Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:18

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας, οι καταστηματάρχες διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που πλέον θα εφαρμοσθεί και στην Καρδίτσα.

Εδώ και μερικές ημέρες ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι μετά από ένα διάστημα ενημέρωσης των πολιτών, θα ισχύσει και στην Καρδίτσα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εστίασης.

Μετά από αντίδραση των καταστηματαρχών και ενώ στο διάστημα αυτό επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερα καταστήματα, έγινε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο.

Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 και πλέον καταστήματα, αλλά και εκπρόσωποι των αρχών που συγκροτούν την επιτροπή που εφαρμόζει το νόμο.

Οι καταστηματάρχες έθεσαν το θέμα, πως είναι δυνατόν όλοι οι νόμοι να εφαρμόζονται στη Καρδίτσα ενώ σε άλλες πόλεις το θέμα αυτό έχει ατονίσει.

Ο δήμαρχος, όσο και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας τόνισαν ότι η εφαρμογή των νόμων είναι κάτι που δεν μπορεί να το αναιρέσει ένας αιρετός, μιας και κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παράβαση καθήκοντος. Τέθηκε ακόμη από τα καταστήματα θέμα, αν εφαρμοσθεί το μέτρο στην πόλη της Καρδίτσας, τι θα γίνει με τις άλλες πόλεις του νομού, θέτοντας θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου τόνισε ότι μπορεί η εφαρμογή του νόμου να θίγει κάποια καταστήματα, αλλά πάνω απ' όλα είναι η υγεία των πολιτών.

Επίσης, κάποιοι καταστηματάρχες έθεσαν θέμα ότι ενώ ο δήμος επιβάλει πρόστιμα σε μαγαζιά, οι υπάλληλοι του δήμου καπνίζουν μέσα στο δημαρχείο.

Τελικά, αυτό που διαφάνηκε είναι ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί, αλλά ο δήμος με αφίσες θα ενημερώσει τους πολίτες ότι πλέον το κάπνισμα μέσα σε καταστήματα τιμωρείται.