Χωρίς ΑΤΜ η περιοχή της Λίμνη Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 20:04

Ενώ ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα καταθέτει τα διαθέσιμα του στην Εθνική Τράπεζα με την δέσμευση τοποθέτησης μηχανήματος, αντί να τα έχει στην συνεταιριστική στηρίζοντας την τοπική αγορά...

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει την Λίμνη Πλαστήρα. Μια τουριστική περιοχή που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, στερείται μηχανήματος ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ).

Το θέμα έθεσε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Αντωνίου στα πλαίσια της συζήτησης για την μεταφορά των διαθεσίμων στην τράπεζα της Ελλάδας. Ο δήμαρχος κ. Δήμήτρης Τσιαντής είχε δεσμευθεί στο παρελθόν ότι η Εθνική Τράπεζα θα τοποθετούσε σχετικό μηχάνημα και σε αντάλλαγμα ο δήμος είχε της καταθέσεις του εκεί. Ο κ. Αντωνίου από την εποχή που ήταν πρόεδρος του επιμελητηρίου είχε έρθει σε επαφή με την συνεταιριστική τράπεζα για να τοποθετήσει μηχάνημα στα Καλύβια Πεζούλας, αλλά ο δήμαρχος δεν το δέχθηκε λέγοντας ότι το είχε κανονίσει με την Εθνική Τράπεζα. Τελικά όμως δεν μπήκε το μηχάνημα, αλλά τα χρήματα του δήμου παραμένουν στην Εθνική, ενώ αν τα χρήματα ήταν ήταν στην συνεταιριστική τράπεζα θα στήριζε και την τοπική αγορά.

Τα χρόνια όμως περνούν και οι τουρίστες και οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ενός σημαντικού εργαλείου, διότι μέσω των ΑΤΜ γίνονται πολλές εργασίες και όχι μόνο ανάληψη μετρητών. Πληρώνονται λογαριασμοί, ενώ μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν και τις καταθέσεις τους για να μην τρέχουν στην Καρδίτσα.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθών υπήρχε ΑΤΜ στην περιοχή και συγκεκριμένα στα Καλύβια Πεζούλας (αρτοποιείο Χαντζόπουλου). Αυτό τοποθετήθηκε επί δημαρχίας του κ. Φώτη Παπαντώνη από την Τράπεζα Κύπρου, διευθυντής της οποίας ήταν ο κ. Τάσος Κωσταράς από το Κρυονέρι. Μετά όμως το κλείσιμο της τράπεζας απομακρύνθηκε και το μηχάνημα.

Από τότε η περιοχή μένει ακάλυπτη τραπεζικά και οι ταλαιπωρία κυρίων των τουριστών είναι τεράστια.

Φυσικά, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Τσιαντής, δεν μπόρεσαν να λύσουν ένα ακόμη από τα πολλά άλυτα προβλήματα της περιοχής...