Τι ποτίζατε στη φτέρη (Νεοχώρι) κ. δήμαρχε;

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:29

Ένα ερώτημα προς τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα που θα πρέπει να απαντήσει επιτέλους στους πολίτες μιας και το δημόσιο χρήμα δεν μπορεί να το διαχειρίζεται όπως ο ίδιος θέλει.

Εμφανίζονται ποσά για κουρέματα γηπέδων και ποτίσματα σε σημεία που κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι αυτό που πότιζαν...

Το τηλέφωνο στην εφημερίδα μας χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν δημότης από το Νεοχώρι που μας πληροφορούσε ότι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, υπάρχουν αποφάσεις ανάθεσης από τον δήμαρχο για εργασίες που έγιναν στο χωριό που όμως τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Μια έρευνά μας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν αρκετή για να βρούμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ιδού αυτά που πρέπει να απαντηθούν από τον δήμαρχο.

Εργασίες συντήρησης και ποτίσματος γηπέδων

Στις 28-03-2016 με απόφαση Δημάρχου 87/2016, γίνεται απευθείας ανάθεση για την παροχή των εργασιών Εργασίες συντήρησης και ποτίσματος γηπέδων του Δήμου.

Η απόφαση αναθέτει σε εργολάβο με έδρα τον δήμο μας, έναντι αμοιβής των δεκαπέντε χιλιάδων οκτακοσίων δώδεκα ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (15.812,88 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι παρακάτω.

Θα γίνουν εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού στα γήπεδα του Δήμου μας στις εξής Τοπικές Κοινότητες και στις εξής θέσεις

Μορφοβούνι: γήπεδο ποδοσφαίρου 7,2 στρ και περιβάλλοντα χώρο 1,7 στρ.

Μεσενικόλας: γήπεδο ποδοσφαίρου 7 στρ και περιβάλλοντα χώρο 1,7 στρ

Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού: περιβάλλοντα χώρο του 5Χ5 (με τεχνητό χόρτο) 1 στρ

Μοσχάτο: περιβάλλοντα χώρο του 5Χ5(με τεχνητό χόρτο) στη θέση «Κουμπότους» 1 στρ

Κερασιά: γήπεδο 5X5 με φυσικό χόρτο 1 στρ και περιβάλλοντα χώρο 0,6 στρ

Νεοχώρι: γήπεδο ποδοσφαίρου 9,6 στρ και περιβάλλοντα χώρο στη θέση «Φτέρη» 2,3 στρ

Κρυονέρι: γήπεδο ποδοσφαίρου 5,8 στρ και περιβάλλοντα χώρο 1,5 στρ

Καλύβια Πεζούλας: γήπεδο ποδοσφαίρου 9,9 στρ και περιβάλλοντα χώρο στη θέση «Λεπτοκαρυά» 6,3 στρ

Φυλακτή: γήπεδο 5Χ5 με φυσικό χόρτο 1,6 στρ και περιβάλλοντα χώρο 0,9 στρ

Σύνολο: 59,1 στρ

Σε όλα τα γήπεδα θα γίνουν εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού 2 φορές και στο γήπεδο Μεσενικόλα θα γίνουν 3 φορές.

Τι έγινε στο Νεοχώρι;

Η απόφαση αναφέρει: Στο γήπεδο του Νεοχωρίου θα γίνουν εργασίες ποτίσματος του χλοοτάπητα του γηπέδου 9,6 στρ και του περιβάλλοντα βοηθητικού χώρου και δένδρων σκίασης 2,3 στρ, συνολικής έκτασης 11,9 στρ.

Να θυμίσουμε ότι στο τέλος Αυγούστου του 2016 ο δημότης Νεοχωρίου προχώρησε σε καταγγελία για την κατάσταση που βρίσκονταν τα γήπεδα σε όλο τον δήμο με αφορμή το τουρνουά ποδοσφαίρου. Ανέφερε ότι τα γήπεδα ήταν ακούρευτα και τα παιδιά χάνονταν τα πόδια τους στο χορτάρι.

Η καταγγελία του κ. Θεολόγη δεν απαντήθηκε ποτέ από τον δήμο. Τα χρήματα όμως πληρώθηκααν κανονικά στον εργολάβο.

Μήπως ο δήμαρχος οφείλει έστω και σήμερα μια απάντηση επί του θέματος;

Το ποτίζατε στη Φτέρη κ. Δήμαρχε;

Στις 30-03-2016 υπάρχει η απόφαση δημάρχου 89/2016 με θέμα Απευθείας ανάθεση για την παροχή των εργασιών ΠΟΤΙΣΜΑ ΔΕΝΤΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και στις 31-3-2017 η απόφαση δημάρχου 66/2017 με το ίδιο αντικείμενο.

Η συνολική αξία της ανάθεσης είναι για κάθε χρονιά, 4.988 ευρώ με ΦΠΑ.

Αναφέρει ακόμη ότι: Θα γίνει πότισμα δέντρων και φυτών σε δεντροστοιχίες και παρτέρια στις εξής θέσεις:

Δημοτική Ενότητα Πλαστήρα: Στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου, στο πάρκινγκ έναντι του Δημαρχείου, στην είσοδο του Μορφοβουνίου από το γήπεδο, στη βρύση Κελεπούρη.

Δημοτική Ενότητα Νεβρόπολης Αγράφων: Στον περιβάλλοντα χώρο του Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, στη είσοδο - έξοδο Κρυονερίου, στον Άγιο Νικόλαο (Μπελάγια), στη θέση Φτέρη Νεοχωρίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου Νεοχωρίου.

Τι πότιζες στη φτέρη δήμαρχε;

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής.

Στο Νεοχώρι, αναφέρει:

Θέση Φτέρη Νεοχωρίου, Άρδευση χλοοτάπητα από παροχές, 2598,75€.

Άγ. Νικόλαος (Μπελάγια), Αρδευση χλοοτάπητα από παροχές, 481,25€.

Ρωτάμε ευθαίως τον κ. Δήμαρχο.

Τι ποτίσατε στην Φτέρη και την Μπελάγια; Όσο και να ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε τι ήταν αυτό που ποτίσατε και μάλιστα κόστισε ένα σωρό χρήματα την ώρα που ο κόσμος πεινάει.

Επειδή όμως ίσως να υπάρχει κάτι που να μην το έχουμε δει και πράγματι να χρειάζονταν πότισμα, καλούμε τον δήμαρχο να μας το υποδείξει. Είμαστε στην διάθεσή του να πάμε όποτε θέλει με τον εργολάβο και να μας υποδείξει το μέρος που έγιναν αυτά τα ποτίσματα και τα φυτά που χρειάζονται πότισμα. Ειδικά στον Άγιο Νικόλαο Μπελάγιας, ούτε χλοοτάπητας υπάρχει, ούτε φυτά που να χρειάζονται πότισμα.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο δήμαρχος θα δώσει μια οποιαδήποτε απάντηση. Αν αυτό δεν γίνει, τότε το ερώτημα θα γίνει και με έγγραφο στον δήμο όπου πλέον βάσει του νόμου δεν μπορεί να αγνοήσει την αίτησή μας.