Απόσπαση αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:40

Δεν του έφταναν τα προβλήματά του το νοσοκομείο Καρδίτσας με την έλλειψη γιατρών, να που έρχεται η 5η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας & στερεάς Ελλάδας να αποσπάσει την διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε για πόσο διάστημα είναι η απόσπαση και για ποιο λόγο έγινε μιας και η απόφαση δεν αναρτήθηκε ακόμη στο διαύγεια. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση μιας και πολλά ακούμε, αλλά επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο δεν έχουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι κρίμα να αποδυναμώνεται ένα νοσοκομείο για να ενισχυθεί ένα άλλο, όταν το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργούσε ήδη οριακά μιας και ακόμη μια αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Καρδίτσας, βρίσκεται σε αυτό της Λαμίας με το γνωστό κόλπο της εκλογής της ως Δημοτικού Συμβούλου. Αφού ζητούσε επιμόνως απόσπαση και δεν τις έδιναν, τελικά εξελέγη σε κάποιο συμβούλιο και πήρε απόσπαση για πέντε χρόνια.

Ένα επιπλέον πρόβλημα με την νέα απόσπαση είναι ότι η διευθύντρια του τμήματος λειτουργούσε και το ιατρείο πόνου και πλέον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την λειτουργία του. Αν πάλι προκύψει και καμία άδεια άλλου αναισθησιολόγου για έκτακτο ζήτημα (π.χ. Άδεια υγείας), τότε θα τεθεί θέμα και εύρυθμης λειτουργίας των χειρουργείων.

Φυσικά, πέραν του διοικητή που δεν φέρνει αντίρρηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις, υπάρχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας που εδώ και τρία χρόνια μας λένε για διορισμούς νέων γιατρών και οι γιατροί ακόμη έρχονται...