Υποψηφιότητα Δ. Τσιαντή με την ΝΔ;

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 14:22

Την Περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σε ρεπορτάζ της με τίτλο, Ανατροπές στα ψηφοδέλτια ΝΔ: Με εντολή Μητσοτάκη σκανάρουν υποψηφίους, δημοσίευσε μια λίστα με φερόμενους ως υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η ΝΔ φιλοδοξεί να καταστήσει σημείο αναφοράς για την επιστροφή της στην εξουσία και στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυµώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών. Το µεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε το προηγούµενο διάστηµα από τους παλαιοτέρους αλλά και από αρκετά πρωτοεµφανιζόµενα στελέχη αναφορικά µε την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος όχι µόνο παραµένει ζωντανό αλλά και αυξάνεται συνεχώς µε γεωµετρική πρόοδο. Βασική αιτία, βεβαίως, του φαινοµένου αυτού είναι η πορεία εµφατικής νίκης που διαγράφει η Ν∆, σύµφωνα µε όλες τις δηµοσκοπήσεις, και η οποία αποτελεί εκ προοιµίου σηµαντικό κίνητρο για πολλούς προκειµένου να ριχτούν στη µάχη του σταυρού. Ταυτόχρονα, αρκετοί νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές που σχεδίαζαν να παραδώσουν την πολιτική τους παρακαταθήκη στα τέκνα τους είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί (σ.σ. µετά την υπόθεση Τραγάκη), καθώς και προβληµατισµένοι για το τι µέλλει γενέσθαι.

Το ρεπορτάζ για την Καρδίτσα αναφέρει: Στην Καρδίτσα ως πιθανοί ανταγωνιστές του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και των πρώην βουλευτών Ασ. Σκόνδρα και Γ. Αναγνωστόπουλου, υιού του Θεόδωρου, παίζουν ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Σωτήρης Κουλοκτσής, η Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών Κώστας Κουσάης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης, ο Φώτης Βρέκος από την ΟΝΝΕΔ και οι δήμαρχοι Μουζακίου και Πλαστήρα, Γ. Κωτσός και Δ. Τσιαντής αντίστοιχα. Αίνιγμα συνιστά ο υιός του Γιώργου Σιούφα, Παύλος, αλλά και οι προθέσεις τόσο του στελέχους της ΝΔ Κ. Πάσχου όσο και του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Στέφανου Κατσάρα.

Πόση δόση αλήθεια έχουν όμως όλα αυτά; Αν λάβει κανείς υπ' όψιν του τα αναφερόμενα στην Καρδίτσα, τότε δείχνει ότι το δημοσίευμα δεν είναι τίποτε άλλο από αράδιασμα υποψηφίων. Το δημοσίευμα κάνει ένα μεγάλο φάουλ. Εμφανίζει τον Παύλο Σιούφα ως γιο του Γιώργου Σιούφα! Είναι δυνατόν ένας έγκυρος ρεπόρτερ να κάνει ένα τόσο χοντρό λάθος; Ακόμη και οι πέτρες ξέρουν ότι ο Παύλος και ο Γιώργος Σιούφας είναι θείος και ανηψιός. Ο Γιώργος Σιούφας είναι γιος του Δημήτρη Σιούφα που είναι ξαδέλφια με τον Παύλο. Επίσης, όλοι ξέρουν ότι Παύλος έχει διατελέσει βουλευτής Καρδίτσας; Σαν να λέμε, μπέρδεψαν τα μπούτια τους.

Πάμε τώρα στους φερόμενους ως υποψήφιους από την κεντροριστερά όπου αναφέρονται τα ονόματα του Δημήτρη Τσιαντή και του Στέφανου Κατσάρα. Ο Δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα λέει δεξιά και αριστερά ότι έχει πρόταση από την ΝΔ, με σκοπό να ανεβάσει τος μετοχές του στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί στην θέση του δημάρχου. Μάλιστα, έκανε και δήλωση ότι αυτός δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά αυτές είναι επιθυμίες κομμάτων. Τι λες βρε παιδί μου; Ενώ του δίνεται η δυνατότητα να είναι υποψήφιος βουλευτής και αν εκλεγεί, να έχει την δυνατότητα να “σώσει” τον τόπο, αυτός επιμένει να θέλει να “σώσει” τους πολίτες του δήμου λίμνης Πλαστήρα. Τους υπόλοιπους δεν τους λυπάται; Εδώ όμως ο λαός λέει, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Κάθε τόσο κάνει κινήσεις απόγνωσης. Την μία ευχαριστεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη χορεύει τον Γρίβα, την τρίτη φλερτάρει με την ΝΔ και σε λίγες μέρες θα στηθεί πρώτος – πρώτος σε εκδηλώσεις των υποψηφίων για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Τελικά, θα τους χάσει όλους...

Οι αντιδράσεις πλέον στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα είναι τεράστιες και όλοι του λένε ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης. Τα 25 χρόνια από κοινοτάρχης Μορφοβουνίου, δήμαρχος Πλαστήρα και στην συνέχεια στον ενιαίο δήμο λίμνης Πλαστήρα, είναι πάρα πολλά και πλέον η φθορά είναι ανεξίτηλη. Κάνει λοιπόν μια απέλπιδα προσπάθεια να προσεγγίσει ψηφοφόρους από την ΝΔ, μιας και οι ψηφοφόροι της κεντροαριστερά του γυρίζουν μαζικά την πλάτη. Ούτε όμως εκεί τα καταφέρνει και τελικά επικαλείται δήθεν σχέσεις του με επικοινωνιολόγους που τον προωθούν για να είναι υποψήφιος, θέλοντας να φτιάξει το ίματζ του περιζήτητου. Δήμαρχο όμως θα βγάλουν οι ψηφοφόροι στον δήμο λίμνης Πλαστήρα και όχι οι επικοινωνιολόγοι της Αθήνας... Αυτό, αρχίζει να τα καταλαβαίνει πλέον ο υπερτιμημένος και λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι όλοι οι δημότες είναι μαζί του! Τους ψηφοφόρους τους ρώτησε;

Τέλος, γνωρίζουμε όλοι αλλά και ο ίδιος, ότι τα κόμματα εξουσίας δεν δίνουν στη φόρα ονόματα χωρίς να έχουν γίνει προηγούμενες συζητήσεις. Ο λαός μας λέει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

Πάμε τώρα στον Στέφανο Κατσάρα. Κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές, ακούμε το όνομα του γιατρούς που κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, ότι θα είναι υποψήφιος με διάφορα κόμματα. Πριν μερικά χρόνια κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Στην συνέχεια ακούστηκε το όνομά του για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και τώρα για την ΝΔ. Επί της ουσίας όμως δεν υφίσταται θέμα υποψηφιότητά του με την ΝΔ, κάτι που το τονίζουν σε όλους τους τόνους συγγενικά του πρόσωπα.