Σκουπιδαριό στην πλαζ μετά την συναυλία

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 15:20

Τα 2500 άτομα που βρέθηκαν στην Πλάζ Πεζούλας για να παρακολουθήσουν την συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, άφησαν πίσω τους πολλά σκουπίδια. Ο δήμος λίμνης Πλαστήρα όμως ξέχασε να καθαρίσει το χώρο...

Πάνω από 2500 άτομα κατέκλυσαν την Πέμπτη 10 Αυγούστου την Πλαζ Πεζούλας για να παρακολουθήσουν την συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λιμνών 2017.

Επόμενο ήταν οι άνθρωποι αυτοί να αφήσουν πίσω τους πολλά σκουπίδια, αλλά το πλέον αναμενόμενα θα ήταν, πρωί – πρωί της Παρασκευής, ο δήμος λίμνης Πλαστήρα να καθαρίσει το χώρο.

Πληροφορηθήκαμε ότι η δέσμευση του δήμου ήταν ότι θα πήγαινε άτομα που έχουν προσληφθεί με τα 8μηνα ως εργάτες για να καθαρίσουν το χώρο. Αυτό όμως δεν έγινε και οι πολίτες που επισκέφτηκαν την Πλάζ και ήταν πάρα πολλοί, άρχισαν να διαμαρτύρονται στον επιχειρηματία που μισθώνει το χώρο. Αφού δόθηκαν οι εξηγήσεις ότι ο καθαρισμός του χώρου είναι υποχρέωση του Δήμου, ανέλαβε η επιχείρηση τον καθαρισμό. Έτσι, οι υπάλληλοι της πλάζ, άφησαν τον δίσκο και έπιασαν το καρότσι, μιας και η ώρα πλησίαζε τις 12 το μεσημέρι και πλέον δεν υπήρχε ελπίδα να καθαρίσει ο δήμος το χώρο.

Η εικόνες μιλάνε μόνες τους και είναι κρίμα που ο δήμος συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Ο δήμαρχος πήγε στην συναυλία, έβγαλε ένα λογύδριο μερί πολιτισμού και νόμισε ότι εκεί τελείωσε και η αποστολή του. Ως δάσκαλος όμως θα έπρεπε να ξέρει ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο η μουσική και το θέατρο, αλλά κυρίως η καθαριότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Αυτά όμως για τον δήμαρχο είναι ψιλά γράμματα...

Γιώργος Αμβροσίου