Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 17:10

Η κινητή βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς στις 18 & 19 Ιανουαρίου στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας.

Στην Καρδίτσα ταξιδεύει το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της νέας πανελλήνιας εκστρατείας του για τη βιώσιμη διατροφή με τίτλο: “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης”. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.

Σε συνεργασία της WWF με τον Δήμο Καρδίτσας, η έκθεση αυτή θα βρίσκεται στην Καρδίτσα, στις 18 και 19 Ιανουαρίου και ώρες 18:00 – 20:00 στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου, περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη! Η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.

Με αυτά τα «συστατικά», η εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στην Καρδίτσα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.