έκανε, αλλά δεν διαγράφηκε από την σχολή νηπιαγωγών Καρδίτσας ως είχε υποχρέωση. Εδώ είναι η πρώτη συγκάλυψη των πτυχίων.

Ακολούθως, αφού πήρε το αποδεικτικό (πτυχίο) από την σχολή νηπιαγωγών Καρδίτσας έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και μπήκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Αυτό έγινε το 1985. Έτσι, φοιτούσε ξανά σε δύο σχολές ταυτόχρονα και μάλιστα στην ίδια πόλη μιας και πήρε μεταγραφή από την Κομοτηνή στην Θεσσαλονίκη.

Από το 1985 μέχρι και τις 17-10-1986 που πήρε το πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, φοιτούσε ταυτόχρονα και στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ από το οποίο αποφοίτησε στις στις 10-10-1988.

Δηλαδή, ο άνθρωπος αυτός από τον Οκτώβριο του 1983 μέχρι τον Οκτώβριο του 1988, πήρε τρία πτυχία εκμεταλλευόμενος την άθλια οργάνωση του κράτους και κάνοντας ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις που όμως για κακή του τύχη, υπάρχουν ακόμη στα ιδρύματα.

Κανονικά, ποτέ δεν θα μπορούσε στην Ελλάδα να πάρει σε τέτοιο χρονικά διάστημα τρία πτυχία. Θα έπρεπε αν όλα πήγαιναν καλά, μετά το πτυχίο από την Καρδίτσα, να εγγραφεί με κατατακτήριες σε δεύτερη σχολή και μετά το τέλος αυτής, να ζητήσει εγγραφή σε άλλη σχολή.

Με δεδομένο ότι όσοι επιχείρησαν κάτι τέτοιο, μεσολαβεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν δεκτοί από άλλη σχολή, για να λάβει κάποιος νόμιμα αυτά τα τρία πτυχία θα έπρεπε να περάσουν όχι πέντε, αλλά από 12 έως 15 χρόνια.

Άκυρα και τα τρία πτυχία

Κανονικά, βάση του νόμου και τα τρία πτυχία του είναι άκυρα μιας και ο νόμος είναι σαφής, κάτι που αναφέρει σε έγγραφό του και το υπουργείο παιδείας μετά από σχετική ερώτηση.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “φοιτητές ή σπουδαστές σχολών ή τμημάτων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής, που μετά από συμμετοχή τους σε γενικές εξετάσεις εισάγονται σε άλλη σχολή ή τμήμα σχολής, δεν μπορούν να εγγραφούν στη νέα σχολή εάν προηγουμένως δεν διαγραφούν με αίτησή τους από την σχολή που είναι ήδη γραμμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγραφή τους είναι άκυρη. Από την ανωτέρω διάταξη προκύπτει η υποχρέωση διαγραφής από τη σχολή που ήδη φοιτά ο φοιτητής και η κύρωση της ακυρότητας της εγγραφής στη νέα σχολή σε περίπτωση που δεν διαγραφεί”.

Είναι λοιπόν σαφές ότι τα πτυχία αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο και πρέπει η διοίκηση να λάβει μέτρα και να προχωρήσει στην ακύρωση των πτυχίων.

Παραγραφή του αδικήματος...

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή παρήλθαν 20 χρόνια από την ημερομηνία που έγιναν οι υπεύθυνες δηλώσεις, ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διωχθεί για την ψευδή βεβαίωση του νόμου 105. Από την άλλη όμως, τα ιδρύματα που εξαπατήθηκαν έχουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν τους τίτλους σπουδών. Η παραγραφή μπορεί να ισχύει για την ποινική δίωξη, αλλά η διοικητική ισχύει κανονικά.

Είναι γνωστό ότι το δημόσιο απέλυσε δημοσίους υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών, αν και είχαν περάσει τα 20 χρόνια. Η παράνομη κτήση εντός πτυχίου όταν αυτό γίνεται χρήση στα επόμενα χρόνια, καθιστά το αδίκημα διαρκές.

Έπαιρνε και θέση διευθυντή.

Αρχικά ο εκπαιδευτικός μπήκε στο δημόσιο με το πτυχίο του δασκάλου που απέκτησε ενώ φοιτούσε παράνομα και στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Επίσης, τα τρία τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, έκανε αίτηση και έγινε διευθυντής σχολείου κάνοντας χρήση το πτυχίο της σχολής νηπιαγωγών και του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης τα οποία απέκτησε ενώ παράλληλα φοιτούσε και σε άλλη σχολή. Με τα μόρια αυτά, προσπέρασε άλλους συναδέλφους του και κέρδισε την θέση του διευθυντής που δεν θα δικαιούνταν διαφορετικά. Από αυτό επωφελήθηκε διοικητικά και οικονομικά.

Διεκδικεί θέση διευθυντή...

Σήμερα, διεκδικεί ξανά θέση διευθυντή και βρίσκεται στον πίνακα επιλογής που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Άραγε, ποια είναι η θέση της επιτροπής επιλογής διευθυντών επί αυτού του θέματος; Γνωρίζουν σίγουρα το θέμα μιας και είναι γνωστό ευρέως στους εκπαιδευτικούς κύκλους και όχι μόνο. Τι θα κάνει επί του θέματος η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης;

Το λόγο έχει η εισαγγελία

Φυσικά, τον τελευταίο λόγο έχει και η εισαγγελία Καρδίτσας που μόνο από τα δημοσιεύματα θα έπρεπε εδώ και καιρό να διατάξει προανάκριση για το θέμα και να διερευνήσει το σοβαρό αυτή ζήτημα.

Έλεγχος σε όλους...

Φυσικά, παρόμοιος έλεγχος θα πρέπει να γίνει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που προσκομίζουν στο δημόσιο παραπάνω από έναν τίτλο σπουδών. Φυσικά, όποιοι συλλαμβάνονται να έχουν κάνει παρανομίες θα πρέπει να εκδιώκονται αμέσως από το δημόσιον και όχι να επιβραβεύονται με θέσεις διευθυντών και από πάνω.

Οι άλλοι είναι κορόιδα;

Άραγε, αν δεν τιμωρηθούν όσοι έχουν διαπράξει παρανομίες, Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει το κράτος στους πολίτες; Απλά ότι όσοι πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι, είναι απλά, ΚΟΡΟΙΔΑ!!!