Εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις εκλογές του Επιμελητηρίου

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 09:10

Οι εκλογές του επιμελητηρίου Καρδίτσας πέρασαν στην ιστορία και ο επιχειρηματικός κόσμος της Καρδίτσας γύρισε την πλάτη στον θεσμό. Οι μόλις 1566 που πήγαν και ψήφισαν αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και οι υπόλοιποι με την αποχή τους, έδωσαν το μήνυμα ότι θέλουν κάτι παραπάνω από το επιμελητήριο που όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαν.

Πάμε τώρα στην εκλογική διαδικασία που συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή σκληρότητα. Όλο το σύστημα εξουσίας συντάχθηκε υπέρ ενός συνδυασμού και αυτό είχε διαφανεί ένα μήνα πριν όταν πήγαν να περάσουν εν κρυπτό την ρύθμιση των οφειλών αντί μόλις 20€ για να έχουν τα μέλη δικαίωμα ψήφου. Όταν τους πήραν χαμπάρι και έγινε ότι έγινε, έδωσαν τα 20άρικα πίσω! Αυτό φυσικά έγινε διότι τα 20άρια είχαν καταβάλει συγκεκριμένοι υποψήφιοι. Αυτά ήταν πάνω από 130 και με την συμμετοχή που τελικά υπήρξε, αν ψήφιζαν και αυτοί, τότε θα υποκλεπτόταν άλλες δύο έδρες.

Το κόλπο στήθηκε αριστοτεχνικά, αλλά τελικά δεν έπιασε. Έτσι, έπιασαν δουλειά τα παραμάγαζα. Ο απερχόμενος πρόεδρος του επιμελητηρίου, δεν κράτησε καθόλου τα προσχήματα και έστησε στασίδι σε καφετέρια απέναντι από το κιόσκι του συνδυασμού του κ. Ζυγογιάννη, σταματώντας όποιο μέλος πήγαινε για ψήφο στο ΕΒΕ. Τα ίδια έκανε και ο παλιότερος πρόεδρος κ. Ψημμένος. Μέχρι και ο δήμαρχος Καρδίτσας πήγε και ψήφισε αυτοπροσώπως για το Παυσίλυπο. Μην βάλουμε κανέναν άλλον και ρίξει αλλού την ψήφο! Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα επίσης συντάχθηκε με τον ίδιο συνδυασμό με αποτέλεσμα αντιδήμαρχος να φωνάζει στους διαδρόμους. ¨Εγώ ήρθα να ψηφίσω τον Ζυγογιάννη”.

Τον ίδιο συνδυασμό στήριζε και πρώτην βουλευτής της ΝΔ. Πολιτικός του φίλος τον πήρε τηλέφωνο με ανοικτή ακρόαση και εισέπραξε την απάντηση. Εμείς στηρίζουμε Ζυγογιάννη. Φυσικά, αυτό βγήκε χαμένος μιας και διέρρευσε το θέμα και του τράβηξαν το αυτί από την Αθήνα. “Έλα να ζητήσεις να μπεις στο ψηφοδέλτιο” του είπαν και έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια.

Χαμός έγινε και με τις έδρες. Οι επικεφαλής σύμφωνο με τον νόμο μπορούν να διαλέξουν πια έδρα θα καταλάβουν. Αναίμακτη ήταν η επιλογή του κ. Λέμα, μιας και επέλεξε την θέση του εμπορικού και η επιλογή του έγινε δεκτή από τα μέλη του εμπορικού που ήταν σε εκλόγιμη θέση.

Αναίμακτη ήταν και η απόφαση του κ. Κατσίκη που επέλεξε να καταλάβει την έδρα του εμπορικού με τον κ. Θεμελή να μένει εκτός Δ.Σ.

Αντιθέτως, η απόφαση του κ. Ντενίση να καταλάβει την έδρα της μεταποίησης και να πάρει την θέση του κ. Γκούρλα, έφερε αναστάτωση κυρίως στον χώρο των συνεργείων αυτοκινήτων που πήγε και ψήφισε συντεταγμένα στον πρόεδρο του σωματείου του. Έτσι, εκφράζετε μια δυσαρέσκιά για την απόφαση του επικεφαλής.

Εκεί όμως οι έγινε το έλα να δεις είναι είναι με την απόφαση του κ. Ζυγογιάννη να καταλάβει μια θέση στο τομέα των υπηρεσιών, αφήνοντας εκτός τον πρόεδρο των καταστημάτων εστίασης της λίμνης Πλαστήρα κ. Απόστολο Θέο. Η απόφαση του κ. Ζυγογιάννη δεν έγινε δεκτή από τον κ. Θέο και πάρθηκε μονομερώς από τον επικεφαλής του συνδυασμού. Οι επιχειρηματίες της περιοχής πήγαν και ψήφισαν μαζικά τον πρόεδρο τους, αλλά η απόφαση του κ. Ζηγογιάννη να τον αφήσει εκτός, προκάλεσε θύελλα.

Ήταν μια απόφαση που δείχνει περιφρόνηση σε μια ολόκληρη περιοχή που είναι από τις ποιο δυναμικές στο νομό μας και συνεισφέρει εδώ και πολλά χρόνια σε μεγάλο βαθμό στο παραγόμενο εισόδημα του νομού μας. Αναρωτιούνται λοιπόν τι είναι αυτό που τον ώθησε σε μια τέτοια επιλογή. Άραγε ο συνδυασμός απαρτίζονταν από φιλαράκια και νεροκουβαλητές;